S-a lăsat ceaţa peste Spitalul Regional de Urgenţă

default

Dimensiune font:

| 01-10-2016 05:25

Întâlnirea dintre autorităţile locale, comisarul european Corina Creţu şi ministrul Sănătăţii s-a dovedit un fiasco total. Deşi anterior întrevederii, edilul Chirica dădea asigurări că va fi tranşată definitiv problema amplasamentului pentru noua unitate medicală, prezenţa tehnocratului Vlad Voiculescu nu a făcut decât să-i încurce acestuia ploile.  În urma acestei vizite cu „ştaif”, proiectul spitalului a rămas aşa cum ne-am obişnuit... în ceaţă!!!

Ceaţa a acoperit proiectul Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) odată cu venirea comisarului european Corina Creţu. Deşi toată lumea se aştepta ca vineri, 30 septembrie, autorităţile locale şi ministrul Sănătăţii să ajungă la un consens pe tema amplasamentului viitoarei unităţi medicale ce ar trebui să deservească întreaga regiune de Nord -Est, discuţiile dintre edilul Mihai Chirica şi tehnocratul Vlad Voiculescu s-au transformat într-o şaradă, din care nimeni nu a mai înţeles nimic.
Un ministru depăşit de situaţie şi un primar depăşit de autoritatea ministrului
Încrezător în primă instanţă în cunoştinţe sale cu privire la proiectul Spitalului Regional de Urgenţă, Voiculescu şi-a început discursul dând asigurări că totul merge ca pe roate, precizând totodată că amplasamentul va fi ales în urma unor criterii bine stabilite. Acesta a fost şi momentul declanşator al unui şir nemăsurat de contradicţii, deoarece tehnocratul a subliniat în primă instanţă că este în discuţie un singur teren pentru realizarea spitalului- Moara de Vânt, anulând astfel sensul primei idei enunţate. Simţindu-se încolţit de întrebările tranşante, ministrul a continuat bâlbele: „Voi merge cu domnul primar pentru a vizita unul dintre terenuri, nu pentru a lua o decizie acum, ci pentru a vedea cu ochii noştri ceea ce câte odată este important!”, a continuat ministrul Sănătăţii, precizând că până la finalul lunii octombrie urmează să fie tranşată problema amplasamentului.
Deoarece spusele tehnocratului combăteau vorbele edilului şef, care în urmă cu câteva zile dădea asigurări că s-a tranşat problema amplasamentului, acesta a simţit nevoia să intervină. „Spitalul Regional de Urgenţă pentru Municipiul Iaşi este la Moara de Vânt. Lucrul pe care îl aşteaptă Ministerul Sănătăţii este legat de avizul de la Autoritatea Aeronautică, ceea ce nu se poate face decât după elaborarea unei documentaţii tehnice minimale din partea Ministerului Sănătăţii”, a punctat edilul, tăindu-i elanul tehnocratului. Dat fiind că reprezentantul Guvernului nu s-a lăsat şi a repetat insistent faptul că „locaţia nu este stabilită”, aducând în discuţie şi terenul din Miroslava, edilul şef a venit cu o completare care să poată să-l scape mai târziu basma curată, fără a fi obligat să-şi asume un posibil eşec al acestei investiţi: „Pe municipiul Iaşi nu sunt altele (locaţii-n.r.), următoarele sunt în afara Iaşului”, a completat Chirica, făcând indirect trimitere la terenul de pe raza comunei Miroslava, soluţie dată uitării de Primărie de ceva timp. Deşi contrele dintre declaraţiile celor doi ar fi fost suficiente pentru o vizită în care nu s-a tranşat nimic, ministrul s-a mai contrazis o dată amintindu-şi că de fapt are cunoştinţă de despre două amplasamente. „În acest moment avem două propuneri, una dintre ele este la Moara de Vânt, teren pe care îl vom vizita, iar cea de a doua este Bladoslave (Miroslava-n.r.)”, loveşte tehnocratul stâlcind numele unităţii administrativ-teritoriale şi lăsându-i astfel pe toţi cu gura căscată!

Citeşte şi Piloşii ori cărătorii de servietă vor forma Parlamentul?


Corina Creţu - singurul om coerent
Conştientă de faptul că dialogul dintre primar şi ministrul Vlad Voiculescu nu ajunge nicăieri, comisarul european Corina Creţu a atenuat schimburile de replici dintre cei doi, precizând că şi-ar fi dorit să tranşeze, odată cu venirea sa la Iaşi, definitiv problema amplasamentului. „Şi eu speram, ca şi dumneavoastră, să putem anunţa astăzi amplasamentul... poate până la sfârşitul lunii octombrie, pentru că orice amânare înseamnă de fapt întârzierea începeri investiţiilor”, a punctat reprezentantul Comisiei Europene, atrăgând atenţia că autorităţile şi ministerul trebuie să conlucreze, altminteri există riscul pierderii banilor europeni.
Dacă la conferinţa de presă ministrul Sănătăţii s-a pierdut în detalii, ajuns la terenul din zona Moara de Vânt acesta a continuat şirul declaraţiilor nesemnificative: „Terenul este frumos şi accesul este bun... nu ne-am hotărât însă, deoarece analiza nu este gata!”, a declarat Voiculescu, acestea fiind singurele aprecieri pe care tehnocratul a fost în stare să le emită.
În urma unei astfel de întâlniri între primar şi tehnocrat rămâne un mare semn de întrebare cu privire la amplasamentul pe care se va construi Spitalul Regional de Urgenţă şi amintirea unui meci între Chirica şi Vlad Voiculescu, arbitrat de pe margini de Corina Creţu! Anca BURNICHE


Programul Operaţional Regional pentru perioada 2014-2020 a fost semnat la 23 iunie 2015 şi în cadrul acestuia sunt prevăzute cele trei spitale. (...) Practic, a trecut un an de la decizia de a face cele trei unităţi medicale şi nu avem amplasamentele. (...) Construcţia efectivă trebuie să înceapă până la finalul anului 2018, pentru că altfel, fizic, nu vedem posibilitatea ca aceste spitale să poată fi terminate până în anul 2020”- Corina Creţu

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei