Scandal in politică!

default

Dimensiune font:

| 09-02-2016 01:42

Un nou scandal a ieşit în politica naţională.

"Disperat că pierde nominalizarea pentru funcţia de Primar al Sectorului 5, în fapt “auto-nominalizarea” pentru că pînă acum nici un organ de conducere din PSD nu a validat candidatura fantomatică a deputatului de Brăila, C.Rizea a anunţat săptămâna asta cu emfază două mitinguri de protest.

Un miting este programat sine-die în faţă Primăriei Sector 5 unde vrea să îl dea jos pe Vanghelie care în fapt nu mai este Primar din luna martie 2015 când a fost suspendat din funcţie de domnul Petrovan- Prefectul Bucureştiului.

Un alt miting “revoluţionar” este programat luni 8 februarie 2016 ora 10 în faţă Primăriei Sector 3 unde C.Rizea vrea să îl dea jos pe Robert Negoiţă, dar nu din funcţia de Primar al Sectorului 3 (cum ar fi logic având în vedere locaţia anunţată) ci din funcţia de Preşedinte PSD Bucureşti.

În mod normal, după mintea lui C.Rizea mitingul ar trebui organizat în faţă sediului PSD Bucureşti sau dacă C.Rizea are sînge în instalaţie chiar la Kisseleff să vadă poporul pesedist că “egoul narcisit” al lui C.Rizea a depăşit graniţa Sectorului 5 şi spiritul de luptător din comună Însurăţei din Colegiul 5 Brăila este salvator pentru PSD. Rizea acest Che Guevara de Brăila mitingul împotriva lui Robert Negoiţă ar merge mai bine în faţă la Rin Grand Hotel pentru că la numărul protestatarilor s-ar triplă punând la socoteală şi turiştii cazaţi la hotel.

Sau de ce nu ? Mitingul lui C.Rizea acest Don Quijote - "luptător al mafiei imobiliare" ar da bine şi în faţă sediului NATO sau UE unde C.Rizea s-ar putea revoltă că agenţii KGB îi atacă parapshihologic candidatura la Primăria Sector 5 şi că soarta refugiaţilor îl impieduca să gândească noaptea în somn cum salvează soarta cetăţenilor din Sectorul 5 dejucând planurile mafiei PNL din Sectorul 5.

Dincolo de anunţurile bombastice ale C.Rizea cu care presă déjà s-a obişnuit şi nici nu îl mai bagă în seama cu câteva excepţii: stiripesurse.ro, flux24.ro şi Agerpres (fiind ordin pe linie de partid dat de Mister Giboi), frapează cifra 500 de oameni anunţată că număr de participanţi la aceste mitinguri de protest.

Cifra corectă ar fi 005 sau 050, cam asta fiind forţă organizatorică a PSD Sector 5, la acţiunile electorale ale PSD Sector 5 din teritoriu fiind prezenţi maxim 50 de oameni, cam ăştia fiind toţi membrii PSD Sector 5 la ora actuală.

Numărul de 500 de participanţi la mitingul este nerealist şi nici dacă C.Rizea promite participanţilor la miting 100 lei/om (după obiceiul pământului din Sectorul 5) nu va veni nimeni pentru că toţi oamenii care l-au cunoscut pe C.Rizea s-au convins că este un impostor şi un diletant paraşutat din fotoliul de deputat de Brăila la Sectorul 5 graţie prieteniei cu Nicu Bănicioiu şi Dănutz Şova şi jocurilor de culise din PSD de la sfârşitul anului 2014.

În plus oamenii din Sectorul 5 care au interacţionat cu Preşedintele C.Rizea s-a convins să în buzunarele Candidatului C.Rizea fluieră vântul şi nu are bani nici măcar pentru plata utilităţilor la sediul PSD dar să suporte suma 100 lei/om x 500 participanţi pentru mitingul anunţat împotriva lui Robert Negoiţă.


Argumentele concrete privind anunţul la cacealma făcut de C.Rizea sunt următoarele:

La singurul miting “în forţă” organizat în 15 iulie 2015 de PSD Sector 5 Bucureşti în faţă Primăriei Sector 5 au participat fix 33 de oameni, cifra de altfel cu mare încărcătură ezoterică dar insuficientă pentru demiterea Primarului interimar Dan Croitoru;
Organizaţia PSD Sector 5 are 400-450 de membrii (pe hârtie) din care mai mult de jumătate nu sunt locuitori ai Sectorului 5 şi sunt veniţi din diverse judeţe: Gorj, Argeş, Ialomiţa, Girgiu sau sunt adunaţi de prin sectoarele Bucureştiului, în general oameni care nu au reuşit să se integreze în organizaţiile respective. La toate activităţile PSD Sector 5 desfăşurate pînă au participat maxim 50 de membrii mereu aceeaşi; - vezi Carnetul Psd Sector 5 nr. 397 eliberat în 19.11.2015;
Mai mult de jumătate din conducerea PSD Sector 5 şi din membrii PSD Sector 5 sunt de etnie roma şi să aduci 200-300 de ţigani în faţă Primăriei Sector 3 că să ceri demisia lui Robert Negoiţă este o mişcare politică sinucigaşă care se va întoarce că un bumerang împotriva lui C.Rizea;

 

Nu am nimic împotriva romilor (am foarte mulţi amici ţigani şi i-am ajutat de foarte mult ori) dar “operaţiunea de tiganizare” a PSD Sector 5 prin aplicarea exagerată a unei discriminări pozitive îndepărtează electoratul tradiţional al PSD Sector 5 şi transformă binecunoscută sigla “PSD 3 trandafiri” în “PSD laleaua negra”.

Această eroare politică strategic a fost alimentatat de dorinţa lui C.Rizea de a capta voturile ţiganilor din Ferentari estimate în mod eronat la 30000 de voturi (considerate hotărâtoare în lupta pentru Primăria Sector 5) în condiţiile în care este de notorietate faptul că mai mult de 12000 de romi nu au votat la alegerile locale. De asemenea, este arhicunoscut faptul că ţiganii îl voteza pe Vanghelie în mod tradiţional pentru că Vanghelie a avut mereu grijă de ei (programul privind acordarea de ajutoare sociale, diverse alte facilităţi: scutiri de taxe, autorizaţii de comerţ pentru meseriile tradiţionale, etc.) şi datorită faptului că ţiganii îl consideră “osmotic” unul de-al lor. Informaţia că "Vanghelie este ţigan" nefiind reală dar nu a fost negată niciodată de Primarul Vanghelie din raţiuni electorale.

Un important argument este că Organizaţia PSD Sector 5 condusă de C.Rizea nu are capacitatea concretă de a organiza un miting de proporţii nici în faţă Primăriei Sector 5 şi nici în faţă Primăriei Sector 3 pentru că nu există o structura organizatorică reală ci numai una pe hârtie prezentată domnului Constantin Mitache secretarul general al PSD Bucureşti.

La momentul actual (cu 4 luni înainte de alegeri) PSD Sector 5 a reuşit să acopere decât în proporţie de 60-70 % Organizaţiile locale constituite în jurul Secţiilor de votare atât din cauza managementului politic prost cât şi din cauza atmosferei de scandal permanent care a răzbătut şi în presă şi s-a soldat inclusiv cu excluderea din PSD şi demiterea nestatutara a Preşedintelui Executiv Ilie Rafael în vara anului 2015.http://www.ziuanews.ro/ştiri/cristian-rizea-acuză-de-şantaj-publicaţia-atac-la-persoană-312272

De când a preluat C.Rizea conducerea PSD Sector 5 au fost schimbaţi cu scandal de câte două ori atât Secretarul executiv- omul cheie care coordonează activitatea curentă a organizaţie cât şi Preşedintele TSD – motorul unei organizaţii politice în perioada electorală.

Claudiu Stănescu secretar executiv ales în cadrul Conferinţei PSD Sector 5 din martie 2015 a fost înlocuit cu Ciprian Tirdea, acesta fiind numit secretar executiv interimar. După câteva luni de activitate Ciprian Tirdea a fost schimbat în mod nestatutar în luna decembrie 2015 cu Irina Colceriu. Această doamna respectabilă a fost promovată şi susţinută de firma care "sponsorizează" acţiunile PSD Sector 5, condusă de Bolmandir, patron cu relaţii în zonele Toflea şi Strehaia, "raiul ţiganilor" care vând fier vechi.


Din discuţiile ulterioare am înţeles că fostul secretar executiv, Claudiu Stănescu a demisionat din cauza că a simţit că se vor abate "vremuri tulburi" asupra Organizaţiei PSD Sector 5 din cauza unor personaje de factură suburbană ancorate în frustrări şi vendete politice care "l-au încălecat" practic pe Rizea, având influenţă 100 % în luarea unor decizii capitale care au condus la dezbinarea şi distrugerea Organizaţiei PSD Sector 5.

La TSD Sector 5 Adrian Bădescu (ales în mod statutar în Conferinţă TSD Sector 5 şi validat de Conferinţă PSD Sector 5 în luna martie 2015) a fost “mazilit” în şedinţa Biroului Permanent din 18.11.2015 din cauza că a avut “tupeul” să îl critice pe C.Rizea atunci când Robert Negoiţă a participat la şedinţa de evaluare a activităţilor din perioada de precampanie electorală.

Ulterior Aida Iordache numită în fuctia de Preşedinte interimar TSD după “demiterea” lui Adrian Bădescu a fost schimbată (după nici o luna de zile) din funcţie cu japca pe baza de ameninţări de natură interlopă din cauza că a avut “curajul” să se plângă Preşedintelui PSD Liviu Dragnea de atmosfera de haos şi scandal de la PSD Sector 5.

De asemenea, Organizaţia de Femei PSD Sector 5 este inexistentă fiind de notorietate faptul că la Conferinţă OFSD de la Mamaia a participat din partea femeilor din Sectorul 5 doar C.Rizea care era preocupat să îşi facă selfie cu Rovana Plumb. O structura necesară pentru un partid social-democrat având bazinul electoral structurat pe voturile pensionarilor respectiv Organizaţia de Pensionari PSD Sector 5 funcţionează simptomatic fiind infiltrată de “vanghelioti”.

O altă problema este faptul că senatorii şi deputaţii PSD care reprezintă Sectorul 5 în Parlament au fost marginalizaţi politic din cauza că sunt “vanghelioti” sau că “au atentat” la poziţia de candidat la Primăria Sector 5. Astfel după intense jocuri de culise Deputatul Dumitru Chiriţă “s-a mutat” la PSD Sector 2 iar Senatorul Cătălin Croitoru “s-a transferat” la organizaţia PSD Sector 4 în timp ce Deputatul Georgian Pop a fost “promovat” la Kisseleff.

Senatorul Florian Popa binecunoscut lumii academice în calitate de profesor universitar la UMF Carola Davilla a fost marginalizat în mod constant nefiind invitat la nici o activitate a PSD Sector 5 din ultimul an de zile. Un caz special este cel al Deputatului Daniel Florea care a fost ales chiar în funcţia de Preşedinte Executiv PSD Sector 5 dar nu a mai fost invitat nici măcar la şedinţele statutare ale conducerii PSD Sector 5 fiind "bănuit" de C.Rizea că “trage sforile” să fie nominalizat candidat pentru funcţia de Primar al Sectorului 5.

“Gurile rele” de la PSD Sector 5 povestesc faptul că în luna ianuarie 2016 C.Rizea a făcut atac de panică atunci când a văzut pe facebook fotografiile de la vizită oficială din Israel a delegaţiei PSD compusă din Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Georgian Pop şi Daniel Florea. C.Rizea "şi-a dat seama" că mazilirea din funcţia de Preşedinte PSD Sector 5 este iminentă şi încearcă printr-un scandal improvizat împotriva lui Robert Negoiţă să îşi menţină măcar poziţia de candidat la Primăria Sector 5. Manevră asta cu şantajarea lui Robert Negoiţă cu un posibil miting de proporţii a ţinut în anul 2015 în preajma şedinţei conducerii PSD Bucureşti când Robert Negoiţă era hotărât să îl schimbe pe C.Rizea din cauza scorului prost din sondajele electorale- sub 15 % intenţie de vot pentru PSD în Sectorul 5.

O problema gravă este faptul că pe lista de candidaţi pentru Consiliul Local Sector 5 sunt promovaţi oameni care nu au nici o legătură cu Sectorul 5, nu sunt cunoscuţi în comunitatea din Sectorul 5, nu au experienţă în administraţia publică şi nu au nici un potenţial electoral (atragerea de voturi). O chestiune aflată la limita legalităţi este faptul că principalul criteriu de promovare la PSD Sector 5 este cuantumul sponsorizării realizate de cele mai multe ori direct în buzunarul lui C.Rizea, ajungând pe lista de candidaţi şi în funcţii de conducere (în mod nestatutar) oameni cu legături directe cu lumea interlopă din Sectorul 5.

Aşa s-a ajuns că Belu Florin considerat în mediul de afaceri din Sectorul 5 o “săgeata imobiliară” a Fraţilor Camatarui (conform zvonurilor “Ureche” ar fi finul Cămătarilor) să fie numit în şedinţa Biroului Permanent din 18.11.2015 în funcţie de Vicepreşedinte prin încălcarea statutului PSD şi sfidarea Vicepreşedinţilor aleşi în Conferinţă PSD Sector 5 din luna martie 2015. Mai mult, acest personaj pitoresc a ajuns să fie promovat în primele locuri pe lista candidaţilor PSD pentru Consiliul Local Sector 5, după unele surse chiar pe primul loc (în locul rezervat pentru candidatul PSD la funcţia de Primar). http://www.libertatea.ro/ultima-ora/ilinca-a-luat-3000-eur-într-o-singură-seară-497513

 


În aceste condiţii, membrii PSD de bună credinţă angrenaţi în structura PSD Sector 5 nu mai vor să se implice în activitatea politică din cauza că nu au certitudinea că muncă lor politică va fi corect evaluată şi că riscă să muncească 4 luni de zile şi să fie daţi afară din PSD în 4 minute în funcţie de interesele financiare şi toanele egocentriste ale lui C.Rizea.

Toate aceste schimbări haotice nestatutare privind funcţiile de Secretar executiv PSD Sector 5 şi Preşedinte TSD Sector 5 precum şi promovarea pe lista de candidaţi PSD la Consiliul Local Sector 5 pe baza de “sponsorizări” au generat la PSD Sector 5 o structura politică impotenţa după chipul şi asemănarea lui C.Rizea, organizaţie incapabilă să faţă faţă unor provocări electorale împotriva partidelor de dreapta: PNL, PMP şi ALDE şi mai ales să atingă obiectivele politice de a câştigă Primăria Sector 5 şi majoritatea în Consiliul Local Sector 5.

În concluzie, anunţurile de tip “gazeta de perete” privind mitingurile revoluţionare ale lui C.Rizea sunt de tot hazul pentru opinia publică dar din punctul de vedere al PSD trebuie să fie de plâns din cauza că tolerează un “bufon impostor” în funcţia de Preşedinte PSD Sector 5 cu veleităţi de candidat oficial la PSD la funcţia de Primar al Sectorului 5", a precizat pe blogul sau Catalin Stochita, candidatul independet la primăria Sectorului 5 din București.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei