1 generica
1angela zarojanu
1cristina bleortu
1daniela suteu
1mirabela miron
1oana tomescu
1raluca zaharia

Dimensiune font:

Scurt tratat de împlinire a viselor

| 05-03-2017 12:42

Crede cu tărie în ceea ce faci, iubeşte fiecare secundă oferită unui proiect şi nu vei simţi că munceşti niciodată * aţi auzit de multe ori acest îndemn, poate l-aţi şi urmat, poate aţi avut şi rezultatele aşteptate, adică succes deplin * secretul succesului este dorinţa şi încrederea că niciun vis nu rămâne neîndeplinit dacă îl slujim cu adevărat

 

 

Există multe momente în care simţim că doar Cerul ne este limita şi este bine să ne bucurăm din plin de orice reuşită, fără a uita însă şi cât de mult am muncit. O femeie are simultan mai multe locuri de muncă, toate cerând iubire şi atenţie. Este poate şi mamă, şi soţie, şi fiică, şi angajat ori antreprenor, iar valoarea muncii este greu de cuantificat. Nimic nu se compară cu sentimentul că munca nu a fost în zadar, că în urmă au rămas construcţii solide ori s-au deschis căi ce altădată păreau de neatins.

Pasiune şi dăruire, un secret la îndemâna oricui

Au schimbat destine, au condus afaceri, au crescut şi au învăţat copiii, au salvat vieţi, s-au luptat pentru visele lor şi ale altora, au muncit, au iubit, au suferit şi au fost răsplătite prin dragul de oameni. Angela Zarojanu, antreprenor şi consilier local la Suceava, crede că în viaţă avem o datorie faţă de visele şi aspiraţiile noastre. „Ca să le îndeplineşti, trebuie să studiezi temeinic, să munceşti enorm, să depui pasiune în tot ceea ce faci şi să gândeşti pozitiv. Prin tot ceea ce fac îmi doresc tare mult să fiu de folos celor din jurul meu. Aceste lucruri mă încarcă de energie şi entuziasm şi îmi dau forţa necesară de a merge mai departe”, a spus Angela Zarojanu. Ea recunoaşte că a avut în viaţă foarte multe momente în care a simţit satisfacţia lucrului bine făcut, bucuria de a dărui şi a trăi frumos. Cât despre preţul succesului, nu vorbeşte niciodată, fiind bucuroasă cu tot ceea ce a obţinut.

Uneori se întâmplă ca succesul profesional să-l depăşească pe cel familial, dar pentru ca fericirea să fie deplină balanţa trebuie echilibrată rapid. „Nicio reuşită nu s-a ridicat peste trăirile produse de o realizare în familie. Un moment emoţionant a fost în toamna lui 2014, când mi-a reuşit extinderea seminariilor deschise cu studenţii într-un moment de cotitură al vieţii mele. A urmat un alt moment marcant al activităţii profesionale, când am înţeles ce tot ce am făcut în ultimii 25 de ani s-a compus din două etape, la o distanţă de un an: susţinerea prelegerii publice pentru acordarea conducerii de doctorat şi etapa a doua, reprezentată de prelegerea publică pentru ocuparea postului de profesor universitar”, ne-a mărturisit Daniela Şuteu, profesor universitar la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului Iaşi. La ce a renunţat pentru a ajunge aici? „La a fi mamă şi soţie cu normă întreagă. Dacă ar fi să reformulez cei 25 de ani , aş acorda atenţie mai multă vieţii de lângă mine pentru că, odată trecut, timpul (cu mine, cu familia) nu-l mai pot întoarce. Şi acest timp doare mai tare decât orice altceva”, a recunoscut Daniela Şuteu.

Cristina Bleorţu, din Dărmăneşti (Suceava) a câştigat recent Marele Premiu pentru cel mai bun student român din străinătate. Emoţia trăită a fost de nedescris. „Când urcam pe scenă întrevedeam abia, într-un joc tainic şi greu descifrabil de amintiri care se topeau una într-alta, ciudata activitate din anul universitar trecut care m-a împins la dobândirea acestui premiu. Şi mă gândeam că nu merit această onoare, că nu mă pot compara cu alţi studenţi merituoşi, dar priveam această distincţie drept ceva îmbucurător, firesc, care venea de la sine, pe un drum în care surprizele ţineau de cât de mult am crescut în plan personal”, a recunoscut Cristina.

Mulţi dintre noi suntem norocoşi atunci când ne dăm seama ce ne-a ţinut pe loc la un moment dat, aşa cum recunoaşte şi Raluca Zaharia, dirijorul Corului „Juniorii” al Operei Naţionale Române Iaşi. „Sunt o persoană care se implică 100% în reuşita unui proiect. Trebuie doar să cred în ideile proiectului şi să mă regăsesc. O dată cu venirea mea la Opera Naţională Română din Iaşi am renunţat brusc la activităţile studenţeşti, care îmi ocupau foarte mult din timpul liber. Îmi place foarte mult să mă simt în largul meu, oriunde, în orice circumstanţe. Dacă trebuie să mă înfrânez, înseamnă că nu am ce căuta alături de acele persoane. Deci, am sacrificat timpul petrecut cu «prietenii», dar a meritat pentru că mi-am găsit oamenii pe care mă pot bizui”, spune Raluca. În familia ei, fiecare are un program foarte încărcat, dar se susţin reciproc. „Victor (soţul ei – n.r.) este în acelaşi domeniu de activitate, ne întâlnim pe holurile Operei, ne îmbrăţişăm repede şi fiecare pleacă în sala lui de repetiţie. Ne înţelegem din priviri şi asta mă ajută enorm. Ştiu că sună himeric, dar chiar am reuşit să nu aducem Opera în casa noastră, ci să aducem aportul nostru în Operă. Îi mulţumesc Bunului Dumnezeu că cel mai frumos moment din viaţa mea se prelungeşte cu fiecare apariţie în public a corului de copii, pe care îl conduc”, a zâmbit Raluca, a cărei privire a mângâiat-o blând pe Eva, copila ei superbă, minunea din viaţa ei şi a lui Victor.

Succesul apare atunci când suntem împăcaţi cu noi înşine”

Când vine vorba despre antreprenoriat lucrurile pot părea foarte dure, jocul afacerilor nefiind unul foarte lejer. Cu toate acestea, multe femei se descurcă bine şi reuşesc să păstreze un echilibru în viaţa privată şi cea de la birou. „Ca om de afaceri, este greu să identific un eveniment singular care defineşte cel mai frumos moment sau cea mai fulminantă ascensiune din viaţa mea, ca femeie de afaceri. Antreprenoriatul este un proces continuu, iar asta înseamnă că în fiecare zi eşti dator faţă de tine şi faţă de echipa pe care o coordonezi, să depăşiţi împreună noi obstacole, să stabiliţi noi limite şi să găsiţi puterea de a crea momente frumoase, chiar şi atunci când incertitudinile planează”, a recunoscut Mirabela Miron, vicepreşedintele CECCAR Iaşi. Pentru ea, antreprenoriatul este o alegere pro-activă în care renunţarea nu este o opţiune. „Nu poţi să faci afaceri fără compromis, însă nu putem confunda compromisul cu a te compromite. Nu cred că antreprenoriatul sau succesul în afaceri înseamnă renunţarea la timpul personal dedicat sieşi sau familiei. Dimpotrivă, succesul apare atunci când suntem împăcaţi cu noi înşine, când ştim care ne sunt limitele şi identificăm cu celeritate pârghiile pentru a le depăşi”, ne-a mărturisit Mirabela Miron. De altfel, de unde ar avea curajul, tăria şi puterea de a înfrunta toate provocările dacă nu din zâmbetul fiicelor ei şi din căldura familiei care o susţine şi alături de care nici Cerul nu mai este o limită?

Afacerile înseamnă şi dezvoltare personală, dar şi construcţie şi planuri pe termen lung, aşa cum a fost pentru Oana Tomescu, creatoarea brandului „Bentiţe de fiţe pentru fetiţe”, din Piatra Neamţ. Ideea afacerii s-a născut imediat ce a apărut pe lume prima ei fiică, Sofia, şi pentru care a creat primele accesorii. Nu s-a gândit nicio clipă că ar putea să-şi dezvolte o carieră în acest domeniu. A creat o bentiţă care a fost foarte apreciată, apoi a realizat cât mai multe modele, iar comenzile au început să apară imediat. „Acest lucru mi-a dat curaj şi am continuat să-mi dezvolt pasiunea până a ajuns la nivel de business. Am realizat sute de bentiţe, toate modelele pentru diferite ocazii, am trecut la turbane accesorizate cu flori, fundiţe, apoi la rochiţe. Toată munca a fost răsplătită şi mă bucur enorm că am ajuns să accesorizez sute de fetiţe frumoase şi fiţoase, cum îmi place să le spune”, a zâmbit Oana. Multă lume a întrebat-o cum a reuşit să facă atât de multe lucruri, iar răspunsul este foarte simplu: „Cu o bună organizare, ajutoare şi fără a pierde timpul deloc. Când am câteva clipe libere le petrec cu familia, cu cele două fetiţe, şi cu prietenii”.

Femei care au scris istoria

Preţul succesului are multe unităţi de măsură, depinde de fiecare la ce ne raportăm. Uneori cariera poate să o ia înaintea familiei, alteori timpul alocat afacerilor poate fi cu mult mai generos decât cel pentru propria persoană, însă finalul este frumos. Dovadă sunt şi realizările multe femei care au făcut istorie. De pildă, Luiza Zavloschi, prima femeie ajunsă învăţător în ţară. „Din toată România, tocmai în fundul judeţului Vaslui s-au găsit nişte ţărani luminaţi care să îşi atribuie un rol atât de progresist cum a însemnat alegerea unei femei în fruntea comunităţii»”, a spus etnologul Dan Ravaru. De numele regretatei Iulia Hălăucescu se leagă deschiderea Muzeului de la Tarcău, dar şi Muzeul de Artă din Piatra Neamţ, iar de cel al Sofiei Ionescu Ogrezeanu începuturile neurochirurgiei. Sofia venea din Fălticeni, un orăşel din Moldova, dar asta nu a împiedicat-o să facă istorie în medicină şi să fie recunoscute drept prima femeie neurochirurg din sud-estul Europei. Felicia Ţigănescu este o altă doamnă pentru care doar Cerul a fost limita. Venită din Horodnicul de Jos (Suceava), a zburat alături de păsări şi le-a demonstrat femeilor că brevetul de pilot nu este doar un document purtat de bărbaţi. „Când învăţam despre păsări, mergeam să le recunoaştem prin pădurile din împrejurimi. Le zburătăceam de prin cuiburi şi ele se ridicau în văzduh. Aripile le străluceau ca fuselajul planorului. De-atunci a-ncolţit în mine dorul de zbor”, spunea Felicia Ţigănescu. Ea a zburat pentru ultima oară atunci când avea aproape 90 de ani.

Cartea viselor rămâne deschisă pentru fiecare dintre noi şi suntem singurii responsabili de cât de multe lucruri ne vom aminti peste ani. Singurul sfat pe care îl poate oferi orice femeie de succes este să nu lăsăm timpul să ne ascundă dorinţele.

Maura ANGHEL

 

Fiecare femeie ar trebui să se folosească de ce a primit de la Mama Natură înainte ca Tatăl Timp să i le ceară înapoi” – Laurence J. Peter

 

Comentarii

asociatia seva

Mar 04, 2017

o primavara minunata ! multumim pentru articol, draga doamna maura anghel sa nu lasati pe nimeni, in lumea asta sa va franga aripile !

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, S.C. MASTER WOOD S.R.L. cu sediul în loc. Comănești, str. Combinatului, nr. 9, jud. Bacău, C.U.I. 12014190, nr. de înreg. O.R.C. J4/493/1999, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 şi ale hotărârilor Adunării Creditorilor din data de 13.09.2017, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 24.11.2017, ora 13.00, a activelor: Nr. crt. – Denumire activ – Valoarea de evaluare (lei fără T.V.A.) – Valoare de pornire licitație (70% din val. evaluare) (lei fără T.V.A.) 1 – Fabrică cherestea functionala (2001) Sc. 4.388,60 mp, cu Echipament prelucrare lemn si mijloace transport, amplasata pe teren intravilan st. 30.379,81 mp in oraș Comănești, str. Combinatului, nr. 9, jud. Bacău (zona periferica, vis-a-vis a serele Comanesti si de cartierul Vernesti). Fabrica este compusa din: Cladire administrativa, P cu Sc. 141mp; hala gater P cu Sc. 595mp; ateliere P+1E partial si Sc. 376mp; depozit cherestea P si Sc. 660mp; soproane de uscare si aburire P si Sc. 2.155,60mp, capacitate de 100mc/celula (marca Baschild); locuinta P+1E, sc. 90mp; hala banzic P si Sc. 252mp; sera cu centrala termica cu Sc. 119mp. Fabrica este dotata cu echipament prelucrare lemn (functional) si mijloace de transport, dispune de utilitati (energie electrica, apa) si este pretabila pentru activitati industriale specifice prelucrarii lemnului. Proprietatea are deschidere frontala la str.Combinatului (cca. 100m). (CF nr. 60399, nr. cad. 763) si dispune de plaforma betonată (11.010,90 mp) – 2.633.005,60 Lei – 1.843.103,92 Lei 22 – Fabrică cherestea Sc. 2.933,81mp cu Echipamente si Utilaje pentru fabricare lemn situate pe teren intravilan st. 85.488,635 mp în sat Agăș, com. Agăș, jud. Bacău (zona ocupata de constructii rezidentiale si terenuri virane). Fabrica este compusa din: hala productie cu Sc. 2.296,89 mp avand in dotare echipamente (platforme uscatoare 6 buc; uscator; camera uscare; instalatie aer comprimat; instalatie exhaustare; post trafo; pupitru comanda uscator; actionare electrica; instalatie electrica hg); magazie Sc. 152,56 mp; 2 soproane cu Sc 393 Fabrica este dotata cu stocuri mărfuri și materii prime, echipamente și utilaje pentru prelucrarea lemnului și a metalelor, dispune de utilitati (energie electrica, apa, canalizare) si este pretabila pentru activitati industriale specifice prelucrarii lemnului. Proprietatea are deschidere frontala la DN 12A (cca. 500m) si drum satesc pe doua laturi. (CF nr. 60112/, cu nr.cad. 39). – 1.965.769,40 Lei – 1.376.038,58 Lei Poate participa la licitatie orice persoana fizica sau juridica care depune pana la data de 23.11.2017, ora 16.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele prevazute in Regulamentul de vanzare si caietul de sarcini. Relatii suplimentare se pot obtine la telefoanele: 0232/243864, 0757545545
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. Iasi prin lichidator judiciar ACORD SPRL, Dosar nr. 2950/89/2014 Tribunalul Vaslui/Judecător Sindic ANUNŢĂ Organizarea şedinţei de licitație publică de vânzare, cu strigare, la data de 08.12.2017, ora 12.0, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi, pentru patrimoniul debitoarei S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. - in faliment, in bancruptcy, en faillite, CUI 2585521, cu numar de inregistrare la Registrul Comerţului J37/251/2011, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Ing. Badea Romeo, nr.1A, Parter, jud. Vaslui constând în: a. Construcţie situată în Botosani, Str. Viilor, Nr.77, Ap.1, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.50058-C1-U13 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 339.829 lei, valoare fără TVA. b. Constructie situată în Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.17, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 50058-C1-U15 si Extindere si Terasa, Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.22, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 5558 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 332.904 lei, valoare fără TVA. c. Construcţie situată în Botosani, Piata Centrala, Platoul A, Obiectiv U18, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.4819/N la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 516.793 lei, valoare fără TVA. d. Construcţie situată în Botosani, Str. Prieteniei, Nr.4, Bloc V4, Sc. C, Et.II, Ap.13, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr50386-C1-U20 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 67.151 lei, valoare fără TVA. e. Proprietate imobiliara constând în Teren intravilan in suprafaţă de 3.048 mp si construcţii situat în mun. Botoşani, Str. Dobosari, Nr.21 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 1.374.357 lei, valoare fără TVA. In caz de neadjudecare, urmatoarele şedinţe de licitații publice de vânzare, cu strigare, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri la ora 1200, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi. Condițiile de participare la şedinţa de licitație publică de vânzare cu strigare și condițiile de adjudecatare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 1.000 lei pentru fiecare proprietate imobiliară pentru care se participă la licitaţie. Bunurile imobile anterior menţionate formează obiectul Dosarului nr.1219/193/2016 înregistrat pe rolul Judecatoriei Botosani având ca obiect Actiune in revendicare. Poate participa la şedinţa de licitatie publică de vânzare cu strigare orice persoana care isi manifesta, intentia de cumparare si care pana in preziua şedinţei de licitatie ora 1200, depune o cautiune reprezentand 10% din prețul de pornire al şedinţei de licitație pentru bunul imobil pentru care participa si face dovada achizitionarii caietului de sarcini. Înscrierile se pot face si cu scrisoare de participare la şedinţa de licitație, precum si cu toate documentele menționate în caietul de sarcini, până în preziua şedinţei de licitație, ora 1200. Nedepunerea tuturor documentelor la sediul lichidatorului judiciar în termenul menționat anterior conduce la pierderea dreptului de a participa la licitație. Toate persoanele interesate în achiziționarea bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare sunt invitate să se înscrie la licitație. Orice persoana care emite pretentii asupra bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, este rugata sa-si manifeste pozitia cu 5 zile inainte de data şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, aducand la cunostinta lichidatorului judiciar orice pretentie. Informatii suplimentare se pot obtine de la lichidatorul judiciar la telefon 0742207571. Lichidator judiciar ACORD S.P.R.L. Asociat coordonator Nitescu Dan Nistor
Sirianul care poartă cu mândrie ia românească FOTO
04/11/2017 06:08

 „Oamenilor le este ruşine de multe ori să ceară ajutorul. Pe unii, suferinţa ii transformă in stană de piatră. Mie imi deschide ochii şi inima. Trebuie să avem bunul-simţ şi delicateţea ...

Tânăra care a descifrat o lume dominată de bărbaţi: ,,Pokerul îţi oferă flexibilitate şi libertate”
29/10/2017 13:00

 Luciana Manolea este o femeie puternică, intimidantă cand te uiţi in ochii ei şi o adevărată campioană. Iubeşte ceea ce face, ştie să se descurce in situaţii critice, iar jocurile live nu o pot ...

Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Mărturia trecerii pe la cei 20 de stâlpi dinaintea Sfintei Parascheva
15/10/2017 11:45

Zilele lui octombrie n-au fost vreodată mai călduroase ori mai senine ca cea de-a douăsprezecea de anul acesta. După-amiaza şi seara zilei de 12 octombrie este aceea in care toate puterile m-au purtat pe s ...

Tânărul nevăzător care cântă la 10 instrumente
07/10/2017 05:00

 Eusebiu Toma este un tanăr botoşănean care te poate face lesne să plangi in momentul in care-i afli povestea. Din cauza unor probleme medicale, acesta şi-a pierdut, cu mulţi ani in urmă, vederea. N ...

Monument de valoare națională și universală, în ruină Casa „Vasile Alecsandri” stă să se prăbușească în fiecare minut
30/09/2017 04:30

 Casa „Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău se află in stare avansată de degradare. Clădirea ce datează de la sfarşitul secolului al XVIII-lea a fost inclusă in grupa A pe Lista Monum ...

Poveştile inginerilor care au pus bazele industriei chimice -- FOTO/VIDEO
24/09/2017 10:59

 Emoţiile nu le-au tulburat cu nimic bucuria revederii foştilor absolvenţi ai promoţiei 1957 „Prof. dr. Gheorghe Alexa”, de la Facultatea de Chimie Industrială (actualmente Facultatea de I ...

Pasajele nimănui! FOTO/ VIDEO
17/09/2017 12:40

În următorii ani, nu mai puţin de patru pasaje ar putea fi realizate in diferite zone din oraş, uşurand  viaţa şoferilor, sufocaţi zilnic de traficul infernal. Lăudabilă, fireşte, iniţiati ...

Un puzzle care continuă să fascineze umanitatea: Civilizaţia Cucuteni
09/09/2017 05:30

Moldova şi-a caştigat de-a lungul timpului renumele de loc incărcat de istorie, artă şi frumos, insă puţine sunt momentele in care specialiştii au avut ocazia să-şi indrepte privirile spre bogăţiile ...

Maestrul fotograf Romeo Mărăndici, din Bacău: „Ochiul este calea de ieşire a sufletului” FOTO
03/09/2017 15:00

Dacă un fierar-betonist ia bisturiul şi se pune la masa de operaţii, nu a devenit din start neurochirurg; şi nici nu are impresia. O gorilă dacă se pune la manşa unui Boeing nu a devenit pilot. Iar un St ...