Surpriza majora. Cu cine era asociat Tel Drum pe vremea cand Udrea era la Ministerul Dezvoltarii iar Dragnea sef la CJ Teleorman

default

Dimensiune font:

| 17-11-2017 17:54

 Fostul președinte al PSD Teleorman, Teodor Nitulescu, a dezvaluit, joi, la Realiatea TV, ca în cazul anchetat de DNA Dragnea-Tel Drum, una dintre lucrările de reabilitare de drumuri era efectuată de Tel Drum în asociere cu firma Euro Constuct Trading 98. Acesta din urma firma era descrisa in presa ca fiind condusa de apropiati ai Elenei Udrea si ai lui Traian Basescu. Cum s-a comportat Udrea in calitate de ministru cand Comisia Europeana a suspendat in plina criza economica fonduri in valoare de 800 de milioane de euro, inclusiv din cauza contractului anchetat azi de DNA? 

Cele mai importante informatii: 

  • Contractul de asociere dintre Tel Drum si Euro Construct Trading 98s-a semnat, potrivit datelor din Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pe 30 octombrie 2009. Cele doua firme din tabere politice rivale se asociau cu putin inainte de alegerile prezidentiale din 22 noiembrie, cand s-au infruntat Traian Basescu si Mircea Geoana. Liviu Dragnea era pe atunci secretarul general al PSD, mana dreapta a lui Geoana.
  • Pe cand era ministru in 2011, Elena Udrea l-a iertat pe Liviu Dragnea, pe atunci CJ Teleorman, de corecții financiare in plin scandal legat de suspendarea accesului la fonduri europene in valoare de 800 de milioane de euro de catre Comisia Europeana. 
  • Omul Elenei Udrea de la ministerul dezvoltarii, Razvan Murgeanu, recunostea in 2011 ca s-a intalnit cu presedintele de atunci al CJ Teleorman, Liviu Dragnea si ca i-a spus cu aceasta ocazie ca auditul Comisiei Europene la CJ Teleorman nu e favorabil in ce priveste contractul de reabilitare a drumurilor. Tot atunci, Liviu Dragnea a cerut anchete OLAF si DNA pentru a-si dovedi nevinovatia.

Potrivit datelor oficiale din Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în perioada 2009-2011, Consiliul Județean Teleorman a atribuit asocierii Tel Drum SA - Euro Constuct Trading 98 un număr de 3 contracte de lucări de reabilitare a drumului județean 701, tronsonul limita judet Dâmbovita -Gratia-Poeni – Silistea – Scurtu Mare-Slavesti- Ciolanesti- Zâmbreasca –Dobrotesti (55 km). 

Anuntul din SEAP: 

  • Lucrări reabilitare: Valoare: 107.000.556 lei (cu TVA), la data de 30.10.2009 - cu licitatie,
  • Lucrări suplimentare la obiectivul de reabilitare: valoare 1.557.832 lei (cu TVA), la data de  03.08.2011, prin negociere fara anunt de participare.
  • Lucrări suplimentare la obiectivul de reabilitare: valoare 2.580.551 lei (cu TVA), la data de 07.10.2011, prin negociere fara anunt de participare.



 

Din comunicatul oficial al DNA dat publicitatii in data de 13 noiembrie rezulta ca este unul si acelasi contract: „În scopul pentru care a fost constituit grupul infracțional organizat, în cursul anului 2008, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Nicolae Dragnea, cu ajutorul lui Mugur Bățăuș și Victor Piperea (care au asigurat falsificarea și înlocuirea documentelor), a folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia documente false și inexacte, astfel încât firma Tel Drum SA să câștige un contract de reabilitare a 55 km de drum județean DJ 701 (limita – Dâmbovița Gratia – Poeni – Siliștea – Scurtu Mare – Slăvești – Ciolănești – Zabreasca – Dobrotești), în valoare de 114.263.011 lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene.” 

Cine este Euro Construct - grupul de la Golden Blitz

Firma Euro Constuct Trading 98 este una dintre companiile care au câștigat o serie întreagă de contracte publice de lucrări, în special în domeniul infastructurii rutiere. Compania era controlată de oamenii de afaceri Dan Beșciu și Sorin Vulpescu, patronii restauratului Golden Blitz, făcut celebru de fostul președinte Traian Băsescu, care lua masa acolo. 

Presa a scris în mai multe rânduri că Beșciu și Vulpescu sunt apropiați ai omului de afaceri Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea. Cei trei oameni de afaceri, grupați de presă în așa-numitul grup Golden Blitz, se cunoșteau încă din tinerețe, din perioada comunistă și au și avut diverse afaceri împreună, din câte a scris de-a lungul vremii presa. 

În 2009, publicatia Catavencu.ro (citat de publicatia locala turnucustiri.ro) a descoperit afacerile dintre firma Tel Drum și Euro Construct, chiar înainte de alegerile prezidențiale în care se înfruntau Traian Băsescu (PDL) și Mircea Geoană (PSD). 

  • "Pe 30 octombrie, cu aproape trei săptămîni înainte de primul tur al prezidenţialelor, Consiliul Judeţean Teleorman (al cărui preşedinte este Liviu Dragnea) a acordat un contract de 107 milioane de lei asocierii Tel Drum & Euro Construct Trading ’98. Cele două firme vor reabilita 55,45 km din Drumul Judeţean 701. Asocierea dintre cei doi constructori este foarte curioasă. Pentru că cei de la Tel Drum sînt băieţii lui Dragnea, în timp ce ceilalţi sînt „băieţii de la Golden Blitz“, adică ai lui Băse. Şi-atunci, haideţi să enunţăm chestia asta într-un context mai politic. Deci băieţii lui Dragnea, baron PSD şi coordonator de campanie pentru Mircea Geoană, şi cei ai lui Băse, tătucul PD-L şi încă preşedinte, s-au asociat şi au cîştigat un contract de la Consiliul Judeţean Teleorman. Întîmplare? Nicidecum, pentru că în judeţul lui Dragnea nimic nu este întîmplător cu banii CJ-ului. După cum aţi putut citi în Academia Caţavencu într-un articol din 28 octombrie anul acesta, în perioada 2007-2009 consiliul judeţean condus de Dragnea a dat celor de la Tel Drum 31 din cele 32 de contracte scoase la licitaţie. Şi-acum, brusc, Tel Drum cîştigă un contract în asociere cu o firmă apropiată de PD-L şi de preşedintele Băsescu. Care va să zică: la televizor, Dragnea mătură pe jos cu Băse şi cu PD-L, iar acasă la el îi umple de bani pe apropiaţii ăstora. Ieeei, domnu’ Geoană, ieeeei, iar v-au tras în piept colegii de partid!" scriau cei de la Catavencu in 2009.


Potrivit datelor din sistemul de gestionare a fondrilor europene, in acest proiect, Ministerul Dezvoltarii condus de Elena Udrea a platit din bugetul de stat catre CJ Teleorman, 14 transe, din care prima in 29 iulie 2010 si ultima in 20 februarie 2012 (Udrea si-a incheiat mandatul de ministru in 9 februarie 2012). 

800 milioane euro - fonduri gestionate de Udrea si blocate de Comisia Europeana in 2011


În perioada în care au avut loc lucrările de reabiliare de drumuri care fac obiectul dosarului Dragnea - Tel Drum de la DNA, soția lui Dorin Cocoș la vremea aceea, Elena Udrea, era ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, care avea în subordine Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional (AMPOR). Este vorba de instituța publică responsabilă cu cea mai mare parte din aprobarea, controlul și gestionarea fondurilor europene cheltuite de Consiliul Județean Teleorman ca beneficiar în cotactele de reabilitare de drumuri cu Tel Drum și Euro Construct, ca prestatori. 

Pe 20 iunie 2011, Comisia Europeana a suspendat temporar plati in valoare de 800 milioane euro in cadrul Programului Operational Regional gestionat de AM POR, institutie din subordinea Ministerului Dezvoltarii. Reprezentantii CE au mentionat atunci ca, in urma unui audit realizat in perioada 28 martie - 1 aprilie 2011, au identificat nereguli la procedurile de achizitii publice din fonduri europene realizate de consiliile judetene Teleorman, Ilfov si Buzau. 
Pe 11 august 2011, deci ulterior deciziei de suspendare a fondurilor luata deja la Bruxelles, ministrul de atunci Elena Udrea a anuntat ca in urma controalelor proprii la 124 de contracte au fost depistate 39 de contracte cu nereguli si ca s-a dispus o corectie de 180 milioane lei. La CJ Ilfov (PDL - Cristache Radulescu) s-a dispus o corectie de 10 milioane lei. La CJ Teleorman (PSD - Liviu Dragnea) s-a aplicat o corectie de 2,5 milioane lei. In final, la Buzau (Victor Mocanu PSD) s-a aplicat o corectie de 2% dintr-un contract de 30.000 euro. 

Numai ca exigenta Elenei Udrea se risipeste o luna mai tarziu. Pe 28 septembrie 2011, Elena Udrea a explicat public ca ministerul a iertat mai multe Consilii Judetene de corectiile anuntate la inceputul lunii respective. CJ Ilfov a fost iertat de corectia financiara de 10 milioane de euro, la fel intamplandu-se si in cazul CJ Teleorman. Elena Udrea a explicat ca reprezentantii autoritatilor locale au dat dovada de “buna-credinta”. 
Pentru a-si motiva actul de clementa, Udrea a invocat atunci o hotărâre judecătorească nedefinitivă. ”Pentru rezultatele noastre, în etapa în care verifică MDRT, se pot face contestaţii care vor fi judecate în instanţă. Deja avem contestaţii făcute la instanţa de judecată. Legat de Ilfov, ca şi la Teleorman, spre exemplu, au fost situaţii în care după primul control autorităţile publice locale au făcut dovada bunei-credinţe. La Teleorman, cu o hotărâre judecătorească prin care se dădea dreptate Consiliului Judeţean Teleorman şi atunci împotriva unei hotărâri judecătoreşti nu avem autoritate să ne pronunţăm, deci am ţinut cont de ea într-un caz. În alt caz, am aplicat o corecţie de 10% şi am fost contestaţi în instanţa de judecată (...) Acesta a fost motivul pentru care în urma acestei probaţiuni s-a retras corecţia propusă”, se justifica Elena Udrea în 2011, potrivit Agerpres. 

Actul de clementa al Elenei Udrea pentru Liviu Dragnea s-a bazat asadar pe o hotarare judecatoreasca nedefinitiva in 2011, care avea sa devina definitiva abia in 2013, dupa cum rezulta dintr-o comunicare oficiala transmisa de ministerul dezvoltarii la solitarea HotNews.ro:

Raspuns Ministerul Dezvoltarii by Claudiu on Scribd



Surpriza insa: tot pe 28 septembrie, Autoritatea Natonala pntru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP, transformată între timp în ANAP) a anuntat ca Consiliile Judetene Ilfov, Teleorman si Buzau au fost amendate pentru incalcarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice, dupa o verificare proprie. Amenzile sunt platite de autoritatile publice din bugetul local. 

ANRMAP era condusa pe atunci de Cristian Traila, aflata potrivit informatiilor HotNews.ro in confict deschis cu Elena Udrea, ambele colege la acea data in PDL. Conflictul avea sa izbucneasca public cativa ani mai tarziu. In 2016, Elena Udrea o acuza pe Cristina Traiala de coruptie. 

Udrea 2017:  Lichele securiste incearca sa ma amestece in dosarul Tel Drum, care a executat o lucrare cand Dragnea era sef CJ, eu ministru

După ce DNA a început urmărirea penală în cazul Dragnea-Tel Drum, desi nu se mai facuse inca nici o referire publica la asocierea cu Euro Construct Trading, Elena Udrea a simtit nevoia sa se disculpe in acest caz. 
Joi, 16 noiembie 2017, Elena Udrea spunea ca "lichele securiste" incearca sa o amestece in dosarul Tel Drum, sustinand ca la acea vreme ea, in calitate de ministru, a facut "tot scandalul cu neregulile" gasite la un proiect Tel Drum pentru drumuri din Teleorman, a cerut sanctiuni, a dat interviuri si a vorbit la Bruxelles. Afirmatia este inexacta, deoarece nu Udrea a sesizat Comisia Europeana in 2011, ci invers. Comisia Europeana a realizat un audit in 2011 care a dus la suspendarea celor 800 de milioane de euro si abia dupa aceea Udrea a anuntat controale proprii si a aplicat corectii. Totusi, in cazul asocierii Tel Drum – Euro Construct Trading 98, Udrea n-a mai aplicat corectiile pana la capat, pe motiv ca a dovedit buna credinta. In schimb, nu l-a iertat pe Dragnea pentru o lucrare unde Euro Construct Trading nu era asociat cu Tel Drum. 

Intr-un mesaj postat joi pe Facebook, Udrea spune ca pana acum nu a comentat nimic despre dosarul penal al lui Liviu Dragnea pentru ca a considerat ca i se intampla ce merita.

"Constat o strategie prin care niste lichele securiste incearca sa ma amestece in dosarul Tel Drum, care a executat o lucrare de drumuri in Teleorman din fonduri europene gestionate de MDRT cand Dragnea era presedinte CJ, iar eu eram ministru. Imi amintesc foarte bine si cei care sunt acum pusi sa execute planul de a ma amesteca cu Dragnea (este simplu sa-i vedeti pe securistii stiuti care au posibilitatea sa graiasca public) trebuie doar sa dea un search pe Google ca sa vada ca eu am facut tot scandalul cu "neregulile" gasite la acest proiect, eu l-am dat exemplu public si am cerut sanctiuni, am dat interviuri si am vorbit cu cei de la Bruxelles, chiar daca ulterior specialisti in fonduri europene au zis ca noi, cei de la minister, am gresit sau exagerat", sustine Elena Udrea.

Semnificativ este si un interviu acordat Hotnews.ro, în 29 noiembrie 2011, in care Elena Udrea incearca sa justifice decizia de suspendare a celor 800 de milioane de euro prin faptul ca existau suprapuneri in cadrul activitatii de control din Romania. Udrea mai cerea ca ministrul condus de ea sa devina unica autoritate de control. Adica, fostul ministru al dezvoltarii dorea ca ea sa imparta banii si tot ea sa controleze ulterior daca s-a procedat corect. De altfel, din propriile declaratii rezulta ca nu ea a sesizat neregulile la Bruxelles:

  • ”ANRMAP a verificat pe legislatia europeana proiecte cum ar fi cele de la Teleorman sau Ilfov. La Ilfov a emis chiar un aviz prin care le-a dat voie celor de la Consiliul Judetean (CJ) sa deruleze o procedura de urgenta de licitatie. A venit Comisia Europeana, nu a fost de acord cu aceasta procedura, a considerat ca incalca legislatia si a dispus sa aplicam corectii. Cei de la Ilfov s-au aparat cu avizul dat de la ANRMAP si noi, in contextul asta, am evaluat avizul si am spus ca cei de la CJ Ilfov nu au avut nicio vina pentru ca ANRMAP-ul le-a permis. Astazi Comisia Europeana spune: <<Nu ma interseaza pe mine ce face ANRMAP-ul, in fata mea nu trebuie sa raspunda decat o singura autoritate in care avem incredere>>, si anume AM POR (n.r. Agentia de Management Programul Operational Regional)”

Secretarul de stat al lui Udrea - întâlnire cu Dragnea pe vremea contactelor

O altă informație importantă în jurul lucrărilor Tel Drum - Euroconstruct, care fac acum obiectul investigațiilor DNA este legată de o întâlnire din anul 2011 dintre doi oameni-cheie: președintele CJ Telelorman de atunci, Liviu Dragnea, și secretarul de stat din ministerul de atunci al lui Udrea, Răzvan Murgeanu. 

Potrivit Digi 24, în 2011 Murgeanu spunea ca a fost sunat de Liviu Dragnea pentru a se interesa de rezultatul auditului Comisiei Europene. 

  • "Eram la un gratar, la un prieten din Bolintin, cand m-a sunat si mi-a spus ca este in zona si mi-a propus sa ne intalnim (...). El mi-a cerut sa ne vedem in calitatea mea referitoare la fondurile europene, nu ca si cunostinta. Am avut o discutie destul de protocolara (...) M-a intrebat ce scrie in raportul Comisiei Europene. (...) A confirmat ca a fost un audit la Consiliul Judetean Teleorman si eu i-am spus ca nu este un raport favorabil. Nu am vorbit mai mult de cinci minute", spunea PDL-istul Murgeanu, in 2011.

Tot în 2011, liderul PSD Liviu Dragnea cerea public Oficiului pentru lupta antifrauda (OLAF) sau DNA sa controleze achizitiile facute cu fonduri publice de Consiliul Judetean Teleorman.

  • "Daca cei de la Comisia Europeana  intentioneaza sa intrerupa temporar platile pe axa 2 din Programul Operational Regional, iar cineva din Romania, vreun oficial roman crede ca poate sa scoata tap ispasitor CJ Teleorman sau pe mine personal pentru acest lucru, se inseala. Pentru a arata ca la Consiliul Judetean Telorman nu s-a comis nicio ilegalitate in derularea acestor doua proiecte solicit public Oficiului pentru lupta antifrauda sau DNA sa controleze cele doua achizitii publice, solicit, de asemenea, ANI sa controleze daca exista vreun conflict de interese la CJ Teleorman, solicit Parchetului General sa cerceteze temeinic cine se afla in spatele acestor actiuni de influentare a raportului unitatii de audit a Comisiei Europene", afirmat Dragnea in 2011, potrivit Digi 24.

Dorințele aveau să i se îndeplinească lui Dragnea în 2016, când OLAF chiar a efectuat o investigație la fondurile de la CJ Teleorman, și în 2017, când DNA a inceput urmărirea penală împotriva actualului preedinte al PSD și al Camerei Deputatilor, în cazul Tel Drum. 

Reamintim că în acest dosar, Direcția Națională Anticorupție susține că Dragnea ar fi constiuit un grup infracțional organizat prin care ar fi obținut ilegal sume de bani și alte avantaje prin intermediul companiei Tel Drum și al contractelor acesteia pentru lucrări cu fonduri publice. 

Într-un comunicat oficial, DNA anunta, intre altele, in comunicatul din 13 noiembrie: 

"În legătură cu același proiect de reabilitare a drumului județean DJ 701, suspectul Liviu Nicolae Dragnea, prin încălcarea dispozițiilor legale privind exercitarea funcției, a emis hotărâri de contractare a unui credit intern și dispoziții privind demararea procedurilor de achiziții publice și numirea comisiilor de evaluare a ofertelor. Prin furnizarea de informații confidențiale și prin modificarea proiectului tehnic și depunerea acestuia în vederea avizării și obținerii finanțării, Liviu Nicolae Dragnea și Mugur Bățăuș, cu intenție, în scopul obținerii unui folos necuvenit pentru Tel Drum SA și implicit pentru membrii grupului infracțional organizat, și-au încălcat atribuțiile legale și au determinat membrii comisiei de întocmire a documentației pentru licitația lucrărilor de construcții și membrii comisiei de evaluare a ofertelor să încalce, fără vinovăție, dispozițiile OUG 34/2006 prin inserarea unor condiții restrictive și încălcarea principiului tratamentului egal, desemnând câștigător al licitației publice firma Tel Drum SA.

Prejudiciul creat în dauna bugetului public este de 25.600.927 lei (diferența dintre prețul ofertat de Tel Drum SA și prețul cel mai mic ofertat), această sumă constituind un beneficiu necuvenit pentru firma câștigătoare. La aceste activități au participat în calitate de complici suspecții Neda Florea și Pitiș Petre, persoane care administrau Tel Drum SA.

Liviu Nicolae Dragnea, în mod direct sau prin persoane apropiate lui (fiul, fosta soție), a obținut sume de bani sau bunuri mobile și imobile pe care le utilizează, precum și diverse servicii în interes personal, al familiei și al formațiunii politice din care face parte, respectiv donații de la membrii grupului infracțional organizat și de la societățile controlate de aceștia (circa 2,5 milioane de lei în anul 2009), transferul părților sociale din mai multe societăți controlate de membrii grupului infracțional organizat către fiul său, dividende și sume periodice către fiul său cu titlu de salariu de la firme din grup, sume periodice cu titlu de chirie încasate personal de Liviu Nicolae Dragnea și de fosta soție de la o altă societate din grup, bani obținuți de către Liviu Nicolae Dragnea din vânzarea unor bunuri imobile la valori supraevaluate către societățile controlate de membrii grupului infracțional organizat, folosirea de bunuri mobile de către fiul său (autoturismul deținut de o societate din grup și a cărui îmbunătățire tehnică a fost achitată de Tel Drum SA) sau folosirea de bunuri imobile tot de către acesta (imobilul din Turnu Măgurele proprietate a Tel Drum SA)."

Liviu Dragnea a negat mereu că ar avea legături cu Tel Drum și că ar fi acționat în vreun fel pentru favorizarea acestei companii la contracte publice.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei