ZIUA MORTALA PENTRU "FELIX". DAN VOICULESCU A PRIMIT 10 ANI DE ÎNCHISOARE

default

Dimensiune font:

| 08-08-2014 16:22

 

Sediul Grivco va fi confiscat, trece în proprietatea statului: "Am crescut cu WC în curte. Aştept să mă ia" Câţi ani de puşcărie vor face şi ceilalţi inculpaţi în dosarul Institut

Dan Voiculescu s-a predat la sediul IPJ Ilfov. Mogulul va fi incarcerat dupa primirea mandatului de executare a pedepsei

 După trei demisii din Parlament și șase ani de judecată, Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare în dosarul ICA. Propagandiștii mogulului media sunt în delir. Mogulul este acuzat pentru spălare de bani şi de un prejudiciu de 60 de milioane de euro. Cea care a pronunţat sentinţa în acest caz este preşedinta completului de judecată, Camelia Bogdan. Patronul Antenelor a aşteptat deiczia judecătorilor la sediul Grivco. În acest moment, Dan Voiculescu și ceilalți inculpați din dosar mai au la dispoziție două căi extraordinare de atac: contestația în anulare și recursul în casație. La data pronunțării definitive, „capul” răutăților, Dan Voiculescu, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de Tribunalul București. La ultimul termen de acum trei zile, procurorii au cerut dublarea acestei pedepse. Procesul PRIVATIZĂRII FLAUDUROASE a Institutului de Cercetări Alimentare a durat 2.072 de zile.

 

Update 14.25

1. Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA.

2. Popa Corneliu, fost director ADS, a primit 8 ani închisoare în acelaşi dosar.

3. Sandru Jan Cătălin a primit 6 ani.

4. Nutriţionistul Mencinicopschia primit 8 ani de închisoare.

5. Sorin Pandiş a primit şapte ani.

6. Săvulescu Vlad Nicolae a primit şase ani.

7. Academicianul Gheorghe Sim a primit 4 ani cu suspendare.

8. Alexandru Petre, 83 de ani, a luat 3 ani cu suspendare.

9. Baciu Constantin a primit 4 ani cu suspendare.

10. Marinescu Grigore a primit trei ani cu suspendare.

11. Flavius Adrian Pop a primit 5 ani cu executare.

 

12. Vica Ene a primit 3 ani cu suspendare.

 

  • Judecătorii au decis: confiscarea imobilului de pe strada Gârlei, sediul Grivco va fi confiscat, trece în proprietatea statului.
  •  
  • Imobilul de pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, inclusiv terenuri, două milioane de lei de la Camelia Voiculescu şi acţiunile pe care le deţine Camelia Voiculescu, de asemenea acţiunile Corinei Voiculescu.
  •  
  • De la Dan Voiculescu se confiscă sumele încasate prin închirierea sediului Grivco ROMTELECOM.
  •  
  • De la Corina şi Mirela Voiculescu se confiscă chiria încasată şi de ele de la Romtelecom. Suma va fi calculată de organele de cercetare.
  •  
  • Confiscarea specială a trei milioane de dolari din conturile lui Voiculescu, inclusiv terenurile şi casele.
  •  
  • Dan Voiculescu a plecat de la sediul Grivco spre locuinţa sa din Corbeanca. Magistraţii vor sesiza biroul de recuperare a creanţelor din cadrul Ministerului Justiţiei pentru identificarea bunurilor lui Dan Voiculescu.
  •  
  • După identificarea bunurilor, Curtea de Apel Bucureşti va derula alte proceduri.
  •  
  • De asemenea, magistraţii au pus sechestru pe terenul în care se află imobilul situat pe şoseaua Bucureşti Ploieşti numărul 25.
  •  
  • Magistraţii menţin măsuri asiguratorii.
  •  
  • S-a pus sechestru pe apartamentul de pe şoseaua Kiseleff.
  •  
  • Academicianul Sim Gheorghe rămâne fără apartament.
  •  
  • S-a pus sechestru şi pe casa medicului Mencinicopschi.
  •  

"Sincer vă spun că ama vut mare încredere îna cest tânăr complet de judecată. Este o sentinţă nedreaptă. Sunt nevinovat. În continuare susţin că privatizarea s-a făcut absolut legal. Ce mi s-a întâmplat mie nu aş vrea să i se întâmple niciunui român din ţară", a declarat medicul Mencinicopschi.

 

Mogulul urmează să dea declaraţii pe marginea subiectului.

Update 14.24  A început pronunţarea sentinţei în dosarul ICA. Camelia Bogdan admite apelul DNA şi al inculpaţilor, Desfiinţează în parte sentinţa Tribunalului Bucureşti.

Update 14.22 Judecătoarea Camelia Bogdan a intrat în sala de judecată cu sentinţa lui Dan Voiculescu.

Update 14:00 Jurnaliştii au fost invitaţii în sală, pentru a fi prezenţi la pronunţarea sentinţei lui Dan Voiculescu. Sentinţa va fi prezentată de către judecătoarea Camelia Bogdan. În sala de judecată se află 15 pensionari veniţi să asculte ce se întâmplă.

Update 13.50 La Curtea de Apel Bucureşti nu este prezent nici măcar unul dintre cei 12 inculpaţi. Avocaţii sunt cei care vor primi veştile referitoare la soarta personajelor implicate în dosarul  ICA.

Judecătorii au intrat în acest moment în sala de judecată. Grefiera a intrat de asemenea în sala de judecată. Urmează pronunţarea sentinţei.

Dan Voiculescu aşteaptă la Grivco sentinţa.

Update 13. 10 La ora 14:10, minuta deciziei va fi pusă pe site-ul Curţii de Apel Bucureşti. Evenimentul Zilei vă va transmite în timp real decizia istanţei.

Update 12.50 Dan Voiculescu va afla la ora 14:00 sentinţa finală în dosarul ICA.

Update 11.56. Cel mai probabil, sentința în ”Dosarul ICA” se va da după ora 13.00. Cei doi magistrați care fac parte din complet, Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea, mai au și alte dosare. Camelia Bogdan, de exemplu,,judecă dosarul în care gălățeanca Mariana Rarinca a șantajat-o pe Livia Stanciu,șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, iar Mihai Mihalcea, judecă un termen în dosarul lui Cristian Borcea. La Curtea de apel are termen astăzi și judecătorul Stan Mustață, acuzat de trafic de influență și luare de mită.

 

Update 10. 20 Declaraţii Dan Voiculescu: "Mă duc un pic până la birou, apoi mă duc acasă să fac o baie. Practic, ce se întâmplă îţi schimbă modul de viaţă, condiţiile de viaţă. Eu am, ca să zic aşa, un mare noroc. Până la 34 de ani am stat cu soţia şi cei doi copii într-o cameră de 24 de metri, wc-ul era în curte. În momentul în care ai trăit până la 34 de ani în aceste condiţii, eu nu cred că condiţiile de la penitenciar vor fi mai rele. Am înţeles că toaleta va fi înăuntru. Aştept să mă ia cine mă va lua. Condiţiile în sine nu sunt de natură rea. Ce îmi pare rău, şi vă spun că sufăr, şi mă doare chiar, este faptul că 12 oameni nevinovaţi suferă. Şi sunt nişte oameni extraordinari. Oameni care toată viaţa lor au făcut doar să muncească cinstit. Au ajuns în situaţia asta pentru că eu eram vânat. Le-aş da ajutor cu mare dragoste. Sunt oameni extraordinari. Pe mine mă deranjează că familia suferă iar fără vină. Produc rău în jurul meu fără să vreau şi asta mă deranjează cel mai mult, că oameni nevinovaţi suferă în jurul meu. Spuneam că problema nu e la mine sau nu e legată de mine. Nu e uşor să te lupţi cu preşedintele statului tău, care are o forţă care nu se poate compara cu forţele unui simplu cetăţean. Eu mi-am asumat un război. La demnitate şi onoare nu am să renunţ niciodată. Probabil că voi fi mai însingurat. Eu oricum eram mai însingurat, nu eram prea comunicativ, nu eram monden, probabil că voi fi şi mai însingurat. Eu din 2004 m-am retras din afaceri, nu am afaceri, eu am prieteni, copii. Dacă vor să confişte acţiunile ICA, să le confişte, dar nu are legătură cu averea familiei. Am stat cu familia, am băut două-trei pahare de vin alb, am mâncat nişte varză călită cu cârnaţi olteneşti, mâncare excelentă făcută de soţia mea, m-am uitat la Mihai Gâdea la emisiune, apoi m-am culcat. Am dormit bine. Eu nu sunt speriat. Pentru mine e ca un mic coşmar această situaţie nedreaptă. Nu am niciun fel de regret. Nu am avut nimic de câştigat sau de pierdut. Această bătălie nu a fost pentru mine, eu am avut de pierdut. Îmi era simplu să răspund pozitiv la cerinţele lui Băsescu, însă am făcut ce am gândit, ce am simţit şi m-am gândit la libertatea presei", a declarat Voiculescu la ieşirea dn sediul Poliţiei Ilfov, unde a dat cu subsemnatul în cazul controlului judiciar dispus în dosarul de şantaj. Mogulul este acuzat că a adus ameninţări cu campanii de discreditare în presă dacă omul de afaceri Nelu Iordache, alături de Octavian Cretu şi Nicolae Palfi, nu încheie contracte de publicitate cu trustul media controlat de el.

 

Update 10.15  Potrivit unor surse judiciare, Dan Voiculescu va primi sentinţa în dosarul ICA între orele 12:00 şi 13:00.

Afacere de milioane

Pe scurt, fostul colaborator al Securității este acuzat de spălare de bani, după ce ar fi pus la cale privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) în urmă cu 15 ani. Cu 100.000 de euro, Voiculescu a obținut un teren de 3,6 hectare și mai multe clădiri în Băneasa, bunuri care valorau, în mod real, 60 de milioane de euro. Dacă va fi condamnat cu executare, Dan Voiculescu ajunge în spatele gratiilor în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul București. El urmează să fie pus în aplicare de polițiști. Având în vedere că Voiculescu a declarat că este pregătit pentru orice, cel mai probabil se va prezenta singur la Secția de Poliție de care aparține domiciliul său. Dacă acest scenariu pesimist pentru Voiculescu se confirmă, avocații săi mai au la dispoziție două căi extraordinare de atac: contestația în anulare și recursul în casație. Ambele se judecă de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Contestația și recursul se admit numai dacă de-a lungul procesului s-au făcut erori mari de procedură. Cel mai probabil, apărătorii lui Voiculescu vor miza pe așa zisa constituire ilegală a completului de judecată de la Curtea de Apel. Ei susțin că magistrații nu au fost repartizați aleatoriu.

De la cine a pornit coșmarul lui Voiculescu

În 2008, dosarul ICA era trimis judecătorilor de procurorul Emilian Eva. Au ajuns în fața magistraților 13 inculpați, cei mai mulți funcționari ai statului, care au facilitat preluarea institutului de cercetare de către Dan Voiculescu. După numai trei termene la Tribunal, procesul s-a mutat la instanța supremă deoarece „domnul profesor” a fost ales senator. După demisia din funcția de parlamentar, cauza s-a întors la Tribunal. A „băltit” acolo câteva luni, până când Voiculescu a fost ales din nou parlamentar. Cauza a fost mutată din nou la Supremă. Când și-a dat seama că gluma se îngroașă, Voiculescu a demisionat din nou din Parlament și dosarul a ajuns la alt magistrat de la Tribunal. În câteva termene era condamnat la 5 ani de închisoare de către judecătoarea Grațiela Constantin. Ceilalți inculpați, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiș, Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Nicolae Săvulescu, Flavius Pop, Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene și Alexandru Petre, au primit între cinci și șase ani de închisoare cu executare.

„Bocitoarele” lui Felix sar în apărarea mogulului

Odată cu apropierea sentinței, aparatul de propagandă al lui Voiculescu a întețit atacurile la cei care au instrumentat acest dosar. Peste noapte, au apărut diverse personaje care susțin în direct, la ore de maximă audiență, lucruri false, prezentate drept adevăruri de televiziunile lui Voiculescu. Astfel, un fost expert din cadrul DNA, Dumitru Gheorghiu, (foto) și-a adus aminte că, în urmă cu mai mulți ani, o colegă de-a sa care făcea expertiza în cazul ICA ar fi fost obligată să consemneze lucruri false. Mai mult, ea nu ar fi avut nici măcar dreptul să facă expertize în dosare, deoarece nu ar fi avut specializarea necesară. Informația a fost infirmată a doua zi de DNA, care a precizat că Aurelia Nicolae face parte din cadrul experților contabili din 2001. Mai mult, Gheorghiu a fost dat afară din DNA după ce a divulgat date secrete din dosare ale mediului politic, își urmărea colegii și îi înregistra pe ascuns.

 

O altă apărătoare de ocazie a lui Voiculescu este fosta procuroare Angela Nicolae, arestată preventiv mai multe luni și judecată pentru fapte de corupție. Ea a susținut, într-o scrisoare deschisă, că este victima DNA, la fel ca Voiculescu, și că-l susține necondiționat.

evz.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei