_MG_8722
_MG_8728
_MG_8729
_MG_8734
_MG_8750

Dimensiune font:

Pasajele nimănui! FOTO/ VIDEO

| 17-09-2017 12:40

Încă din 2008, edilii au gândit o soluţie relativ simplă pentru descongestionarea traficului din oraş: direcţionarea acestuia în subteran.

În următorii ani, nu mai puţin de patru pasaje ar putea fi realizate în diferite zone din oraş, uşurând  viaţa şoferilor, sufocaţi zilnic de traficul infernal. Lăudabilă, fireşte, iniţiativa ridică semne de în ceea ce priveşte întreţinerea lor, atât timp cât nu este zi în care ieşenii să nu se plângă de starea jalnică în care au ajuns vechile pasaje. Altfel spus, extrem de grijulii cu modernizarea infrastructurii rutiere tradiţionale, edilii au ignorat trecerile pe sub calea ferată, etichetate acum drept adevărate capcane pentru şoferi.

Ieşenilor li se promitea atunci că, odată cu finalizarea lucrărilor în zona centrală a oraşului, şi celelalte cartiere vor avea parte de cosmetizări, fie că ne referim la repararea carosabilului sau la întreţinerea spaţiilor verzi. La fel ca alţi concitadini, cetăţenii din Frumoasa au aşteptat în zadar intervenţiile echipelor municipalităţii, întrebându-se, pe bună dreptate de ce localităţile limitrofe oraşului au ajuns să arate mai bine decât cartierul lor. „Locuiesc de trei ani în cartierul Frumoasa, zona din vecinătatea Remat-ului. Vă invit să faceţi o plimbare în acest cartier, să observaţi cât de frumoasă este zona. Sunt trei străzi în tot cartierul, care arată ca după război şi care par imposibil de asfaltat. E inexplicabil cum zeci de străzi au fost asfaltate în satele de la marginea oraşului iar într-unul din cartierele din Iaşi acestea sunt pline de gropi”, spunea un ieşean pe site-ul domnuleprimar.ro.

La fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte pasajul auto. Privit din exterior, aceasta are înfăţişarea unui gheto, cu pereţi murdari, mâzgăliţi cu diverse mesaje, becuri atârnând şi izolaţie distrusă. Carosabilul este şi mai jalnic. La ambele capete de pasaj, cratere imense pândesc intrarea maşinilor în tunel, în vreme ce la mijloc, în zona gurilor de scurgere, terasamentul s-a lăsat sub povara greutăţii maşinilor tranzitează tunelul din lipsă de alternative. „Când se va face o reparaţie capitală a pasajului auto Frumoasa, mă refer la şosea? Nu se mai poate circula aproape deloc, e un şanţ uriaş pe care nu îl mai poţi evita. Deşi e o alternativă bună de circulaţie, trebuie evitată din cauza nepăsării edililor acestui oraş”, spune un alt ieşean, pe acelaşi site. Nici trecătorii nu par încântaţi de faptul că trebuie să folosească pasajul. „Circul mai mult ziua. Noaptea nu cred că m-aş putea aventura aici, cu toate că nu cred că aş da peste oameni ai străzii. Pur şi simplu, aspectul pasajul nu inspiră încredere”, spune un pieton.

Pasajul din Galata, inundat la fiecare ploaie!

Părăsim zona nu înainte de a remarca că de-a lungul străzii Neptun, lângă linia de cale ferată, toată lumea parchează pe spaţiul verde, care, bineînţeles că nu mai există. Ajungem la pasajul din Nicolae Iorga, care, de bine de rău, arată mult mai îngrijit comparativ cu cel din Frumoasa. Aici, carosabilul arată precum un joc de puzzle, având parte de mai multe peticiri de-a lungul anilor, însă în zona gurilor de scurgere asfaltul s-a lăsat, iar grilajele tind să cedeze. Nu am întâlnit şoferi nemulţumiţi de condiţiile de trafic, ci mai degrabă de ceea ce se întâmplă atunci când plouă. „La fiecare ploaie torenţială, pasajul se inundă. Pe de o parte, canalele nu fac faţă precipitaţiilor, cred că sunt înfundate, iar pe de altă parte, carosabilul este plan, nu are înclinaţia care să ducă la scurgerea apelor. Este una dintre problemele nerezolvate ale acestui pasaj”, crede un taximetrist.

Înclinăm să-i dăm dreptate după cele întâmplate în luna august, când pasajul ce duce spre Galata a fost inundat, devenind impracticabil. „Se asfaltează în oraş, nu zic, se pun pavele pe trotuare, însă ar trebui ca cineva să se gândească şi la refacerea carosabilul din pasaje”, adaugă acelaşi taximetrist.

Capcanele de pe „Europeană”

În fine, în pasajul din Păcurari, de pe DE 58, situaţia pare cea mai bună. Pe undeva este şi normal atât timp cât zona a avut parte de investiţii pe fonduri nerambursabile, tunelul arătând mai bine în comparaţie cu cele prezentate anterior. Însă şi aici există capcane, întrucât gurile de canal nu sunt la acelaşi nivel cu carosabilul. „Acum este mai bine, însă acum un an riscai să te propteşti cu maşina în ele. Plus că se furau sistematic capacele de canal, iar băieţii responsabili cu semnalizarea problemei nici măcar nu împrejmuiseră groapa, ci băgaseră un băţ mare în canal”, îşi aminteşte un şofer.

Unde vor apărea noi pasaje?

Sigur că, în viitor, lucrurile s-ar putea schimba, de această dată într-un sens pozitiv. Edilii şi-ar putea îndrepta atenţie spre aceste pasaje, într-un cadru mult mai general, determinat de posibila apariţie a altor tuneluri. Astfel, unul dintre viitoarele pasaje ar putea fi realizat la celălalt capăt al Bulevardului Independenţei. „Este vorba de pasajul Independenţei - Stihii. Propune o subtraversare, de pe Bulevardului Independenţei să ieşi în continuare pe strada Stihii şi de aici să se realizeze legătura spre Aeroport”, spun oficialii Primăriei. Un alt tunel ar urma să fie realizat pe Bulevardul Socola. Tunelul ar urma să fie realizat pe sub intersecţia de la Cotnari. Astfel, maşinile ar putea evita intersecţia pe direcţia Podu Roş - Bucium, iar tramvaiele şi autoturismele vor putea circula suprateran pe direcţia Nicolae Iorga - bulevardul Primăverii. „Pasajul Cotnari este şi dimensionat şi a trecut deja prin comisia de circulaţie. Vine în prelungirea Bulevardului Socola, de o parte şi alta a liniei de tramvai. Un pasaj de două benzi, câte una pe sens, pe axul bulevardului, astfel încât cei care vor să vină dinspre Bucium spre Podu Roş vin pe dedesubt, nu mai trebuie să stea la semafor. Celelalte benzi rămân pentru viraje: stânga şi dreapta. Cei dinspre Bucium ies prin pasaj pe Socola şi îşi continuă drumul spre Podu Roş”, propuneau urbaniştii Primăriei.

În fine, alte două pasaje urmau să se realizeze în zona Podu Roş şi încă două în Tudor Vladimirescu, pe ambele maluri ale Bahluiului, cu subtraversare pe sub calea de rulare a tramvaiului. Ulterior, s-a vehiculat că pasajele subterane vor fi înlocuite cu altele supraterane, din raţiuni economice sau care ţin de durata mare de execuţie. Însă orice s-ar întâmpla, este clar că implicarea factorilor de decizie în menţinerea funcţională a tuturor pasajelor din oraş trebuie să beneficieze de o altă abordare, una generală şi nu doar orientată doar spre investiţiile noi. Tudor DAMASCHIN

 

* * *

„În pasajul auto Frumoasa nu se mai poate circula aproape deloc, e un şanţ uriaş pe care nu îl mai poţi evita” - şofer

 

* * *

„La fiecare ploaie torenţială, pasajul Galata se inundă. Pe de o parte, canalele nu fac faţă precipitaţiilor, cred că sunt înfundate, iar pe de altă parte, carosabilul este plan, nu are înclinaţia care să ducă la scurgerea apelor. Este una dintre problemele nerezolvate ale acestui pasaj” - taximetrist

 

* * *

„În Pasajul Păcurari, acum e mai bine, însă acum un an riscai să te propteşti cu maşina în ele. Plus că se furau sistematic capacele de canal, iar băieţii responsabili cu semnalizarea problemei nici măcar nu împrejmuiseră groapa, ci băgaseră un băţ mare în canal” - şofer

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 
ANUNŢ Privind organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11, a selecţiei de oferte în vederea desemnării unor evaluatori în vederea efectuării rapoartelor de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei Subscrisa CASA DE INSOLVENŢĂ A&B SPRL, în calitate de lichidator judiciar al SC OPEN SERVICE SA IAŞI, anunţă organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11 a selectie de oferte în vederea desemnării a 2 evaluatori (unul pentru evaluarea bunurilor imobile şi unul pentru evaluarea bunurilor mobile ale debitoarei) care să efectueze rapoartele de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei. Bunurile imobile constau în teren şi cladiri situate în Iaşi, Calea Chişinăului nr. 45 iar bunurile mobile constau în utilaje, autoturisme şi stoc de marfă (piese auto). Ofertele vor fi depuse în plic la sediul lichidatorului judiciar în Iaşi, str. A. Panu nr. 13-15 mezanin sau trimise prin fax la nr. 0232/211090 cel mai târziu până la data de 10.07.2018 ora 16. În ofertă se va menţiona onorariul solicitat de evaluator şi perioada de execuţie a lucrării. Desemnerea ofertei câştigătoare va avea loc la data de 11.07.2018 ora 11 la sediul lichidatorului. Criteriile de desemnare a ofertelor câştigătoare atât pentru evaluarea bunurilor imobile cât şi pentru evaluarea bunurilor mobile sunt: onorariul cel mai mic solicitat de evaluator – 20 de puncte maxim şi perioada ce mai scurtă de execuţie a lucrărilor – 10 puncte maxim. Lichidator Judiciar, Casa de Insolvenţă A&B SPRL.
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcția C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. La Registrul Comerțului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de ședință nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 18.07.2018, ora 13.00, la sediul administratorului judiciar din Mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, a următoarelor active: Nr. crt. – Bunuri mobile – Mijloace de transport – Valoare pornire la licitaţie (lei fără TVA) BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA IAŞI: – TRACTOR UTB, TIP U825, NR. IDENTIFICARE ROPHCCM3790004, MASA PROPRIE 4.310 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 5.860 KG, NR. LOCURI 1, CAPACITATE CILINDRICĂ 4400 CMC, PUTERE/TURAŢIE 55/2200 (75 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, NR. AXE 2, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ROŞU-NEGRU, AN FABRICAŢIE 2012, nr. inv. 3550. Stare tehnica - funcţional – 37.760,00 3. – AUTOUTILITARĂ CATEGORIA BA SUPRASTRUCTURĂ DESCHISĂ, MARCA RENAULT VI, TIP 42AEA1/UV9A69/MIDLUM 180DCI, AN FABRICAŢIE 2006, NR. IDENTIFICARE VF642AEA000023396, MASA PROPRIE 4664 KG, MASA TOTAL AUTORIZATĂ 11990 KG, DIMENSIUNILE DE GABARIT 9545X 2500 X 3330 MM, NR, LOCURI 2, CILINDREE 4116 CMC, PUTERE 128 KW, TIP MOTOR DCI 4CJO1, SERIA MOTOR NU POATE FI POANSONATĂ, SURSA ENEGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ALB-GRI, NR. ÎNMATRCULARE VS-05-AYG (în lista inventar este identificată ca AUTOUTILITARĂ RENAULT VI cu nr. înmatriculare IS-49-ARR), nr. inv. 4-0021. Stare tehnica - nefuncţională (defecţiuni motor, injectoarele necesită înlocuire fiind defecte, defecţiuni la sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 14.640,00 8. – AUTOUTILITARĂ VOLKSWAGEN, CAROSERIA FURGON 21 UŞI, TIP CADDY, NR. IDENTIFICARE WV1ZZZ9KZ1R525805, AN FABRICAŢIE 2001, NORMA DE POLUARE EURO 3, MASA PROPRIE 1.180 KG, NR. LOCURI 2, CAPACITATE CILINDRICĂ 1,896 CMC, PUTERE/TURAŢIE 47/4200 (64 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE ALBASTRU, NR. ÎNMATRICULARE IS-05-HBD. Stare tehnică - nefuncţională (defecţiuni motor, sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, caroseria prezintă urme de corozie, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 1.760,00 BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA MOINEȘTI: 11. – AUTOÎNCĂRCĂTOR TIH, nr. inv. 400040. Stare tehnică - funcţional – 5.584,00 13. – REMORCĂ COMPA, CAROSERIE CAMION, TIP SELECT 300 AE, NR. IDENTIFICARE UVP103SUCXNAE0068, MASA PROPRIE 150 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 500 KG, DIMENSIUNI DE GABARIT 2860*1538*1426 (L*l*h), TRACŢIUNE FĂRĂ, CULOARE ROŞIE, AN FABRICAŢIE 1999, NR. DE IDENTIFICARE BC-80-EKR – 1.200,00 Pentru bunurile mobile se aplică TVA. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 16.07.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro; intenţia de vizitare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 16.07.2018, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine prin accesarea site-ul-ui www.insolventa.ro si la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0751083082, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
FOTO  Moş Ilie - Bărbăţie şi Credinţă
21/05/2018 06:33

A trecut şi Ziua Eroilor. S-a dus cu viteza cu care o mană de politruci şi-au adunat subordonaţii de prin faţa monumentelor cu ordinul sec „Plecăm!” Nici n-au apucat unii să taie mărăcinii ...

 Călătorie în timp la Ateneul din Iaşi
20/01/2018 07:37

De cum se mijesc zorii, in Tătăraşii Iaşului incepe forfota. Oameni grăbiţi, manaţi de ganduri şi de planuri, copii ce se revarsă spre şcoli, tineri infriguraţi de primul ger al iernii care le pişc ...

Dorele, dar cu ciufii ce-ai avut?
28/12/2017 11:33

 La Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi există o salcie. Una mare, plangăcioasă, care vara face umbră, toamna multe frunze, dar adăposteşte şi o colonie de vreo 67 de ciufi de pădure, o spec ...

Sirianul care poartă cu mândrie ia românească FOTO
04/11/2017 06:08

 „Oamenilor le este ruşine de multe ori să ceară ajutorul. Pe unii, suferinţa ii transformă in stană de piatră. Mie imi deschide ochii şi inima. Trebuie să avem bunul-simţ şi delicateţea ...

 

Tânăra care a descifrat o lume dominată de bărbaţi: ,,Pokerul îţi oferă flexibilitate şi libertate”
29/10/2017 13:00

 Luciana Manolea este o femeie puternică, intimidantă cand te uiţi in ochii ei şi o adevărată campioană. Iubeşte ceea ce face, ştie să se descurce in situaţii critice, iar jocurile live nu o pot ...

Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Mărturia trecerii pe la cei 20 de stâlpi dinaintea Sfintei Parascheva
15/10/2017 11:45

Zilele lui octombrie n-au fost vreodată mai călduroase ori mai senine ca cea de-a douăsprezecea de anul acesta. După-amiaza şi seara zilei de 12 octombrie este aceea in care toate puterile m-au purtat pe s ...

Tânărul nevăzător care cântă la 10 instrumente
07/10/2017 05:00

 Eusebiu Toma este un tanăr botoşănean care te poate face lesne să plangi in momentul in care-i afli povestea. Din cauza unor probleme medicale, acesta şi-a pierdut, cu mulţi ani in urmă, vederea. N ...

Monument de valoare națională și universală, în ruină Casa „Vasile Alecsandri” stă să se prăbușească în fiecare minut
30/09/2017 04:30

 Casa „Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău se află in stare avansată de degradare. Clădirea ce datează de la sfarşitul secolului al XVIII-lea a fost inclusă in grupa A pe Lista Monum ...

Poveştile inginerilor care au pus bazele industriei chimice -- FOTO/VIDEO
24/09/2017 10:59

 Emoţiile nu le-au tulburat cu nimic bucuria revederii foştilor absolvenţi ai promoţiei 1957 „Prof. dr. Gheorghe Alexa”, de la Facultatea de Chimie Industrială (actualmente Facultatea de I ...