Revalidări în structurile peneliste din Regiunea de Nord- Est

default

Dimensiune font:

| 11-04-2017 06:00

Liberalii respectă directiva centrului şi îşi aleg noi preşedinţi de filiale. De remarcat că o bună parte din preşedinţii care odinioară au condus organizaţiile în regim interimar au fost revalidaţi, aşa cum este cazul lui Ion Lungu sau al lui Viorel Iliuţă. În timp ce alegerile se finalizează în unele municipii, la Iaşi competiţia internă este în plin proces de desfăşurare

Liberalii din Regiunea de Nord-est sunt în plină febră a alegerilor, până la finalul acestei luni activul de partid având directivă de la centru să-şi valideze noii lideri ai organizaţiilor municipale şi judeţene, urmând ca după aceea să se stabilească delegaţii care vor hotărî preşedintele partidului, la nivel naţional. Dorind să se supună hotărârii luate de Bucureşti, botoşănenii s-au întrunit în şedinţă pentru a-şi alege noii lideri. Aşa se face că fostul viceprimar Viorel Iliuţă a fost revalidat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale PNL Botoşani, câştigând în faţa lui Gabriel Alecsandru, susţinut preponderent de vechea gardă pedelistă. „Se cuvine şi trebuie să redăm încrederea liberalilor şi electoratului în PNL. Trebuie să punem mai multă pasiune pentru valorile noastre, pentru drepturi şi libertăţi, să facem ce e legal şi moral întotdeauna, să facem ceea ce este de bun gust şi de bun simţ. (...) După alegeri trebuie să devenim o echipă şi să încheiem povestea cu foşti şi foşti, punând interesul general mai presus decât cel particular. Avem nevoie de o politică a bunului simţ. Multora nu le este familiară o astfel de abordare dar, în opinia mea, nu cel care dă cel mai tare cu pumnul în masă, nici cel care ridică tonul mai sus este liderul prin excelenţă”, a încercat să-i mobilizeze Iliuţă pe liberali, sperând că astfel îi va determina şi va putea să reconstruiască împreună dreapta botoşăneană.
Aşa cum era de aşteptat, pe parcursul şedinţei contrele nu au întârziat să apară, Alexandrescu criticând dur modul de conducere impus de Viorel Iliuţă. „Lucrurile trebuie să se schimbe radical. Fostul preşedinte Viorel Iliuţă ne-a demonstrat, din păcate, că nu poate să ne conducă, nu spre victorie, dar nici măcar spre un scor electoral rezonabil, de care să nu ne fie ruşine. 17%! Acesta este rezultatul penibil obţinut de organizaţia municipală pe 11 decembrie (la alegerile parlamentare- n.r.) Un rezultat care ar trebui să ne facă să intrăm în pământ de ruşine! Dar şi un rezultat care ne obligă să schimbăm radical modul de funcţionare a partidului”, a declarat Alecsandru, vorbele acestuia fiind însă cu dedicaţie pentru noul preşedinte al filialei.

Citește și Odraslele lui Fenechiu se bat pentru şefia PNL!


Lungu, preşedinte cu acte în regulă
Şi la Suceava liberalii s-au întâlnit în şedinţă pentru a-şi alege liderul. Astfel, Ion Lungu a preluat şefia Organizaţiei Municipale a PNL cu acte în regulă, având în vedere că acesta îi conducea pe penelişti în regim de avarie, fiind interimar. Modificări s-au făcut şi la structura Biroului Municipal, fiind introduşi în acest for opt vicepreşedinţi, un secretar general, un trezorier şi 15 membri. „Noul Birou Municipal se va pregăti pentru viitoarele examene electorale, începând cu alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din 2019. Ţinta maximă este însă câştigarea Primăriei municipiului Suceava la alegerile din anul 2020, iar pentru asta vom face tot ceea ce este posibil”, a declarat Lungu, arătând că vrea să-şi prelungească şederea în fotoliul de edil al municipiului reşedinţă de judeţ.


De la Tineret, direct pe poziţie de lider
Noroc, în acest val de alegeri interne, a avut şi Tudor Polak, preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Vaslui, care a fost validat preşedinte al peneliştilor din municipiu. Deşi este la vârstă fragedă, Polak se angajează să-i „activeze” pe liberali pentru a lucra astfel încât să poată câştiga Primăria Vaslui la următoarele locale. „Nu eu sunt candidatul partidului, dar începem să-l căutăm pe acest om şi vehiculul care să-l ducă acolo (pe scaunul de edil - n.r.)”, a declarat Tudor Polak.
În timp ce la în alte judeţe se trage linie după alegerile interne din organizaţii, la Iaşi bătălia este în toi, fiind deja trasate două tabere în interiorul partidului, care vor să se impună. Este vorba despre tandemul Marius Bodea - Costel Alexe şi tandemul Dorin Dobrincu - Dorin Cristea care, mai nou, au ajuns să se războiască pe reţelele de socializare. Concret, în ultima postare publică făcută de deputatul Bodea, acesta vorbeşte despre valorile liberale pe care trebuie clădită organizaţia: „Orice program trebuie construit pe valori. Valorile în jurul cărora dorim să clădim încrederea sunt democratizarea internă şi respect pentru fiecare membru. În PNL Iaşi nu au mai avut loc alegeri interne din 2014. Acest lucru a fost consecinţa unor decizii luate la nivel naţional de către conducerea PNL care, trebuie să admitem, au creat un sentiment de nemulţumire în rândul membrilor. De aceea, trebuie să clădim încrederea prin extinderea instrumentelor de implicare a membrilor la luarea deciziilor esenţiale pentru partid. Totodată, fiecare membru trebuie să simtă că face parte dintr-o organizaţie vie, care are un mesaj onest, ia decizii transparent, nu în spatele uşilor închise, şi nu este implicată în înţelegeri subterane”, susţine Bodea, cel care vrea să preia şefia Organizaţiei Municipale. La scurt timp a venit însă reacţia consilierului judeţean Marius Dangă, susţinător al echipei Dorin Dobrincu - Dorin Cristea, care i-a adus aminte lui Bodea de greşelile făcute în perioada în care a fost la cârma partidului, dar a ales să demisioneze. „Cuvintele sunt frumoase.(...) Din păcate, dincolo de cuvinte sunt necesare şi fapte. Ori ceea ce ai făcut după preluarea preşedinţiei Organizaţiei Locale de la mine şi de la Dragomir Tomaşeschi (foştii co-preşedinţi ai organizaţiei- n.r.) nu te ajută. Am încredere în conştiinţa colectivă a membrilor. Vor şti să discearnă între fapte şi vorbe”, a scris Dangă. Mai mult, însuşi Dobrincu s-a plâns că deputatul Bodea l-a plagiat: „Afli că ideile ţi-au fost preluate, rescrise şi postate în altă parte, de către competitori, fără citarea sursei. M-aş bucura dacă respectivii cetăţeni ar şi medita la ceea ce au plagiat şi mai ales dacă ar reuşi să se schimbe cu adevărat ei înşişi”, susţine Dorin Dobrincu, intrat în cursa internă a PNL pentru preluarea conducerii Organizaţiei Municipale. Anca BURNICHE
* * *
Singurele organizaţii în care nu s-au făcut alegeri, în Regiunea de Nord-Est, sunt la Iaşi şi la Bacău.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei