Sebastian Ghita: Microsoft ne-a vandut o hartie pe 400 de milioane de euro. A vrut si Oracle sa ne fure

default

Dimensiune font:

| 27-02-2015 10:17

Deputatul Sebastian Ghita a vorbit intr-un amplu interviu despre dosarele in care este implicat, precum si despre alte cauze penale aflate pe rolul DNA.

Sebastian Ghita, care face parte din Comisia parlamentara pentru controlui SRI, le-a transmis un mesaj celor care au sustinut ca are protectie din partea Serviciului in fata anchetelor penale, intr-un interviu acordat jurnalistului Catalin Tolontan de la Gazeta Sporturilor.

"Vreau sa spun doar atat: cei care spuneau ca am protectie de la SRI isi doresc acum protectia de care se vede ca ma bucur eu?!", a precizat el, referindu-se la dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, in care este urmarit penal.

Sebastian Ghita, urmarit penal. Cumnatul lui Ponta, audiat toata ziua la DNA

Omul de afaceri a dezvaluit ca a renuntat sa mai finanteze echipa de baschet Asesoft Ploiesti, pentru ca nu vrea sa aiba probleme cu DNA si din aceasta cauza. Ghita a precizat ca el incearca sa convinga diverse companii sa sponsorizeze echipa de baschet si s-ar putea trezi cu diverse acuzatii.

"Unii ne ajuta din pasiune. Altii pentru ca cine stie ce asteapta de la mine. Nu le promit nimic, dar poate ca ei asteapta. Daca unul dintre ei face evaziune fiscala si vine peste el DNA si asta spune: 'Imi reduceti pedeapsa la jumatate daca vi-l dau in gat pe Ghita?'. Ghita n-a facut nimic, dar se trezeste cu un denunt", a explicat el.

Sebastian Ghita se retrage din sport: Asesoft ramane fara finantare

Mereu in relatii bune cu procurorii

Dupa ce Tolontan i-a spus ca a inceput sa vorbeasca precum Elena Udrea, care s-a plans in repetate randuri ca a fost arestata preventiv doar din cauza denunturilor facute impotriva ei, Sebastian Ghita a lamurit: "Nu, nu, nu vreau sa ajung sa vorbesc ca Udrea! Si nu-mi retrag nimic din ce am spus despre procurori. Ei fac o munca importanta si, datorita DNA, economia poate fi mai competitiva. Eu am fost mereu in relatii bune cu procurorii".

Referitor la zvonul ca vorbeste la telefon cu procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi, deputatul a negat vehement informatia.

"Niciodata n-am vorbit la telefon cu doamna Kovesi! Nici cu Daniel Morar. Si cu nici un procuror. Si nici nu ne-am vazut in afara cadrului oficial, cand mergeam ca membru al comisiei SRI. Comisie care (sic!) ma gandesc sa ma retrag", a mentionat acesta.

Sebastian Ghita risca sa fie condamnat la inchisoare in urma investigatiei DNA, insa deputatul nu se teme si sustine ca procurorii anticoruptie pot controla pe oricine.

"Sa fim controlati toti de catre DNA! Respect munca procurorilor si voi accepta ce vor spune judecatorii. Si la firma fratelui meu s-au facut perchezitii. Si despre el spun ca justitia sa decida. Dar am ceva important de transmis.

Inainte de a candida pentru Parlament, am mers la mai multi antreprenori din IT. La Irina Socol de la Siveco, la Novensis, la HP, la Cisco. Cineva trebuie sa le apere interesele. Iar acum e timpul sa spunem deschis cAteva lucruri grave", a marturisit el.

Deputatul a vorbit si despre cazul fostei sefe Siveco Irina Socol, arestata la domiciliu pentru fapte de coruptie.

Sefa Siveco, data in vileag de partenerul de afaceri ilegale: Rromi analfabeti folositi pentru facturi false

"O apreciez si astazi! Am vizitat-o in arestul la domiciliu. Dumneavoastra credeti ca ea a luat vreun ban negru din cei pe care era obligata sa-i faca? Va spun eu ca nu! (...) Lui Socol i s-a spus: Vrei contracte? Pai, cotizezi la partid sau ajuti ministrul! Jocul acesta a fost generat de cei care conduc societatea. Ea s-a lasat angrenata in acest joc. Si la sfarsit venim si o arestam pe Irina Socol, pe care am obligat-o sa scoata niste bani din firma ca sa hraneasca gurile astea hulpave care nu fac nimic", i-a luat Ghita apararea.

Afacerea Microsoft

Parlamentarul a explicat ca gigantul american Microsoft nu a vandut nicio licenta Guvernului, "pentru ca acele calculatoare care erau in ministere aveau deja licente".

"La un moment dat, exista obligatia ca toate firmele care vindeau calculatoare sa le vanda impreuna cu licente. Pe care noi le cumparam, era sub 100 de dolari, de la Microsoft. Si atunci ce au facut americanii? Au zis ca vand Guvernului upgradarea, adica posibilitatea de a descarca imbunatatirea softului. (...)

Insa pe calculatoarele Guvernului oricum nu mergeau noile versiuni, care de altfel nici n-au fost descarcate! Noi am cumparat nimicul cu 400 de milioane de euro in zece ani. Acesta este adevarul! Si de aici s-au luat spagile pe care le vedem astazi la televizor", a dezvaluit fostul pesedist, sugerand ca sefii Microsoft Romania ar fi stiut despre spagile luate de demnitari.

Sebastian Ghita i-a acuzat pe cei de la Microsoft ca "ne-au vandut o hartie pe 400 de milioane de euro", adaugand ca "Oracle a vrut de curand sa faca acelasi lucru, ne-a vandut softuri de sute de milioane de euro".

"Sa ne fure si Oracle o tura! Am reusit sa evitam asta!", completat deputatul.

Firmele straine, ocolite de DNA

Ghita sustine ca nu doar romanii sunt corupti, ci si strainii care au afaceri in tara noastra, spunand ca si cei de la HP au facut afaceri dubioase cu statul.

"Geme podul de la Casa de Sanatate de aparatura HP veche, nefolosita. Tone! Pica podul! HP a livrat de sute de milioane de dolari si aruncam si luam iar, si aruncam, si nu folosim, si tot asa. Asta in sport se numeste sa fluieri cu dubla masura! Este groaznic sa cred ca doar oamenii din Romania sunt corupti. Sa fim rezonabili, cine crede asta? Daca se va pastra aceasta dubla masura vom inlocui coruptii nostri cu coruptii lor!", a mentionat acesta.

Sebastina Ghita a criticat faptul ca firmele romanesti nu sunt tratate la fel va societatile straine de catre DNA, care face verificari doar la noi.

"Eu stiu multe companii care dau bani. Si in zece ani eu n-am vazut companiile straine controlate de DNA. Aproape ca sintem scosi de pe piata romaneasca. Daca esti companie romaneasca, esti corupt si esti hot si faci afaceri cu statul. Daca esti cu capital strain, atunci poti sa faci caiete de sarcini, sa dai spaga", a precizat Ghita, intrebandu-se ce ce compania Microsoft nu este investigata de procurorii anticoruptie.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei