1 generica
1angela zarojanu
1cristina bleortu
1daniela suteu
1mirabela miron
1oana tomescu
1raluca zaharia

Dimensiune font:

Scurt tratat de împlinire a viselor

| 05-03-2017 12:42

Crede cu tărie în ceea ce faci, iubeşte fiecare secundă oferită unui proiect şi nu vei simţi că munceşti niciodată * aţi auzit de multe ori acest îndemn, poate l-aţi şi urmat, poate aţi avut şi rezultatele aşteptate, adică succes deplin * secretul succesului este dorinţa şi încrederea că niciun vis nu rămâne neîndeplinit dacă îl slujim cu adevărat

 

 

Există multe momente în care simţim că doar Cerul ne este limita şi este bine să ne bucurăm din plin de orice reuşită, fără a uita însă şi cât de mult am muncit. O femeie are simultan mai multe locuri de muncă, toate cerând iubire şi atenţie. Este poate şi mamă, şi soţie, şi fiică, şi angajat ori antreprenor, iar valoarea muncii este greu de cuantificat. Nimic nu se compară cu sentimentul că munca nu a fost în zadar, că în urmă au rămas construcţii solide ori s-au deschis căi ce altădată păreau de neatins.

Pasiune şi dăruire, un secret la îndemâna oricui

Au schimbat destine, au condus afaceri, au crescut şi au învăţat copiii, au salvat vieţi, s-au luptat pentru visele lor şi ale altora, au muncit, au iubit, au suferit şi au fost răsplătite prin dragul de oameni. Angela Zarojanu, antreprenor şi consilier local la Suceava, crede că în viaţă avem o datorie faţă de visele şi aspiraţiile noastre. „Ca să le îndeplineşti, trebuie să studiezi temeinic, să munceşti enorm, să depui pasiune în tot ceea ce faci şi să gândeşti pozitiv. Prin tot ceea ce fac îmi doresc tare mult să fiu de folos celor din jurul meu. Aceste lucruri mă încarcă de energie şi entuziasm şi îmi dau forţa necesară de a merge mai departe”, a spus Angela Zarojanu. Ea recunoaşte că a avut în viaţă foarte multe momente în care a simţit satisfacţia lucrului bine făcut, bucuria de a dărui şi a trăi frumos. Cât despre preţul succesului, nu vorbeşte niciodată, fiind bucuroasă cu tot ceea ce a obţinut.

Uneori se întâmplă ca succesul profesional să-l depăşească pe cel familial, dar pentru ca fericirea să fie deplină balanţa trebuie echilibrată rapid. „Nicio reuşită nu s-a ridicat peste trăirile produse de o realizare în familie. Un moment emoţionant a fost în toamna lui 2014, când mi-a reuşit extinderea seminariilor deschise cu studenţii într-un moment de cotitură al vieţii mele. A urmat un alt moment marcant al activităţii profesionale, când am înţeles ce tot ce am făcut în ultimii 25 de ani s-a compus din două etape, la o distanţă de un an: susţinerea prelegerii publice pentru acordarea conducerii de doctorat şi etapa a doua, reprezentată de prelegerea publică pentru ocuparea postului de profesor universitar”, ne-a mărturisit Daniela Şuteu, profesor universitar la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului Iaşi. La ce a renunţat pentru a ajunge aici? „La a fi mamă şi soţie cu normă întreagă. Dacă ar fi să reformulez cei 25 de ani , aş acorda atenţie mai multă vieţii de lângă mine pentru că, odată trecut, timpul (cu mine, cu familia) nu-l mai pot întoarce. Şi acest timp doare mai tare decât orice altceva”, a recunoscut Daniela Şuteu.

Cristina Bleorţu, din Dărmăneşti (Suceava) a câştigat recent Marele Premiu pentru cel mai bun student român din străinătate. Emoţia trăită a fost de nedescris. „Când urcam pe scenă întrevedeam abia, într-un joc tainic şi greu descifrabil de amintiri care se topeau una într-alta, ciudata activitate din anul universitar trecut care m-a împins la dobândirea acestui premiu. Şi mă gândeam că nu merit această onoare, că nu mă pot compara cu alţi studenţi merituoşi, dar priveam această distincţie drept ceva îmbucurător, firesc, care venea de la sine, pe un drum în care surprizele ţineau de cât de mult am crescut în plan personal”, a recunoscut Cristina.

Mulţi dintre noi suntem norocoşi atunci când ne dăm seama ce ne-a ţinut pe loc la un moment dat, aşa cum recunoaşte şi Raluca Zaharia, dirijorul Corului „Juniorii” al Operei Naţionale Române Iaşi. „Sunt o persoană care se implică 100% în reuşita unui proiect. Trebuie doar să cred în ideile proiectului şi să mă regăsesc. O dată cu venirea mea la Opera Naţională Română din Iaşi am renunţat brusc la activităţile studenţeşti, care îmi ocupau foarte mult din timpul liber. Îmi place foarte mult să mă simt în largul meu, oriunde, în orice circumstanţe. Dacă trebuie să mă înfrânez, înseamnă că nu am ce căuta alături de acele persoane. Deci, am sacrificat timpul petrecut cu «prietenii», dar a meritat pentru că mi-am găsit oamenii pe care mă pot bizui”, spune Raluca. În familia ei, fiecare are un program foarte încărcat, dar se susţin reciproc. „Victor (soţul ei – n.r.) este în acelaşi domeniu de activitate, ne întâlnim pe holurile Operei, ne îmbrăţişăm repede şi fiecare pleacă în sala lui de repetiţie. Ne înţelegem din priviri şi asta mă ajută enorm. Ştiu că sună himeric, dar chiar am reuşit să nu aducem Opera în casa noastră, ci să aducem aportul nostru în Operă. Îi mulţumesc Bunului Dumnezeu că cel mai frumos moment din viaţa mea se prelungeşte cu fiecare apariţie în public a corului de copii, pe care îl conduc”, a zâmbit Raluca, a cărei privire a mângâiat-o blând pe Eva, copila ei superbă, minunea din viaţa ei şi a lui Victor.

Succesul apare atunci când suntem împăcaţi cu noi înşine”

Când vine vorba despre antreprenoriat lucrurile pot părea foarte dure, jocul afacerilor nefiind unul foarte lejer. Cu toate acestea, multe femei se descurcă bine şi reuşesc să păstreze un echilibru în viaţa privată şi cea de la birou. „Ca om de afaceri, este greu să identific un eveniment singular care defineşte cel mai frumos moment sau cea mai fulminantă ascensiune din viaţa mea, ca femeie de afaceri. Antreprenoriatul este un proces continuu, iar asta înseamnă că în fiecare zi eşti dator faţă de tine şi faţă de echipa pe care o coordonezi, să depăşiţi împreună noi obstacole, să stabiliţi noi limite şi să găsiţi puterea de a crea momente frumoase, chiar şi atunci când incertitudinile planează”, a recunoscut Mirabela Miron, vicepreşedintele CECCAR Iaşi. Pentru ea, antreprenoriatul este o alegere pro-activă în care renunţarea nu este o opţiune. „Nu poţi să faci afaceri fără compromis, însă nu putem confunda compromisul cu a te compromite. Nu cred că antreprenoriatul sau succesul în afaceri înseamnă renunţarea la timpul personal dedicat sieşi sau familiei. Dimpotrivă, succesul apare atunci când suntem împăcaţi cu noi înşine, când ştim care ne sunt limitele şi identificăm cu celeritate pârghiile pentru a le depăşi”, ne-a mărturisit Mirabela Miron. De altfel, de unde ar avea curajul, tăria şi puterea de a înfrunta toate provocările dacă nu din zâmbetul fiicelor ei şi din căldura familiei care o susţine şi alături de care nici Cerul nu mai este o limită?

Afacerile înseamnă şi dezvoltare personală, dar şi construcţie şi planuri pe termen lung, aşa cum a fost pentru Oana Tomescu, creatoarea brandului „Bentiţe de fiţe pentru fetiţe”, din Piatra Neamţ. Ideea afacerii s-a născut imediat ce a apărut pe lume prima ei fiică, Sofia, şi pentru care a creat primele accesorii. Nu s-a gândit nicio clipă că ar putea să-şi dezvolte o carieră în acest domeniu. A creat o bentiţă care a fost foarte apreciată, apoi a realizat cât mai multe modele, iar comenzile au început să apară imediat. „Acest lucru mi-a dat curaj şi am continuat să-mi dezvolt pasiunea până a ajuns la nivel de business. Am realizat sute de bentiţe, toate modelele pentru diferite ocazii, am trecut la turbane accesorizate cu flori, fundiţe, apoi la rochiţe. Toată munca a fost răsplătită şi mă bucur enorm că am ajuns să accesorizez sute de fetiţe frumoase şi fiţoase, cum îmi place să le spune”, a zâmbit Oana. Multă lume a întrebat-o cum a reuşit să facă atât de multe lucruri, iar răspunsul este foarte simplu: „Cu o bună organizare, ajutoare şi fără a pierde timpul deloc. Când am câteva clipe libere le petrec cu familia, cu cele două fetiţe, şi cu prietenii”.

Femei care au scris istoria

Preţul succesului are multe unităţi de măsură, depinde de fiecare la ce ne raportăm. Uneori cariera poate să o ia înaintea familiei, alteori timpul alocat afacerilor poate fi cu mult mai generos decât cel pentru propria persoană, însă finalul este frumos. Dovadă sunt şi realizările multe femei care au făcut istorie. De pildă, Luiza Zavloschi, prima femeie ajunsă învăţător în ţară. „Din toată România, tocmai în fundul judeţului Vaslui s-au găsit nişte ţărani luminaţi care să îşi atribuie un rol atât de progresist cum a însemnat alegerea unei femei în fruntea comunităţii»”, a spus etnologul Dan Ravaru. De numele regretatei Iulia Hălăucescu se leagă deschiderea Muzeului de la Tarcău, dar şi Muzeul de Artă din Piatra Neamţ, iar de cel al Sofiei Ionescu Ogrezeanu începuturile neurochirurgiei. Sofia venea din Fălticeni, un orăşel din Moldova, dar asta nu a împiedicat-o să facă istorie în medicină şi să fie recunoscute drept prima femeie neurochirurg din sud-estul Europei. Felicia Ţigănescu este o altă doamnă pentru care doar Cerul a fost limita. Venită din Horodnicul de Jos (Suceava), a zburat alături de păsări şi le-a demonstrat femeilor că brevetul de pilot nu este doar un document purtat de bărbaţi. „Când învăţam despre păsări, mergeam să le recunoaştem prin pădurile din împrejurimi. Le zburătăceam de prin cuiburi şi ele se ridicau în văzduh. Aripile le străluceau ca fuselajul planorului. De-atunci a-ncolţit în mine dorul de zbor”, spunea Felicia Ţigănescu. Ea a zburat pentru ultima oară atunci când avea aproape 90 de ani.

Cartea viselor rămâne deschisă pentru fiecare dintre noi şi suntem singurii responsabili de cât de multe lucruri ne vom aminti peste ani. Singurul sfat pe care îl poate oferi orice femeie de succes este să nu lăsăm timpul să ne ascundă dorinţele.

Maura ANGHEL

 

Fiecare femeie ar trebui să se folosească de ce a primit de la Mama Natură înainte ca Tatăl Timp să i le ceară înapoi” – Laurence J. Peter

 

Comentarii

asociatia seva

Mar 04, 2017

o primavara minunata ! multumim pentru articol, draga doamna maura anghel sa nu lasati pe nimeni, in lumea asta sa va franga aripile !

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE LD Expert Grup IPURL, lichidatorul judiciar al SC Kat Company SRL, Iaşi, str Eternitate, nr. 84, bl. Z2-1, sc. C, et. 4, ap. 4, jud. Iaşi, în temeiul Legii 85/2006, vinde prin licitaţie publică, următoarele bunuri: Imobile situate în sat Agapia, com. Agapia, jud Neamţ, în bloc: 1. Teren arabil cu suprafaţă S = 1.892 mp, situat în extravilanul comunei Agapia, punct Molizi, jud. Neamţ, înscris în cartea funciară nr. 451/N a localitătii Agapia cu nr. cadastral 524; 2. Teren arabil cu suprafaţa S = 3.275 mp, situat în extravilanul comunei Agapia, punct Molizi, jud. Neamţ, înscris în cartea funciară nr. 448/N a localitătii Agapia cu nr. cadastral 501; 3. Imobil situat în intravilanul satului Agapia, jud Neamţ, compus din: - teren categorie folosinţă “curţi-construcţii” în S = 1.199 mp, parcela 1CC - construcţia cu destinaţia de pensiune turistică S+P+1E+M cu Sconstruită = 347,28 mp şi Suprafaţă construită desfăşurată = 1.389,12 mp - teren categoria de folosinţă “arabil” în suprafaţă de 1.482 mp, parcela 2A Preţ - 2.307.960 lei . Imobile situate în sat Dancu, com Holboca, jud Iaşi, în bloc: 1. Teren intravilan în suprafaţă de 3.400 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1 pe care sunt amplasate construcţiile C1, C2, C3 şi C4, alcătuit din: - parcela 1(417) de categorie de folosinţă „curţi – construcţii” în suprafaţă de 628 mp, pe care sunt amplasate construcţiile C1, C2 şi C3; - parcela 2/1(418/1) de categorie de folosinţă „arabil” în suprafaţă de 2.314 mp., pe care se află construcţia C4; - parcela 3(416) de categorie de folosinţă „vie” în suprafaţă de 458 mp; 2. Construcţia C1 – spaţiu comercial D+P+1E, cu Sc la sol = 81,83 mp, supprafaţă utilă 141,01 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1-C1. 3. Rampă C2 cu suprafaţa construită la sol Sc = 19,84 mp, nr. cad. 802/1-C2; 4. Hală C3 - depozit, cu Sc la sol = 198,96 mp, Sutilă = 264,06 mp, CF 60579, nr. cad. 802/A-C3. 5. Casă C4 – locuinţă P+1E, cu suprafaţă construită la sol Sc = 81,40 mp, Sutilă 83,81 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1-C4 Preţ - 822.924 lei. Licitaţiile vor avea loc pe 18.05.2018, 31.05.2018, 15.06.2018 orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap. 12, jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: dovada achitării taxei de participare de 1.000 lei, dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei, dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei; actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila.Taxele se vor achita în contul RO 87 BTRL 0240 1202 8795 78XX deschis pe numele debitoarei SC KAT COMPANY SRL la Banca Transilvania - sucursala Iaşi. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap. 12, jud. Iaşim cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei, pânã la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 30 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra imobilelor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar. Informaţii lichidator judiciar telefon 0232/235508.
Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Marflor S.R.L. cu sediul în sat Muntenii de Jos, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, CUI: 6133413, J 37/637/1994, numită conform Sentinței civile nr. 261/F/12.12.2017, pronunțată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 233/89/2009, vă invită să depuneţi ofertă pentru angajarea unei firme specializate în vederea întocmirii rapoartelor de evaluare în conformitate cu Standardele de Evaluare ale A.N.E.V.A.R. pentru bunurile propietatea societății debitoare S.C. MARFLOR S.R.L., la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr 82, jud. Iași, până la data de 08.06.2018, ora 15.00. Deschiderea ofertelor se va face pe data de 11 iunie 2018. Plata se va efectua ulterior valorificării bunurilor din patrimoniul S.C. MARFLOR S.R.L. Solicităm ca oferta dvs. să conţină următoarele elemente obligatorii: preţ, termen de execuţie, modalităţi şi termene de plată, cu mentiunea ca plata serviciilor prestate se va putea efectua după valorificarea bunurilor ce trebuie evaluate. Solicităm, de asemenea, anexat ofertei dvs. şi certificatul de atestare din care reiese că sunteţi calificat şi atestat în vederea efectuării acestei lucrari. Menţionăm că oferta dvs. este necesară în vederea efectuării unei selecţii de oferte în scopul desemnării societăţii care va întocmi lucrarea de evaluare a bunurilor aflate în proprietatea societăţii debitoare. Relaţii suplimentare la tel꞉ 0232/243864, fax꞉ 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Manager de caz, practician în insolvență, Lucian Andronic
ANUNŢ DE VÂNZARE S.C. Nefero-Com S.R.L. Iasi, cu sediul social în mun. Iași, b-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iași, CUI 14413970, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/430/2003, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, numit potrivit Sentinței civile nr. 566/30.03.2016, pronunţată de Tribunalul Iași – Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 3517/99/2015 (165/2015), anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 şi ale hotărârilor Adunării Creditorilor din data de 21.05.2018, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 15 iunie 2018, ora 14.00, a activelor S.C. Nefero-Com S.R.L. Iasi, astfel: Nr. crt. – Denumire și descriere active – Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 1 – Teren intravilan, St. 9.045,39 mp și Clădiri industriale, St. construită 2.568,68 mp, amplasate în mun. Iași, zona industrială "Țuțora”, Sos. Iași - Tomești, km. 1 (zona periferică, fostă Calea Chișinăului, nr. 10), jud. Iași, dispune de utilități, proprietatea este învecinată la N - Sos. Iași-Tomești, E – Pieta SRL, S – CFR, are deschidere frontală la Sos. Iași-Tomești, proprietatea este pretabilă pentru activități industriale, compusă din: 1. Teren intravilan, St. 158 mp (categoria de folosință altele) și C1 Clădire Depozit, St. construită 158,17 mp, St. utilă 102,99 mp, parter. (CF. 130740/Iasi, nr. cad. 3129/2); 2. Teren intravilan, St. 14,24 mp (curți construcții) și C2 Clădire Birouri, St. construită 14,28 mp, St. utilă 9,90 mp, parter. (CF. 130757/Iași, nr. 3129/3) 3. Teren intravilan, St. 8.873 mp (curți construcții) și C6 Clădire Hală Depozitare, St. construită 1.103,37 mp, St. utilă 1.054,12 mp; C7 Clădire Cabină Poartă, St. construită 8,52 mp, St. utilă 7,37 mp, (CF. nr. 130756/Iași, nr. Cad. (5408/1-3129/1-3129/4)/2) 4. Platformă betonată pentru depozitare, st. 7.761,05 mp (extratabulară). – 3.872.000,00 lei – 1.300.000,00 lei Activ 3 – Teren intravilan, St. 6.954 mp și Clădiri industriale, St. construită 1.505,71 mp, amplasate în mun. Suceava, Calea Unirii, nr. 31 A, jud. Suceava (Zona industrială “Valea Sucevei”, în spatele MES, vis-a-vis de Piața Angro), dispune de utilități, proprietatea este învecinată la NE – drum acces, SE – proprietate particulară, accesul se face pe Calea Unirii, pretabilă pentru activități industriale, compusă din: C1 – Hală Atelier St. utilă 1.428,71 mp, parter, 10 încăperi; C2 – Centrală Termică, St. utilă 77 mp; Platformă betonată, St. 5.449 mp. (CF. ned. nr. 5776/Suceava, nr. cad. 1629/2) – 2.158.000,00 lei – 971.100,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 14.06.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Licitaţia va avea loc la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, pe data de 15 iunie 2018, ora 14.00, şi se va desfăşura în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 privind procedura de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă şi ale hotărârilor adunării creditorilor din data de 21.05.2018. Accesul direct la activul oferit la vânzare se face cu programare şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a activului care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail secretariat@insolventa.ro, intenţia de vizitare. Relaţii suplimentare se pot obţine: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545. Lichidator Judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Manager de caz, practician în insolvență, Lucian Andronic
FOTO  Moş Ilie - Bărbăţie şi Credinţă
21/05/2018 06:33

A trecut şi Ziua Eroilor. S-a dus cu viteza cu care o mană de politruci şi-au adunat subordonaţii de prin faţa monumentelor cu ordinul sec „Plecăm!” Nici n-au apucat unii să taie mărăcinii ...

 Călătorie în timp la Ateneul din Iaşi
20/01/2018 07:37

De cum se mijesc zorii, in Tătăraşii Iaşului incepe forfota. Oameni grăbiţi, manaţi de ganduri şi de planuri, copii ce se revarsă spre şcoli, tineri infriguraţi de primul ger al iernii care le pişc ...

Dorele, dar cu ciufii ce-ai avut?
28/12/2017 11:33

 La Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi există o salcie. Una mare, plangăcioasă, care vara face umbră, toamna multe frunze, dar adăposteşte şi o colonie de vreo 67 de ciufi de pădure, o spec ...

Sirianul care poartă cu mândrie ia românească FOTO
04/11/2017 06:08

 „Oamenilor le este ruşine de multe ori să ceară ajutorul. Pe unii, suferinţa ii transformă in stană de piatră. Mie imi deschide ochii şi inima. Trebuie să avem bunul-simţ şi delicateţea ...

Tânăra care a descifrat o lume dominată de bărbaţi: ,,Pokerul îţi oferă flexibilitate şi libertate”
29/10/2017 13:00

 Luciana Manolea este o femeie puternică, intimidantă cand te uiţi in ochii ei şi o adevărată campioană. Iubeşte ceea ce face, ştie să se descurce in situaţii critice, iar jocurile live nu o pot ...

Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Mărturia trecerii pe la cei 20 de stâlpi dinaintea Sfintei Parascheva
15/10/2017 11:45

Zilele lui octombrie n-au fost vreodată mai călduroase ori mai senine ca cea de-a douăsprezecea de anul acesta. După-amiaza şi seara zilei de 12 octombrie este aceea in care toate puterile m-au purtat pe s ...

Tânărul nevăzător care cântă la 10 instrumente
07/10/2017 05:00

 Eusebiu Toma este un tanăr botoşănean care te poate face lesne să plangi in momentul in care-i afli povestea. Din cauza unor probleme medicale, acesta şi-a pierdut, cu mulţi ani in urmă, vederea. N ...

Monument de valoare națională și universală, în ruină Casa „Vasile Alecsandri” stă să se prăbușească în fiecare minut
30/09/2017 04:30

 Casa „Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău se află in stare avansată de degradare. Clădirea ce datează de la sfarşitul secolului al XVIII-lea a fost inclusă in grupa A pe Lista Monum ...

Poveştile inginerilor care au pus bazele industriei chimice -- FOTO/VIDEO
24/09/2017 10:59

 Emoţiile nu le-au tulburat cu nimic bucuria revederii foştilor absolvenţi ai promoţiei 1957 „Prof. dr. Gheorghe Alexa”, de la Facultatea de Chimie Industrială (actualmente Facultatea de I ...