_MG_8722
_MG_8728
_MG_8729
_MG_8734
_MG_8750

Dimensiune font:

Pasajele nimănui! FOTO/ VIDEO

| 17-09-2017 12:40

Încă din 2008, edilii au gândit o soluţie relativ simplă pentru descongestionarea traficului din oraş: direcţionarea acestuia în subteran.

În următorii ani, nu mai puţin de patru pasaje ar putea fi realizate în diferite zone din oraş, uşurând  viaţa şoferilor, sufocaţi zilnic de traficul infernal. Lăudabilă, fireşte, iniţiativa ridică semne de în ceea ce priveşte întreţinerea lor, atât timp cât nu este zi în care ieşenii să nu se plângă de starea jalnică în care au ajuns vechile pasaje. Altfel spus, extrem de grijulii cu modernizarea infrastructurii rutiere tradiţionale, edilii au ignorat trecerile pe sub calea ferată, etichetate acum drept adevărate capcane pentru şoferi.

Ieşenilor li se promitea atunci că, odată cu finalizarea lucrărilor în zona centrală a oraşului, şi celelalte cartiere vor avea parte de cosmetizări, fie că ne referim la repararea carosabilului sau la întreţinerea spaţiilor verzi. La fel ca alţi concitadini, cetăţenii din Frumoasa au aşteptat în zadar intervenţiile echipelor municipalităţii, întrebându-se, pe bună dreptate de ce localităţile limitrofe oraşului au ajuns să arate mai bine decât cartierul lor. „Locuiesc de trei ani în cartierul Frumoasa, zona din vecinătatea Remat-ului. Vă invit să faceţi o plimbare în acest cartier, să observaţi cât de frumoasă este zona. Sunt trei străzi în tot cartierul, care arată ca după război şi care par imposibil de asfaltat. E inexplicabil cum zeci de străzi au fost asfaltate în satele de la marginea oraşului iar într-unul din cartierele din Iaşi acestea sunt pline de gropi”, spunea un ieşean pe site-ul domnuleprimar.ro.

La fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte pasajul auto. Privit din exterior, aceasta are înfăţişarea unui gheto, cu pereţi murdari, mâzgăliţi cu diverse mesaje, becuri atârnând şi izolaţie distrusă. Carosabilul este şi mai jalnic. La ambele capete de pasaj, cratere imense pândesc intrarea maşinilor în tunel, în vreme ce la mijloc, în zona gurilor de scurgere, terasamentul s-a lăsat sub povara greutăţii maşinilor tranzitează tunelul din lipsă de alternative. „Când se va face o reparaţie capitală a pasajului auto Frumoasa, mă refer la şosea? Nu se mai poate circula aproape deloc, e un şanţ uriaş pe care nu îl mai poţi evita. Deşi e o alternativă bună de circulaţie, trebuie evitată din cauza nepăsării edililor acestui oraş”, spune un alt ieşean, pe acelaşi site. Nici trecătorii nu par încântaţi de faptul că trebuie să folosească pasajul. „Circul mai mult ziua. Noaptea nu cred că m-aş putea aventura aici, cu toate că nu cred că aş da peste oameni ai străzii. Pur şi simplu, aspectul pasajul nu inspiră încredere”, spune un pieton.

Pasajul din Galata, inundat la fiecare ploaie!

Părăsim zona nu înainte de a remarca că de-a lungul străzii Neptun, lângă linia de cale ferată, toată lumea parchează pe spaţiul verde, care, bineînţeles că nu mai există. Ajungem la pasajul din Nicolae Iorga, care, de bine de rău, arată mult mai îngrijit comparativ cu cel din Frumoasa. Aici, carosabilul arată precum un joc de puzzle, având parte de mai multe peticiri de-a lungul anilor, însă în zona gurilor de scurgere asfaltul s-a lăsat, iar grilajele tind să cedeze. Nu am întâlnit şoferi nemulţumiţi de condiţiile de trafic, ci mai degrabă de ceea ce se întâmplă atunci când plouă. „La fiecare ploaie torenţială, pasajul se inundă. Pe de o parte, canalele nu fac faţă precipitaţiilor, cred că sunt înfundate, iar pe de altă parte, carosabilul este plan, nu are înclinaţia care să ducă la scurgerea apelor. Este una dintre problemele nerezolvate ale acestui pasaj”, crede un taximetrist.

Înclinăm să-i dăm dreptate după cele întâmplate în luna august, când pasajul ce duce spre Galata a fost inundat, devenind impracticabil. „Se asfaltează în oraş, nu zic, se pun pavele pe trotuare, însă ar trebui ca cineva să se gândească şi la refacerea carosabilul din pasaje”, adaugă acelaşi taximetrist.

Capcanele de pe „Europeană”

În fine, în pasajul din Păcurari, de pe DE 58, situaţia pare cea mai bună. Pe undeva este şi normal atât timp cât zona a avut parte de investiţii pe fonduri nerambursabile, tunelul arătând mai bine în comparaţie cu cele prezentate anterior. Însă şi aici există capcane, întrucât gurile de canal nu sunt la acelaşi nivel cu carosabilul. „Acum este mai bine, însă acum un an riscai să te propteşti cu maşina în ele. Plus că se furau sistematic capacele de canal, iar băieţii responsabili cu semnalizarea problemei nici măcar nu împrejmuiseră groapa, ci băgaseră un băţ mare în canal”, îşi aminteşte un şofer.

Unde vor apărea noi pasaje?

Sigur că, în viitor, lucrurile s-ar putea schimba, de această dată într-un sens pozitiv. Edilii şi-ar putea îndrepta atenţie spre aceste pasaje, într-un cadru mult mai general, determinat de posibila apariţie a altor tuneluri. Astfel, unul dintre viitoarele pasaje ar putea fi realizat la celălalt capăt al Bulevardului Independenţei. „Este vorba de pasajul Independenţei - Stihii. Propune o subtraversare, de pe Bulevardului Independenţei să ieşi în continuare pe strada Stihii şi de aici să se realizeze legătura spre Aeroport”, spun oficialii Primăriei. Un alt tunel ar urma să fie realizat pe Bulevardul Socola. Tunelul ar urma să fie realizat pe sub intersecţia de la Cotnari. Astfel, maşinile ar putea evita intersecţia pe direcţia Podu Roş - Bucium, iar tramvaiele şi autoturismele vor putea circula suprateran pe direcţia Nicolae Iorga - bulevardul Primăverii. „Pasajul Cotnari este şi dimensionat şi a trecut deja prin comisia de circulaţie. Vine în prelungirea Bulevardului Socola, de o parte şi alta a liniei de tramvai. Un pasaj de două benzi, câte una pe sens, pe axul bulevardului, astfel încât cei care vor să vină dinspre Bucium spre Podu Roş vin pe dedesubt, nu mai trebuie să stea la semafor. Celelalte benzi rămân pentru viraje: stânga şi dreapta. Cei dinspre Bucium ies prin pasaj pe Socola şi îşi continuă drumul spre Podu Roş”, propuneau urbaniştii Primăriei.

În fine, alte două pasaje urmau să se realizeze în zona Podu Roş şi încă două în Tudor Vladimirescu, pe ambele maluri ale Bahluiului, cu subtraversare pe sub calea de rulare a tramvaiului. Ulterior, s-a vehiculat că pasajele subterane vor fi înlocuite cu altele supraterane, din raţiuni economice sau care ţin de durata mare de execuţie. Însă orice s-ar întâmpla, este clar că implicarea factorilor de decizie în menţinerea funcţională a tuturor pasajelor din oraş trebuie să beneficieze de o altă abordare, una generală şi nu doar orientată doar spre investiţiile noi. Tudor DAMASCHIN

 

* * *

„În pasajul auto Frumoasa nu se mai poate circula aproape deloc, e un şanţ uriaş pe care nu îl mai poţi evita” - şofer

 

* * *

„La fiecare ploaie torenţială, pasajul Galata se inundă. Pe de o parte, canalele nu fac faţă precipitaţiilor, cred că sunt înfundate, iar pe de altă parte, carosabilul este plan, nu are înclinaţia care să ducă la scurgerea apelor. Este una dintre problemele nerezolvate ale acestui pasaj” - taximetrist

 

* * *

„În Pasajul Păcurari, acum e mai bine, însă acum un an riscai să te propteşti cu maşina în ele. Plus că se furau sistematic capacele de canal, iar băieţii responsabili cu semnalizarea problemei nici măcar nu împrejmuiseră groapa, ci băgaseră un băţ mare în canal” - şofer

 

loading...
loading...
Loading...

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

PUBLICAŢIE DE VANZARE SC Avrasop SRL, cu sediul social în mun. Iaşi, bd. Independenţei, nr. 4-6, ap.cam 8, înregistrată la ORC Iaşi sub nr. J22/284/2005, CUI 17192970, prin lichidator judiciar Rodafis IPURL cu sediul în mun. Iaşi, str. Străpungere Silvestru, nr. 48 A, anunţă vânzarea prin licitaţie publică cu strigare a bunurile mobile: Plug cu brazde PP3 – 701 lei; Grapa cu discuri – 1696 lei; Tăvălugi - 841 lei; Cisternă 3,6 to –1682 lei (prţturi fără TVA). Preţurile de pornire reprezintă 35% din preţurile de evaluare. Valorificarea activelor prin licitaţie publică deschisă cu strigare va avea loc la data de 23.01.2018, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar. Pentru bunurile neadjudecate, licitaţia se va repeta în ziua de 30.01.2018, aceeaşi locaţie şi oră, aceleaşi preţuri de pornire. Condiţiile de participare la licitaţie sunt conţinute în Caietul de sarcini. Caietul de sarcini, în valoare de 50 lei, se achiziţionează de la sediul lichidatorului, unde se depune şi documentaţia de participare la licitaţie, în original, până în preziua licitaţiei, orele 13.00. Garanţia de participare este de 30% din suma reprezentând preţul de pornire şi va putea fi plătită în contul nr. RO80BUCU1032235332633RON deschis la Alpha Bank Iaşi pe numele debitorului. Prezentul anunţ constituie şi notificare către creditori, debitor şi orice persoană fizică sau juridică interesată în cauză. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub rezerva sancţiuni decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data licitaţiei. Informaţii suplimentare la tel/fax 0232/273948, e-mail: rodafis@gmail.com
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. Iasi prin lichidator judiciar ACORD SPRL, Dosar nr. 2950/89/2014 Tribunalul Vaslui/Judecător Sindic ANUNŢĂ Organizarea şedinţei de licitație publică de vânzare, cu strigare, la data de 08.12.2017, ora 12.0, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi, pentru patrimoniul debitoarei S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. - in faliment, in bancruptcy, en faillite, CUI 2585521, cu numar de inregistrare la Registrul Comerţului J37/251/2011, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Ing. Badea Romeo, nr.1A, Parter, jud. Vaslui constând în: a. Construcţie situată în Botosani, Str. Viilor, Nr.77, Ap.1, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.50058-C1-U13 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 339.829 lei, valoare fără TVA. b. Constructie situată în Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.17, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 50058-C1-U15 si Extindere si Terasa, Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.22, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 5558 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 332.904 lei, valoare fără TVA. c. Construcţie situată în Botosani, Piata Centrala, Platoul A, Obiectiv U18, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.4819/N la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 516.793 lei, valoare fără TVA. d. Construcţie situată în Botosani, Str. Prieteniei, Nr.4, Bloc V4, Sc. C, Et.II, Ap.13, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr50386-C1-U20 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 67.151 lei, valoare fără TVA. e. Proprietate imobiliara constând în Teren intravilan in suprafaţă de 3.048 mp si construcţii situat în mun. Botoşani, Str. Dobosari, Nr.21 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 1.374.357 lei, valoare fără TVA. In caz de neadjudecare, urmatoarele şedinţe de licitații publice de vânzare, cu strigare, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri la ora 1200, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi. Condițiile de participare la şedinţa de licitație publică de vânzare cu strigare și condițiile de adjudecatare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 1.000 lei pentru fiecare proprietate imobiliară pentru care se participă la licitaţie. Bunurile imobile anterior menţionate formează obiectul Dosarului nr.1219/193/2016 înregistrat pe rolul Judecatoriei Botosani având ca obiect Actiune in revendicare. Poate participa la şedinţa de licitatie publică de vânzare cu strigare orice persoana care isi manifesta, intentia de cumparare si care pana in preziua şedinţei de licitatie ora 1200, depune o cautiune reprezentand 10% din prețul de pornire al şedinţei de licitație pentru bunul imobil pentru care participa si face dovada achizitionarii caietului de sarcini. Înscrierile se pot face si cu scrisoare de participare la şedinţa de licitație, precum si cu toate documentele menționate în caietul de sarcini, până în preziua şedinţei de licitație, ora 1200. Nedepunerea tuturor documentelor la sediul lichidatorului judiciar în termenul menționat anterior conduce la pierderea dreptului de a participa la licitație. Toate persoanele interesate în achiziționarea bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare sunt invitate să se înscrie la licitație. Orice persoana care emite pretentii asupra bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, este rugata sa-si manifeste pozitia cu 5 zile inainte de data şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, aducand la cunostinta lichidatorului judiciar orice pretentie. Informatii suplimentare se pot obtine de la lichidatorul judiciar la telefon 0742207571. Lichidator judiciar ACORD S.P.R.L. Asociat coordonator Nitescu Dan Nistor
Dorele, dar cu ciufii ce-ai avut?
28/12/2017 11:33

 La Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi există o salcie. Una mare, plangăcioasă, care vara face umbră, toamna multe frunze, dar adăposteşte şi o colonie de vreo 67 de ciufi de pădure, o spec ...

Sirianul care poartă cu mândrie ia românească FOTO
04/11/2017 06:08

 „Oamenilor le este ruşine de multe ori să ceară ajutorul. Pe unii, suferinţa ii transformă in stană de piatră. Mie imi deschide ochii şi inima. Trebuie să avem bunul-simţ şi delicateţea ...

Tânăra care a descifrat o lume dominată de bărbaţi: ,,Pokerul îţi oferă flexibilitate şi libertate”
29/10/2017 13:00

 Luciana Manolea este o femeie puternică, intimidantă cand te uiţi in ochii ei şi o adevărată campioană. Iubeşte ceea ce face, ştie să se descurce in situaţii critice, iar jocurile live nu o pot ...

Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Mărturia trecerii pe la cei 20 de stâlpi dinaintea Sfintei Parascheva
15/10/2017 11:45

Zilele lui octombrie n-au fost vreodată mai călduroase ori mai senine ca cea de-a douăsprezecea de anul acesta. După-amiaza şi seara zilei de 12 octombrie este aceea in care toate puterile m-au purtat pe s ...

Tânărul nevăzător care cântă la 10 instrumente
07/10/2017 05:00

 Eusebiu Toma este un tanăr botoşănean care te poate face lesne să plangi in momentul in care-i afli povestea. Din cauza unor probleme medicale, acesta şi-a pierdut, cu mulţi ani in urmă, vederea. N ...

Monument de valoare națională și universală, în ruină Casa „Vasile Alecsandri” stă să se prăbușească în fiecare minut
30/09/2017 04:30

 Casa „Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău se află in stare avansată de degradare. Clădirea ce datează de la sfarşitul secolului al XVIII-lea a fost inclusă in grupa A pe Lista Monum ...

Poveştile inginerilor care au pus bazele industriei chimice -- FOTO/VIDEO
24/09/2017 10:59

 Emoţiile nu le-au tulburat cu nimic bucuria revederii foştilor absolvenţi ai promoţiei 1957 „Prof. dr. Gheorghe Alexa”, de la Facultatea de Chimie Industrială (actualmente Facultatea de I ...

Un puzzle care continuă să fascineze umanitatea: Civilizaţia Cucuteni
09/09/2017 05:30

Moldova şi-a caştigat de-a lungul timpului renumele de loc incărcat de istorie, artă şi frumos, insă puţine sunt momentele in care specialiştii au avut ocazia să-şi indrepte privirile spre bogăţiile ...

Maestrul fotograf Romeo Mărăndici, din Bacău: „Ochiul este calea de ieşire a sufletului” FOTO
03/09/2017 15:00

Dacă un fierar-betonist ia bisturiul şi se pune la masa de operaţii, nu a devenit din start neurochirurg; şi nici nu are impresia. O gorilă dacă se pune la manşa unui Boeing nu a devenit pilot. Iar un St ...