Proiectele cu bătaie lungă ale judeţului Iaşi EXCLUSIV

default

Dimensiune font:

| 20-01-2016 05:30

Autorităţile judeţene pun la punct lista proiectelor care vor lua drumul Comisiei Europene pentru a primi alocări în exerciţiu financiar 2014-2020. Cele mai ample lucrări se vor realiza la Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii „Sfânta Maria” şi în sectorul drumuri, din acest an fiind demarate lucrările aferente Masterplanului general de drumuri judeţene. Investiţiile în patrimoniul cultural al judeţului sunt de altfel numeroase, pentru 11 muzee şi case memoriale urmând să fie depuse proiecte spre finanţare europeană

Cu întârzierea de rigoare, aşa cum ne-am obişnuit de la primul exerciţiu financiar, autorităţile aşteaptă deschiderea ghidurilor de finanţare pentru a vedea ce proiecte pot primi bani europeni pentru implementare, în perioada 2014-2020. Astfel, fără a şti dacă ideile lor sunt eligibile sau nu, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi au început să pună pe hârtie o serie de idei îndrăzneţe care vor lua calea Uniunii Europene pentru a fi finanţate.


Spitalele rămân o prioritate
Având în vedere că în subordinea CJ Iaşi sunt şase unităţi medicale, autorităţile îşi propun să facă în următorii ani o prioritate din reabilitarea acestora. Astfel, pe fonduri europene, şefii de la judeţ vor să depună un proiect amplu de modernizare a spitalului de copii din municipiu. „Pentru perioada 2014-2020 vrem să depunem documentaţia pentru reabilitarea Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii Sfânta Maria, fiind vorba aici de ample lucrări de infrastructură. Pentru această investiţie există deja o serie de indicatori tehnico-economici aprobaţi, care estimează investiţia la aproximativ 85 de milioane de lei”, explică vicepreşedintele cu atribuiţii de şef al judeţului, Victorel Lupu. Practic, acesta este cea mai amplă lucrare care vizează instituţiile medicale şi care va fi depusă pentru finanţare nerambursabilă.
Dat fiind numărul mare al spitalelor aflate în subordine, autorităţile nu pot neglija întreţinerea acestora, motiv pentru care în 2016 sunt programate o serie de lucrări din venituri proprii. La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” se vor realiza expertize tehnice pentru a putea băga în reparaţii Laboratorul de analize medicale, Pavilionul administrativ şi Laboratorul de Biologie Moleculară, la aceste lucrări adăugându-se câteva investiţii pentru reabilitarea faţadelor spitalului.
Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii „Sfânta Maria” se regăseşte şi pe lista investiţiilor din bugetul propriu al CJ, aici autorităţile având în plan să modernizeze două lifturi şi să construiască un heliport.
La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie se vor executa reparaţii curente pentru casa scării şi la terasa spitalului, fiind incluse în planurile de investiţii lucrări la secţiile Paşcanu şi la secţia Tudor Vladimirescu.
Pentru Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Cuza Vodă” este programată expertiza tehnică a Pavilionului 7 şi lucrări de investiţii pentru Pavilionul C1, toate acestea având o valoare de aproximativ trei milioane de lei.
Pe lista de investiţii vine şi rândul Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna”, unde sunt programate reparaţii curente la Pavilioanele 1, 2 şi 3, la Ambulatoriul de la parter şi la faţada Farmaciei.
Potrivit scriptelor de la CJ Iaşi, autorităţile îşi propun să investească, din bani proprii şi fonduri europene, aproximativ 34 de milioane de euro în modernizarea spitalelor aflate în subordine.

Citeşte şi Câţi bani au tocat ieşenii în primul exerciţiu financiar european- EXCLUSIV


Judeţul Iaşi, un răsfăţ cultural
Chiar dacă municipiul Iaşi nu şi-a găsit locul printre cele patru oraşe care se bat pentru titlul de „Capitală Europeană a Culturii”, autorităţile judeţene vor să fructifice fiecare şansă de a atrage bani spre acest palier. „Pentru 2014-2020, ne vom duce cu documentaţii la tot ce înseamnă muzee. Vrem să facem o clasificare aparte, în jurul ideii de junimişti, pentru a obţine un punctaj cât mai mare şi a primi finanţări”, explică Victorel Lupu. Este adevărat că în prezent ghidul de finanţare este în dezbatere publică, dar funcţionarii publici de la Iaşi lucrează pentru introducerea pe lista de finanţare a muzeelor „Pogor”, „Nicolae Gane”, „Ion Creangă”, „Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul”, „Otilia Cazimir”, „George Topîrceanu”, „Costache Negruzzi” de la Trifeşti, „Mihai Codreanu”, „Vasile Alecsandri”, „Mihai Eminescu” şi „Mihail Sadoveanu”. Având în vedere că toate cele 11 muzee şi case memoriale sunt în gestiunea CJ Iaşi, autorităţile caută soluţii să le introducă pe toate într-un amplu proces de reabilitare. „Spunem că am avea sorţi de izbândă pe ceea ce înseamnă creştere energetică, pentru a putea schimba geamuri, uşi şi a pune termosisteme”, punctează Lupu, subliniind faptul că-şi pune nădejdea în proiectele care vizează „creşterea eficienţei energetice”. Astfel, nu este exclus ca în jurul acestor oaze de cultură să avem parcuri cu mobilier şi sisteme de iluminat moderne, unde turiştii să-şi dorească să poposească.

Citeşte şi Tehnocraţii lui Cioloş instaurează cenzura EXCLUSIV


Toată atenţia pentru Masterplanul de drumuri judeţene

În ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura rutieră, autorităţile judeţene susţin că îşi vor canaliza atenţia pe implementarea Masterplanului de drumuri judeţene. „Din cele 26 de studii de fezabilitate existente (pentru tronsoanele de drum introduse în Masterplanul judeţean-n.r.) vom începe să finanţăm şi lucrările de execuţie. Până în prezent însă nu am primit concluziile comisiei de prioritizare formată în interiorul CJ Iaşi, aşa că nu am stabilit clar cu ce drumuri vom începe”, explică Lupu. Reamintim că banii pentru aceste drumuri vor fi asiguraţi din rambursările de TVA cuvenite în urma lucrărilor de modernizare ale Aeroportului Internaţional Iaşi, dintr-un împrumut pe care instituţia judeţeană îl va contracta de la Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare (BERD), la care se vor adăuga şi finanţările europene. Concomitent cu acest proiect se vor realiza, din bugetul propriu al CJ, lucrările la DJ 208 I (Paşcani- Victoria) şi lucrările de întreţinere pentru toate tronsoanele care sunt în gestiunea Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi. Vor fi respectate şi cele două acorduri de parteneriat încheiate de CJ Iaşi cu judeţele Suceava şi Botoşani, astfel încât vor intra în reparaţii DJ 81, DJ 81 B, DJ 82, DJ 82 şi DJ 282.
Aşa cum este normal, anul acesta vor fi duse la bun sfârşit şi proiectele care au trecut de 2015 fără a fi încheiate. Vorbim aici despre Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID), pentru care ultimul contract, cel aferent staţiei de sortare şi colectare de la Ruginoasa, îşi are termenul limită la finalul lui octombrie, dar şi despre dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriilor de Pneumoftiziologie, de la maternitatea „Cuza Vodă” şi de la Neurochirurgie. 

* * *
34 de milioane de euro
Aceasta este suma pe care autorităţile judeţene vor s-o pună în mişcare pentru reabilitarea unităţilor medicale din subordine

* * *
Autorităţile judeţene vor să transforme una din clădirile Centrului Expoziţional în incubator de afaceri

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei