_MG_8722
_MG_8728
_MG_8729
_MG_8734
_MG_8750

Dimensiune font:

Pasajele nimănui! FOTO/ VIDEO

| 17-09-2017 12:40

Încă din 2008, edilii au gândit o soluţie relativ simplă pentru descongestionarea traficului din oraş: direcţionarea acestuia în subteran.

În următorii ani, nu mai puţin de patru pasaje ar putea fi realizate în diferite zone din oraş, uşurând  viaţa şoferilor, sufocaţi zilnic de traficul infernal. Lăudabilă, fireşte, iniţiativa ridică semne de în ceea ce priveşte întreţinerea lor, atât timp cât nu este zi în care ieşenii să nu se plângă de starea jalnică în care au ajuns vechile pasaje. Altfel spus, extrem de grijulii cu modernizarea infrastructurii rutiere tradiţionale, edilii au ignorat trecerile pe sub calea ferată, etichetate acum drept adevărate capcane pentru şoferi.

Ieşenilor li se promitea atunci că, odată cu finalizarea lucrărilor în zona centrală a oraşului, şi celelalte cartiere vor avea parte de cosmetizări, fie că ne referim la repararea carosabilului sau la întreţinerea spaţiilor verzi. La fel ca alţi concitadini, cetăţenii din Frumoasa au aşteptat în zadar intervenţiile echipelor municipalităţii, întrebându-se, pe bună dreptate de ce localităţile limitrofe oraşului au ajuns să arate mai bine decât cartierul lor. „Locuiesc de trei ani în cartierul Frumoasa, zona din vecinătatea Remat-ului. Vă invit să faceţi o plimbare în acest cartier, să observaţi cât de frumoasă este zona. Sunt trei străzi în tot cartierul, care arată ca după război şi care par imposibil de asfaltat. E inexplicabil cum zeci de străzi au fost asfaltate în satele de la marginea oraşului iar într-unul din cartierele din Iaşi acestea sunt pline de gropi”, spunea un ieşean pe site-ul domnuleprimar.ro.

La fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte pasajul auto. Privit din exterior, aceasta are înfăţişarea unui gheto, cu pereţi murdari, mâzgăliţi cu diverse mesaje, becuri atârnând şi izolaţie distrusă. Carosabilul este şi mai jalnic. La ambele capete de pasaj, cratere imense pândesc intrarea maşinilor în tunel, în vreme ce la mijloc, în zona gurilor de scurgere, terasamentul s-a lăsat sub povara greutăţii maşinilor tranzitează tunelul din lipsă de alternative. „Când se va face o reparaţie capitală a pasajului auto Frumoasa, mă refer la şosea? Nu se mai poate circula aproape deloc, e un şanţ uriaş pe care nu îl mai poţi evita. Deşi e o alternativă bună de circulaţie, trebuie evitată din cauza nepăsării edililor acestui oraş”, spune un alt ieşean, pe acelaşi site. Nici trecătorii nu par încântaţi de faptul că trebuie să folosească pasajul. „Circul mai mult ziua. Noaptea nu cred că m-aş putea aventura aici, cu toate că nu cred că aş da peste oameni ai străzii. Pur şi simplu, aspectul pasajul nu inspiră încredere”, spune un pieton.

Pasajul din Galata, inundat la fiecare ploaie!

Părăsim zona nu înainte de a remarca că de-a lungul străzii Neptun, lângă linia de cale ferată, toată lumea parchează pe spaţiul verde, care, bineînţeles că nu mai există. Ajungem la pasajul din Nicolae Iorga, care, de bine de rău, arată mult mai îngrijit comparativ cu cel din Frumoasa. Aici, carosabilul arată precum un joc de puzzle, având parte de mai multe peticiri de-a lungul anilor, însă în zona gurilor de scurgere asfaltul s-a lăsat, iar grilajele tind să cedeze. Nu am întâlnit şoferi nemulţumiţi de condiţiile de trafic, ci mai degrabă de ceea ce se întâmplă atunci când plouă. „La fiecare ploaie torenţială, pasajul se inundă. Pe de o parte, canalele nu fac faţă precipitaţiilor, cred că sunt înfundate, iar pe de altă parte, carosabilul este plan, nu are înclinaţia care să ducă la scurgerea apelor. Este una dintre problemele nerezolvate ale acestui pasaj”, crede un taximetrist.

Înclinăm să-i dăm dreptate după cele întâmplate în luna august, când pasajul ce duce spre Galata a fost inundat, devenind impracticabil. „Se asfaltează în oraş, nu zic, se pun pavele pe trotuare, însă ar trebui ca cineva să se gândească şi la refacerea carosabilul din pasaje”, adaugă acelaşi taximetrist.

Capcanele de pe „Europeană”

În fine, în pasajul din Păcurari, de pe DE 58, situaţia pare cea mai bună. Pe undeva este şi normal atât timp cât zona a avut parte de investiţii pe fonduri nerambursabile, tunelul arătând mai bine în comparaţie cu cele prezentate anterior. Însă şi aici există capcane, întrucât gurile de canal nu sunt la acelaşi nivel cu carosabilul. „Acum este mai bine, însă acum un an riscai să te propteşti cu maşina în ele. Plus că se furau sistematic capacele de canal, iar băieţii responsabili cu semnalizarea problemei nici măcar nu împrejmuiseră groapa, ci băgaseră un băţ mare în canal”, îşi aminteşte un şofer.

Unde vor apărea noi pasaje?

Sigur că, în viitor, lucrurile s-ar putea schimba, de această dată într-un sens pozitiv. Edilii şi-ar putea îndrepta atenţie spre aceste pasaje, într-un cadru mult mai general, determinat de posibila apariţie a altor tuneluri. Astfel, unul dintre viitoarele pasaje ar putea fi realizat la celălalt capăt al Bulevardului Independenţei. „Este vorba de pasajul Independenţei - Stihii. Propune o subtraversare, de pe Bulevardului Independenţei să ieşi în continuare pe strada Stihii şi de aici să se realizeze legătura spre Aeroport”, spun oficialii Primăriei. Un alt tunel ar urma să fie realizat pe Bulevardul Socola. Tunelul ar urma să fie realizat pe sub intersecţia de la Cotnari. Astfel, maşinile ar putea evita intersecţia pe direcţia Podu Roş - Bucium, iar tramvaiele şi autoturismele vor putea circula suprateran pe direcţia Nicolae Iorga - bulevardul Primăverii. „Pasajul Cotnari este şi dimensionat şi a trecut deja prin comisia de circulaţie. Vine în prelungirea Bulevardului Socola, de o parte şi alta a liniei de tramvai. Un pasaj de două benzi, câte una pe sens, pe axul bulevardului, astfel încât cei care vor să vină dinspre Bucium spre Podu Roş vin pe dedesubt, nu mai trebuie să stea la semafor. Celelalte benzi rămân pentru viraje: stânga şi dreapta. Cei dinspre Bucium ies prin pasaj pe Socola şi îşi continuă drumul spre Podu Roş”, propuneau urbaniştii Primăriei.

În fine, alte două pasaje urmau să se realizeze în zona Podu Roş şi încă două în Tudor Vladimirescu, pe ambele maluri ale Bahluiului, cu subtraversare pe sub calea de rulare a tramvaiului. Ulterior, s-a vehiculat că pasajele subterane vor fi înlocuite cu altele supraterane, din raţiuni economice sau care ţin de durata mare de execuţie. Însă orice s-ar întâmpla, este clar că implicarea factorilor de decizie în menţinerea funcţională a tuturor pasajelor din oraş trebuie să beneficieze de o altă abordare, una generală şi nu doar orientată doar spre investiţiile noi. Tudor DAMASCHIN

 

* * *

„În pasajul auto Frumoasa nu se mai poate circula aproape deloc, e un şanţ uriaş pe care nu îl mai poţi evita” - şofer

 

* * *

„La fiecare ploaie torenţială, pasajul Galata se inundă. Pe de o parte, canalele nu fac faţă precipitaţiilor, cred că sunt înfundate, iar pe de altă parte, carosabilul este plan, nu are înclinaţia care să ducă la scurgerea apelor. Este una dintre problemele nerezolvate ale acestui pasaj” - taximetrist

 

* * *

„În Pasajul Păcurari, acum e mai bine, însă acum un an riscai să te propteşti cu maşina în ele. Plus că se furau sistematic capacele de canal, iar băieţii responsabili cu semnalizarea problemei nici măcar nu împrejmuiseră groapa, ci băgaseră un băţ mare în canal” - şofer

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, S.C. MASTER WOOD S.R.L. cu sediul în loc. Comănești, str. Combinatului, nr. 9, jud. Bacău, C.U.I. 12014190, nr. de înreg. O.R.C. J4/493/1999, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 şi ale hotărârilor Adunării Creditorilor din data de 13.09.2017, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 24.11.2017, ora 13.00, a activelor: Nr. crt. – Denumire activ – Valoarea de evaluare (lei fără T.V.A.) – Valoare de pornire licitație (70% din val. evaluare) (lei fără T.V.A.) 1 – Fabrică cherestea functionala (2001) Sc. 4.388,60 mp, cu Echipament prelucrare lemn si mijloace transport, amplasata pe teren intravilan st. 30.379,81 mp in oraș Comănești, str. Combinatului, nr. 9, jud. Bacău (zona periferica, vis-a-vis a serele Comanesti si de cartierul Vernesti). Fabrica este compusa din: Cladire administrativa, P cu Sc. 141mp; hala gater P cu Sc. 595mp; ateliere P+1E partial si Sc. 376mp; depozit cherestea P si Sc. 660mp; soproane de uscare si aburire P si Sc. 2.155,60mp, capacitate de 100mc/celula (marca Baschild); locuinta P+1E, sc. 90mp; hala banzic P si Sc. 252mp; sera cu centrala termica cu Sc. 119mp. Fabrica este dotata cu echipament prelucrare lemn (functional) si mijloace de transport, dispune de utilitati (energie electrica, apa) si este pretabila pentru activitati industriale specifice prelucrarii lemnului. Proprietatea are deschidere frontala la str.Combinatului (cca. 100m). (CF nr. 60399, nr. cad. 763) si dispune de plaforma betonată (11.010,90 mp) – 2.633.005,60 Lei – 1.843.103,92 Lei 22 – Fabrică cherestea Sc. 2.933,81mp cu Echipamente si Utilaje pentru fabricare lemn situate pe teren intravilan st. 85.488,635 mp în sat Agăș, com. Agăș, jud. Bacău (zona ocupata de constructii rezidentiale si terenuri virane). Fabrica este compusa din: hala productie cu Sc. 2.296,89 mp avand in dotare echipamente (platforme uscatoare 6 buc; uscator; camera uscare; instalatie aer comprimat; instalatie exhaustare; post trafo; pupitru comanda uscator; actionare electrica; instalatie electrica hg); magazie Sc. 152,56 mp; 2 soproane cu Sc 393 Fabrica este dotata cu stocuri mărfuri și materii prime, echipamente și utilaje pentru prelucrarea lemnului și a metalelor, dispune de utilitati (energie electrica, apa, canalizare) si este pretabila pentru activitati industriale specifice prelucrarii lemnului. Proprietatea are deschidere frontala la DN 12A (cca. 500m) si drum satesc pe doua laturi. (CF nr. 60112/, cu nr.cad. 39). – 1.965.769,40 Lei – 1.376.038,58 Lei Poate participa la licitatie orice persoana fizica sau juridica care depune pana la data de 23.11.2017, ora 16.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele prevazute in Regulamentul de vanzare si caietul de sarcini. Relatii suplimentare se pot obtine la telefoanele: 0232/243864, 0757545545
S.C Electro Comp S.R.L., cu sediul în mun. Iași, b-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iași, C.U.I. RO13786229, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Hotărârea nr. 346/2017 din data de 15.03.2017, pronunţată de Tribunalul Iași, în dosarul nr. 7716/99/2016, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică a bunurilor debitoarei S.C. Electro Comp S.R.L., la data de 07.12.2017, ora 12:00, licitație ce va avea loc la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, respectiv: Nr. crt. – Denumire şi descriere active – Valoare evaluare (lei fără T.V.A.) – Valoare de pornire a licitatiei (lei fără T.V.A.) ECHIPAMENTE TEHNOLOGICE (MAȘINI, UTILAJE ȘI INSTALAȚII DE LUCRU) 1 – APARAT DE SUDURA TIP MIG-MAG - conform inspectie in teren (APARAT DE SUDURA CAP LA CAP DELTA 250- conform inventar) APARAT DE SUDURA IN CURENT ALTERNATIV - conform inspectiei in teren (APARAT DE SUDURA ELECTROFITINGURI MSA350 - conform inventar) CIOCAN DEMOLATOR GSH27 CIOCAN DEMOLATOR GSH27 CIOCAN DEMOLATOR GSH27 GENERATOR CURENT AGT 7201 GENERATOR CURENT MARCA VANGUARO - conform inspectie in teren (GENERATOR CURENT AGT 7001 - conform inventar) GENERATOR CURENT CU ALTERNATOR MARCA SINCRO EW 220DC - conform inspectie in teren (GENERATOR CURENT AGT 7201 -conform inventar) GENERATOR (NEIDENTIFICAT MARCA SAU TIPUL) -conform inspectie in teren (GENERATOR CURENT AGT 7201-conform inventar) GENERATOR (NEIDENTIFICAT MARCA SAU TIPUL) -conform inspectie in teren (GENERATOR CURENT AGT 7201-conform inventar) GENERATOR (NEIDENTIFICAT MARCA SAU TIPUL) -conform inspectie in teren (GENERATOR CURENT AGTR 8203 HSB - conform inventar) MAI COMPACTOR CV 72H NIVELĂ CU LASER, MARCA BOSH, TIP BL 130 I – 15.450,00 lei – 6.180,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 06.12.2017, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Accesul direct la activul oferit la vânzare se face cu programare şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a activului care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-21.22.31 sau e-mail vanzari@insolventa.ro; marketing@insolventa.ro intenţia de vizitare. Pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, până la data de 06.12.2017, ora 12.00, documentele prevazute in caietul de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare se poate vizualiza pe site-ul www.insolventa.ro și în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00–16.00, până pe data de 06.12.2017, ora 12.00, pe baza unei programări prealabile de 48 de ore. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0232/243864, 0356/467580, 0747776798, 0757544544. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Sirianul care poartă cu mândrie ia românească FOTO
04/11/2017 06:08

 „Oamenilor le este ruşine de multe ori să ceară ajutorul. Pe unii, suferinţa ii transformă in stană de piatră. Mie imi deschide ochii şi inima. Trebuie să avem bunul-simţ şi delicateţea ...

Tânăra care a descifrat o lume dominată de bărbaţi: ,,Pokerul îţi oferă flexibilitate şi libertate”
29/10/2017 13:00

 Luciana Manolea este o femeie puternică, intimidantă cand te uiţi in ochii ei şi o adevărată campioană. Iubeşte ceea ce face, ştie să se descurce in situaţii critice, iar jocurile live nu o pot ...

Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Mărturia trecerii pe la cei 20 de stâlpi dinaintea Sfintei Parascheva
15/10/2017 11:45

Zilele lui octombrie n-au fost vreodată mai călduroase ori mai senine ca cea de-a douăsprezecea de anul acesta. După-amiaza şi seara zilei de 12 octombrie este aceea in care toate puterile m-au purtat pe s ...

Tânărul nevăzător care cântă la 10 instrumente
07/10/2017 05:00

 Eusebiu Toma este un tanăr botoşănean care te poate face lesne să plangi in momentul in care-i afli povestea. Din cauza unor probleme medicale, acesta şi-a pierdut, cu mulţi ani in urmă, vederea. N ...

Monument de valoare națională și universală, în ruină Casa „Vasile Alecsandri” stă să se prăbușească în fiecare minut
30/09/2017 04:30

 Casa „Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău se află in stare avansată de degradare. Clădirea ce datează de la sfarşitul secolului al XVIII-lea a fost inclusă in grupa A pe Lista Monum ...

Poveştile inginerilor care au pus bazele industriei chimice -- FOTO/VIDEO
24/09/2017 10:59

 Emoţiile nu le-au tulburat cu nimic bucuria revederii foştilor absolvenţi ai promoţiei 1957 „Prof. dr. Gheorghe Alexa”, de la Facultatea de Chimie Industrială (actualmente Facultatea de I ...

Un puzzle care continuă să fascineze umanitatea: Civilizaţia Cucuteni
09/09/2017 05:30

Moldova şi-a caştigat de-a lungul timpului renumele de loc incărcat de istorie, artă şi frumos, insă puţine sunt momentele in care specialiştii au avut ocazia să-şi indrepte privirile spre bogăţiile ...

Maestrul fotograf Romeo Mărăndici, din Bacău: „Ochiul este calea de ieşire a sufletului” FOTO
03/09/2017 15:00

Dacă un fierar-betonist ia bisturiul şi se pune la masa de operaţii, nu a devenit din start neurochirurg; şi nici nu are impresia. O gorilă dacă se pune la manşa unui Boeing nu a devenit pilot. Iar un St ...

Preţul studenţiei
20/08/2017 12:00

 Cu o ofertă universitară bogată şi diversificată, dar şi cu multe alte oportunităţi, Iaşul găzduieşte anual zeci de mii de studenţi veniţi de prin toate părţile ţării, dar mai ales din ju ...

 

 

Viva FM Iași

 

 

 

 

Viva FM Iași