UPDATE - Victorie zdrobitoare a PSD!

default

Dimensiune font:

| 12-12-2016 05:45

Politicienii de Iaşi s-au îngrămădit să voteze, în speranţa că partidul din care fac parte va putea ajunge la guvernare sau cel puţin va juca un rol important în stabilirea arcului majoritar din viitorul Parlament. Scrutinul nu a fost lipsit de incidente, pe mâna poliţiei ajungând doi cetăţeni suspectaţi de vot multiplu şi un preşedinte al unei secţii de votare care a dat mai multe buletine de vot

15.17  Polonezii au deputat de Suceava

Uniunea Polonezilor din România are deputat de Suceava în persoana Victoriei Longher, soţia fostului deputat Ghervasen Longher. Potrivit rezultatelor parţiale publicate pe BEC.ro, după numărarea a 89 la sută dintre voturi, Victoria Longher a obţinut apoape 3350 de voturi. După ce a aflat că a câştigat mandatul, deputatul a publicat pe facebook un mesaj de mulţimire pentru alegătorii săi. Stimați cetățeni, țin să vă mulțumesc din suflet pentru votutudumneavoastră de încredere, pentru că datorită vouă și a încrederii oferite vom continua proiectele demarate în urmă cu mai mulți ani de conducerea Uniunii Polonezilor din România, parte dintre ele deja finalizate, ceea ce confirmă încă o dată că această comunitate se află pe drumul cel bun. E un drum lung, care cuprinde proiecte, investiții, însă toate au ca finalitate creșterea nivelului de trai a oamenilor din comunitățile noastre.
Apreciez votul de încredere și mesajele de încurajare din partea dumneavoastră, unii pe care nici nu îi cunoșteam, dar care m-au susținut. Încrederea si votul vostru înseamnă enorm pentru mine!
Promit să nu vă dezamăgesc și voi face tot posibilul să duc la bun sfârșit tot ceea ce mi-am propus!”,
a scris pe Facebook Victoria Longher. (Oana Şlemco)

 

14.31  Social-democrații colorează Parlamentul în roșu- IAȘI
Centralizarea proceselor verbale de la secțiile din județul Iași confirmă victoria zdrobitoare a social-democraților. Astfel, potribit ultimelor date provizorii înaintate de Biroul Electoral Central, rezultatele sunt următoarele:
Camera Deputaților:
PSD - 48,51%
PNL - 20,03%
USR - 9,72%
PMP - 6,59%
ALDE – 5,44%

 

Senat:
REZULTATE SENAT - IAȘI:
PSD - 48,42%
PNL- 19,4%
USR- 10,62%
PMP - 6,51%
ALDE - 5,97%

 

14.15 Conform procentelor obținute de partide la scrutinul de ieri, PSD Neamț are deja 4 mandate sigure în Camera Deputatilor și cel puţin unul în Senat. PNL are un mandat de deputat si mai mult ca sigur unul de senator, urmand ca lista finală să fie stabilită după redistribuirea voturilor. Deputaţii PSD sunt, conform pozițiilor de pe listele partidului, Ioan Munteanu, Ciprian Șerban, Alexandru Rotaru și Dănuţ Andruşcă. Emilia Arcan va fi sigur senator de Neamț și după redistribuire va fi probabil şi Dan Manoliu. PNL il va avea ca deputat de Neamț pe Mugur Cozmanciuc și posibil pe Laurențiu Leoreanu, iar ca senator pe Eugen Țapu Nazare.

13.02 După numărarea a 65% din voturile din judeţul Bacău, Biroul Electoral Judeţean comunică următoarea situaţie:

Partidul Social Democrat - 51,05% la Senat şi 50,85% la Cameră

Partidul Naţional Liberal - 17,72% la Senat şi 17,45% la Cameră

ALDE - 9,06% la Senat şi 8,37% la Cameră

Uniunea Salvaţi România - 7,64% la Senat şi 7,49% la Cameră

Partidul Mişcarea Populară - 5,89% la Senat şi 5,88% la Cameră

Partidul România Unită - 2,46% la Senat şi 2,24% la Cameră

Partidul Ecologist Român - 1,73% la Senat şi 1,49% la Cameră

Partidul România Mare - 1,69% la Senat şi 1,50 % la Cameră

Alianţa Noastră România - 0,90 la Senat şi 0,87 la Cameră.

 

Cei doi independenţi din judeţul Bacău au obţinut următoarele procentaje: Cosmin Curelea - 0,41% şi Sorin Şova - 1,12 %.

Dacă procentajele continuă în acelşi ritm, este posibil ca PSD Bacău să obţină, cel puţin, două locuri de senator , respectiv, Adrian Dragoş Benea şi Miron Alexandru Smarandache şi cinci de deputaţi Petru Gabriel Vlase, Theodora Şotcan, Ionel Floroiu, Lucian Şova şi Claudiu Augustin Ilişanu.

PNL Bacău va obţine un loc de senator prin Daniel Fenechiu şi două mandate pentru Ionel Palăr şi Tudoriţa Lungu.

ALDE -- un post de senator prin Viorel Ilie şi unul de deputat prin Constantin Avram

USR -- un mandat de deputat prin liderul judeţean Lucian Stanciu Viziteu

PMP -- un loc de deputat pentru Valerian Vreme

 

 

12.45 PSD a câştigat detaşat alegerile în judeţul Suceava

PSD a obţinut în judeţul Suceava 48,38% (56.207 voturi) la Camera Deputaţilor şi 49,53% (57.727 voturi) la Senat, potrivit datelor parţiale, după centralizarea rezultatelor a 57,65%, respectiv 57,83% din secţiile de votare, prezentate, luni, de vicepreşedintele BEC Suceava, judecătorul Oana Pipernea.

Potrivit sursei citate, la Senat PNL a obţinut 28,08% (32.735 voturi), ALDE 6,19% (7.215 voturi), USR 4,67% (5.445 voturi) şi PMP 4,25% (4.963 voturi), restul formaţiunilor politice înregistrând sub 3%.

La Camera Deputaţilor, PNL a obţinut 27,37% (31.796 voturi), ALDE 6,29% (7.309 voturi), USR 4,27% (4.970 voturi) şi PMP 3,91% (4.552 voturi), restul formaţiunilor politice înregistrând sub 3%.

Candidaţii independenţi pentru Camera Deputaţilor, Alexandru Paziuc şi Costel Ioan Cioban, au obţinut 1,23% (1.437 voturi), respectiv 0,47% (553 voturi).

Potrivit estimărilor, PSD Suceava ar putea obţine direct un senator şi patru deputaţi, PNL un senator şi doi deputaţi, iar două mandate de senator şi patru de deputat vor merge la redistribuire.

În judeţ s-au organizat 555 secţii de votare, iar prezenţa la vot a fost de 36,94%, conform BEC.

Judeţului Suceava i-au fost repartizate zece mandate la Camera Deputaţilor şi patru la Senat.

 


12. 35 -- Rezultate parțiale în urma alegerilor de la Botoșani

Senat PSD 61,01% - 45.054 voturi PNL 20,42%- 15.082 voturi ALDE 4,37% - 3.228 voturi USR cu 3,42%- 2.528 voturi.

Camera Deputaţilor: PSD 60,95% - 44.922 voturi PNL 20,31% - 14.970 voturi ALDE 4% - 2.953 voturi PMP 3,47% - 2.564 voturi USR 3,33% - 2.456 voturi

Cei de la PSD spun ca vor avea 5 deputati din 6 si 2 senatori din 3. PNL un senator si un deputat. Nimeni nu mai prinde mandate!

Deputați PSD: Tamara Ciofu, Mihaela Huncă, Marius Budăi, Răzvan Rotaru și Costel Lupașcu.

Senatori PSD: Doina Federovici, Lucian Trufin

Deputat PNL Cristian Achiței

Senator PNL Costel Șoptică


12.30 Victorie zdrobitoare a PSD în Vaslui

 

 Victorie zdrobitoare a PSD în județul Vaslui, unde partidul condus de Dumitru Buzatu a obținut aproape 60%, peste 57 de procente, în urma centralizării de către Biroul Electoral Județean a peste 97% din voturile exprimate (515 din cele 527 de secții de votare). În felul acesta PSD și-a asigurat patru din cele șapte mandate de deputați, care vor fi ocupate de Adrian Solomon, Ana Birchall, Irinel Stativă (actuali deputați) și Aurel Căciulă (liderul hușean al PSD și consilier local), cu șanse pentru Ramona Mocanu, directoarea Muzeului Județean de a câștiga un mandat în urma redistribuirii. Alte două certitudini sunt mandatele de senator, două din trei, pe care le-au păstrat cele două parlamentare în funcție, Gabriela Crețu și Doina Silistru.

 

 

 

 

Cu puțin peste 20%, liberalii vasluieni au asigurat mandatul de deputat pentru fostul prefect Daniel Olteanu, ca și mandatul de senator al președintelui interimar al filialei doctorul Nelu Tătaru. Avocata Oana Iovu păstrează șanse reduse de a deveni deputat în urma redistribuirii.

 

 

 

 

Un parlamentar nou câștigat de județul Vaslui este Cristian Cosmin, primul pe lista de deputați al ALDE, formațiune care, cu 5,5%, a depășit pragul și a câștigat dreptul de a reprezenta județul Vaslui.

 

 

 

  PMP se zbate la limită pentru pragul electoral în județul Vaslui, cu puțin peste 5%.

  USR nu a obținut la Vaslui nici măcar jumătate din procentul național, situându-se undeva la 4,5%.

 

  Cea impresionat însă cel mai mutl la votul vasluienilor de duminică a fost proporția cea mai redusă a participării, cu 32,90% înregistrându-se absenteismul cel mai mare din Moldova, locul doi la nivel națioanal, după Maramureș, dar și cea mai mică rată de participare la urne din istoria județului.

 

 

 


 

 

Comparativ cu alegerile parlamentare trecute, când rezultatele au fost de 38.91 % și 38.83 % pe Iași. Potrivit primelor exit poll-uri, la nivel național pesediștii tind să ajungă la un procent de 50%, ceea ce le dă aripi activiștilor de partid ieșeni care speră să trimită în viitorul Parlament opt deputați și trei senatori, cu tot cu redistribuiri. În ceea ce privește viitorul Guvern, șeful Organizației PSD Iași susține că va încerca să obțină o funcție de decizie pentru unul din membri stângii. „Eu nu cred că va trebui să negociem (o funcție de ministru -n.r.) ca și cum ar fi impusă, ar trebui să fie un element de abordare rezonabilă față de toate organizațiile care au obținut un scor favorabil în momentul de față. Și eu voi încerca acest lucru și sunt convins că voi reuși, deoarece suntem altă echipă și avem altă viziune”, a punctat Mihai Chirica. Având în vedere raportările făcute, putem spune că cei mai conștiincioși cetățeni ai Regiunii de Nord Est sunt botoșănenii, care bifat o prezență la vot de 39,08% procente.

 

 

 

 

Românii au ieşit ieri, 11 decembrie, la vot, pentru a-şi alege senatorii şi deputaţii care vor alcătui Parlamentul în următorii patru ani de zile. Aşa cum era de aşteptat, bătălia mare s-a dus între social-democraţi şi liberali, fiecare dintre aceştia râvnind la o majoritate confortabilă în viitorul Legislativ, care să le asigure şi guvernarea ţării. Astfel, mânat de avântul unei posibile schimbări, primul politician care s-a prezentat la secţia de vot a fost Marius Bodea, penelistul deschizând lista dreptei pentru Camera Deputaţilor. „Am votat cu speranţa că Iaşi şi Moldova vor fi branşate la Europa prin autostradă, pentru că autostrada aduce bunăstare economică oriunde în lume. Acum 22 de ani, la vârsta majoratului, mi-am câştigat dreptul de a vota şi în toţi aceşti 22 de ani am votat de fiecare dată când au fost alegeri electorale, chiar dacă de cele mai multe ori nu au câştigat cei în care am crezut. Asta însă nu m-a dezarmat pentru că, mergând la vot, te afli în două ipostaze. În prima, eşti mulţumit pentru că cei în care crezi câştigă, fiind şi meritul tău, iar a doua, onorat pentru că, deşi cei pe care i-ai votat nu au câştigat, simţi că ai făcut parte dintr-o armată care a luptat până la ultimul vot pentru a-şi apăra credinţa în valorile sale. Să mergi la vot, cu siguranţă nu faci rău ţării tale, dar să nu mergi la vot, cu siguranţă faci acest rău. Ieşeni, ieşiţi la vot”, a îndemnat Bodea electoratul. Şi colega acestuia de partid, juristul Iulia Scântei, s-a adresat ieşenilor, îndemnându-i să-şi exercite dreptul constituţional în memoria celor care au murit în numele democraţiei. „Astăzi (ieri, 11 decembrie-n.r.) îi invit pe tinerii din Iaşi, urmaşii celor de acum 27 de ani, să iasă la vot, pentru că un Parlament avem, dar trebuie să îl facă curat. Este dreptul lor, şansa lor de a fi reprezentaţi de cei mai buni. Timp de 27 de ani toţi tinerii acestui oraş au putut să călătorească în străinătate, să înveţe în străinătate, să muncească în străinătate. Fie că au rămas acolo, fie că s-au întors acasă, îi chem să meargă la vot. Eu am votat astăzi pentru părinţii mei, pentru că ei m-au ajutat să am un rost. De astăzi aşa trebuie să facă şi ceilalţi tineri pentru părinţii lor. Îi rog pe tinerii din Iaşi şi din întreaga ţară să aibă grijă de părinţii lor, dar pentru asta trebuie să iasă la vot”, a declarat Scântei, cea care deschide lista PNL Iaşi pentru Senat.
Încrezători în propriile şanse de a ieşi învingători din această lupă electorală s-au declarat şi liderii social-democraţilor ieşeni. „Am votat pentru demnitatea de a fi român şi trebuie să ne manifestăm cu toţii acest drept cetăţenesc, motiv pentru care îi chemăm pe toţi la vot. Sperăm să avem un Parlament mai bun, mai demn, să crească notorietatea lui şi, în acelaşi timp, să crească dragostea românilor pentru democraţie”, a declarat Mihai Chirica, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Iaşi. Întrebat ce scor speră să obţină social-democraţii la alegerile de astăzi, acesta a precizat că partidul va scoate dublu faţă de următorul contracandidat, arătând către PNL. Reamintim că, într-o declaraţie anterioară, Chirica a susţinut că PSD va scoate peste 40%.
Mizând pe o guvernare roşie, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a declarat la ieşirea din secţia de votare că a ales partidul care-l va ajuta să ducă la final proiectele comunităţii. „Am votat pentru salarii decente, pentru pensii decente, pentru Spitalul Regional de Urgenţă şi pentru autostrada Iaşi - Târgu Mureş. Prin votul de astăzi am ales dezvoltarea Moldovei”, a punctat Popa.
Fostul edil al Iaşului, actualmente lider al Organizaţiei Judeţene PRU Iaşi, Gheorghe Nichita, a mers pe varianta unui discurs naţionalist, la fel ca platforma politică a partidului pe care îl reprezintă, precizând că şi-a exercitat dreptul garantat de Constituţie pentru bunăstarea cetăţenilor. „Am votat pentru o Românie a românilor, pentru un trai mai bun, pentru o viaţă decentă de care să avem parte cu toţii. Am votat ca să eliminăm decalajele dintre Moldova şi Ardeal, dintre Moldova şi Bucureşti. Am votat pentru a nu mai avea o ţară dezbinată, am votat pentru un Guvern stabil, nu un Guvern de marionete, format din aşa-zişii tehnocraţi”, a declarat Nichita, precizând că-şi doreşte ca partidul pe care-l reprezintă să treacă pragul naţional de 5%, pentru a putea intra în parlament.
Actualul parlamentar PMP, Camelia Bogdănici, s-a prezentat la vot în speranţa că va obţine un nou mandat pentru următorii patru ani. „Am votat pentru o Românie şi un Iaşi sănătos, curat, cu tineri care să aibă locuri de muncă. Am votat pentru o echipă de ieşeni care să se lupte pentru proiectele Iaşului”, a declarat Bogdănici. Reamintim că aceasta a fost nominalizată de fostul şef al statului, Traian Băsescu, pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii în cazul în care PMP trece pragul electoral şi poate impune prin negocieri politice un ministru. „Este o onoare pentru mine că domnul preşedinte Traian Băsescu m-a nominalizat pentru o funcţie de ministru şi că echipa de la Iaşi mă susţine pentru acest lucru. Îmi doresc ca echipa PMP să facă un rezultat foarte bun şi să arate că este extrem de important, contând pentru Guvern. Sigur că mă voi angaja să preiau funcţia de ministru (al Sănătăţii – n.r) pentru că întotdeauna am spus că vreau să fiu vocea sistemului de sănătate românesc”, a conchis Bogdănici.

 

 

 

Citește și 

Unirea speranţelor lângă ceaunul cu fasole

 

 

 


Incidente cu iz penal
Deşi votul a fost supravegheat cu atenţie, în judeţul Iaşi au fost înaintate către Biroul Electoral Judeţean (BEJ) câteva reclamaţii, două dintre acestea luând calea Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Prima sesizare a venit în cursul dimineţii de ieri când, la secţia nr. 728 din Voineşti a fost sesizată o tentativă de vot multiplu. În urma cercetărilor s-a constatat că o femeie, membru în comisia secţiei de vot, ar fi ales şi pentru soţul ei.
Spre prânz a apărut şi cea de-a doua sesizare cu iz penal, fiind vorba despre o nouă tentativă de fraudare a votului, semnalată la secţia nr. 170. Potrivit surselor, preşedintele secţiei a dat două buletine de vot pentru Senat, unui singur cetăţean, acesta riscând să i se întocmească dosar penal.
A abuzat de dreptul constituţional şi un membru al unei secţii de votare din Voineşti, care şi-a ales viitori parlamentari de două ori. Culmea, cel care a încălcat legea avea obligaţia să vegheze la buna desfăşurare a turului de scrutin, fiind un reprezentant al unei formaţiuni politice în secţia de votare.
Au existat şi plângeri mai puţin grave, care anunţau că în 60 de secţii de votare de pe raza judeţului Iaşi s-au găsit buletine de vot cu paginile lipite, lucru care ar fi dezavantajat unele formaţiuni politice. Despre aceste mini-incidente, prefectul Iaşului, Marian Grigoraş susţine că sunt normale, având în vedere că s-au tipărit milioane de pagini. „Am tipărit două milioane de pagini (aferente buletinelor de vot- n.r.). Acest volum nu avea cum să fie verificat de personalul Prefecturii, însă la instruirile făcute cu personalul secţiilor de votare s-a comunicat acestora că fiecare buletin în parte trebuie verificat înainte de a-i fi înmânat cetăţeanului pentru a vota”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Potrivit acestuia, chiar dacă s-au constatat nereguli, buletinele au putut fi înlocuite cu altele, având în vedere că în fiecare secţie s-a trimis un surplus de 10%, faţă de numărul votanţilor.
Şi USR Bacău a reclamat la Biroul Electoral Judeţean că reprezentanţilor formaţiunii politice nu li s-a permis accesul în birourile secţiilor de votare din mai multe localităţi rurale. Acestea au fost singurele incidente înregistrate în regiunea de Nord-Est. Grupaj realizat de Anca BURNICHE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei