11luger

Dimensiune font:

Vindecă oamenii cu puterea Soarelui

| 06-12-2014 05:15

„Ajutor pentru bolnavii fără ajutor” este misiunea asumată de Bernhard Luger, un austriac pentru care România a devenit a doua casă * fost căpitan de vas, el a lăsat apele Dunării pentru a deveni terapeut * foloseşte leacuri vechi şi remedii heliopatice * a ajutat mii de oameni să se însănătoşească şi niciodată nu a cerut bani

Povestea lui a început în Austria, lângă Dunăre. Ca orice Rac, a iubit apa încă din prima clipă în care a privit Soarele şi şi-a dorit să devină marinar. „A fost prima pasiune puternică. Am fost căpitan de vas mulţi ani şi am fost fascinat de Dunăre. Pot să spun că am fost căsătorit cu ea”, a râs Bernhard Luger. În Austria a avut propria firmă de navigaţie, una mică, dar în care toată lumea lucra cu drag. „Am cunoscut toate secretele Dunării şi vă spun că nu este deloc un partener amabil. După fiecare curbă întâlneşti o altă apă, mai liniştită sau mai răzvrătită, după fiecare inundaţie parcursul se poate modifica uşor. Dar iubesc Dunărea şi ea mi-a adus a doua ţară”, a spus «corsarul» de apă dulce.
În România a ajuns la invitaţia unui prieten, căpitan de vas la Navrom. „Era prin '95 şi m-a invitat să-i cunosc ţara. O cunoşteam doar din perspectiva navigatorului. Nu ştiam mai nimic despre oamenii ei, despre locuri sau obiceiuri, dar iubeam Dunărea şi am acceptat”, a continuat Bernhard povestea unei călătorii despre care nu ştia că-i va schimba viaţa. Vaporul său urma siajul unui destin dedicat oamenilor, ce-i fusese hărăzit de Dumnezeu.


Poveşti marinăreşti
Austriacul a colindat toată lumea, a fost în Africa de Sud, i-a plăcut mult în Algeria, în America, în Franţa, în ţările baltice: „Ajunsesem să ştiu din ce ţară vine vasul doar după zgomotul făcut în port, înainte de a privi la pavilion”. Şi-a iubit enorm meseria care nu mereu a fost blândă. Să ţii cârma pe furtună ori când străfundurile se tulbură nu este uşor, dar marinăria părea că-i va fi sortită pe veci. Uneori, pe când scruta depărtările, câte un gând timid îi rătăcea prin minte – i-ar fi plăcut să fie vindecător, dar albastrul Dunării îl aducea din nou cu ochii pe busolă. Nuuu, gândul sigur era cântec de sirenă!, el era marinar, căpitan de vas, avea în grijă oameni care aveau nevoie de el. Ei, tocmai din această nevoie îl ademenea şi gândul de a se apleca mai mult asupra unor leacuri despre care citise în cartea lui Jakob Lorber, austriacul care a descris pentru prima dată terapiile cu lumină solară. „Pe vas mai sunt şi probleme de sănătate şi-i ajutam cu tratamente pe care le văzusem şi la bunica mea. Leacuri simple, din plante, dublate de credinţa că omul se va însănătoşi. Credinţa mea şi a lui, cu ajutorul lui Dumnezeu”, a spus marinarul, a cărui privire deja alunecase în apele amintirilor. Parcă simţea din nou bucuria clipelor când a deschis cartea lui Jakob Lorber şi retrăia curiozitatea de atunci. Plantele sunt vii, au suflet, au energie şi tot ceea ce este necesar pentru sănătate. A lor şi a noastră, a oamenilor, pe care îi slujesc atunci când le este greu.
Trecerea de la marină la terapie părea utopică, o schimbare greu de făcut mai ales când Dunărea are sufletul tău zălog. Ce n-a reuşit răzvrătirea apelor pe timp de furtună, când ai impresia că tot cerul se rupe peste tine şi că adâncurile sunt gata-gata să te înghită, au reuşit „hârtiile”. Birocraţia, mai exact. „Hârtii trebuie făcute în orice domeniu ai lucra. Eu, fiindcă eram căpitan de vas, trebuia să mă ocup şi de acest lucru şi la un moment dat ajunsesem numai asta să fac. Era obositor, nu mai eram marinar, ci funcţionar”, a spus fostul căpitan.
Şi totuşi, lucrurile s-au schimbat. La un moment dat, Bernhard Luger a renunţat la vas, şi-a pus cascheta în dulap, a strecurat busola în buzunarul de la piept, a redeschis cartea lui Jakob Lorber şi a ales un alt drum. Începuse să cunoască tot mai mult România, iar în 1999 a decis să facă o altfel de călătorie – pe jos. „Am plecat de la Viena pe jos şi am ajuns la Arad în zece zile. Nu e greu dacă ai condiţie fizică. Mergeam şi ziua, şi noaptea. Am vrut să-mi testez limitele. Ca mine sunt mulţi. Cunoaşteţi pelerinajele celebre, ştiţi povestea multor globbe-trotteri. Pe parcursul drumului am întâlnit oameni foarte interesanţi, cu diferite destinaţii. E un mod de viaţă şi ăsta”, a zâmbit fostul marinar.
Laboratorul cu soare
Prima oprire a fost într-un sat de lângă Arad, unde a şi rămas. Nimerise la înmormântarea unui copil, iar situaţia familiei l-a impresionat. Apoi a întâlnit oameni foarte săraci, cu probleme de sănătate pe care i-a ajutat. Totul a fost gratuit, de fiecare dată. S-a stabilit lângă Arad, unde a deschis şi o cantină pentru copiii sărmani. A fost atras de plantele de pe câmpurile din jur pe care le cunoştea din leacurile bunicii sale, dar şi din cartea lui Jakob Lorber. „Mi-am dorit să aplic şi eu metodele sale, să fac heliopatie”, spune Bernhard Luger.
Heliopatia este arta de a aduce sănătate cu puterea de vindecare a luminii soarelui, care poate fi captată în forma de fotoni în plante şi alte suporturi (ulei, zahăr etc). Remediile heliopatice sunt preparate din plante expuse mult timp la soare. Se folosesc petale sau seminţe macerate în alcool sau ulei de măsline, dar şi cristale de zahăr, sare sau lapte de capră care au fost însorite într-un mod special. Se folosesc vase din sticlă violet sau vopsite în violet. Bernhard Luger şi-a deschis un laborator lângă Arad, unde prepară propriile remedii. Foloseşte petale de mac roşu, arnică (o plantă care este destul de rară în Europa, dar care se mai găseşte în fâneţurile din vestul ţării), castane şi ienupăr. „Nici nu ştiţi ce norocoşi sunteţi fiindcă la voi aceste plante cresc încă în stare naturală”, a spus „vraciul”.
Plantele puse la macerat sunt expuse la soare doar într-o anumită perioadă din an, începând din aprilie şi până în septembrie, doar între anumite ore – zilnic între 9.30 şi 17.00, cu mare grijă astfel încât razele soarelui să le atingă sub un unghi de 45 de grade.
De ce ne îmbolnăvim?
Bernhard Luger lucrează şi cu apă energizată (ale cărei beneficiile sunt cunoscute din scrierile cercetătorului japonez Masaro Emoto), şi cu remediile heliopatice. Recunoaşte că în tot ce face este graţie divină şi că el este doar un canal prin care Isus Hristos vindecă. „Scopul omului este de a fi fericit, dar uite că ne mai şi îmbolnăvim. De ce? Cauzele trebuie căutate în suflet şi, în cele mai multe situaţii, sunt neiertarea, ura, dizarmonia din noi sau din jurul nostru. Vorbim despre emoţii stagnante, pe care nu le cunoaştem sau nu vrem să le recunoaştem şi care, la un moment dat, răbufnesc (ceea ce explică şi psihosomatica – n.r.). Dar boala nu este cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla, ci ar trebui privită ca pe o atenţionare. În acel moment ar trebui să ne uităm în noi şi în jur şi să vedem ce facem greşit, cum gândim şi ce cuvinte rostim”, a explicat Bernhard Luger. El este de părere că echilibrul intern este cea mai bună profilaxie şi tot de acolo vine şi însănătoşirea, mereu „cu ajutorul Celui de Sus”. „Unii oameni primesc în dar vindecarea. Aşa le este lor destinul. Alţii se vindecă după ce fac unele schimburi în minte, în suflet, în dietă. Alţii, orice ar face, nu obţin rezultate şi atunci este nevoie să privească în jur, poate mediul în care trăiesc nu le mai este prielnic, poate sunt înconjuraţi de persoane care îi consumă mult energetic”, este de părere terapeutul.
Din 1999, a vindecat mii de oameni din toată ţara, iar tratamentele sunt gratuite. Acceptă donaţii dacă sunt, dar nu cere niciodată bani. „Am avut pacienţi de la copii abandonaţi sau cerşetori până la miniştri. Nu am făcut niciodată un tarif. Este darul meu pentru oameni, aşa cum l-am primit şi eu”, a spus Bernhard Luger. Alături de Aurelia Morar, soţia lui, a colindat toată ţara, iar zilele trecute a fost la Iaşi. De aici vor pleca la Chişinău şi oriunde vor fi chemaţi. În acest an au primit cereri din Spania, au fost în Germania, iar agenda de călătorii este plină şi pentru anul viitor. Ce îşi doreşte? Să navigheze alături de colaboratorii săi „cu toate pânzele sus” şi să ajute cât mai mulţi oameni aflaţi în suferinţă.
Maura ANGHEL


Cum funcţionează helioterapia?
În cartea lui, Jakob Lorber scrie că în vremurile vechi oamenii foloseau numai lumina soarelui pentru a se vindeca de orice boală. Ei aşezau bolnavul la soare şi îl dezbrăcau în zona în care era afecţiunea. „Lumina soarelui conţine spirite curate. Aceste spirite (fotoni – n.r.) au o mare asemănare cu părţile substanţiale ale sufletului omului. Când sufletului i se dă putere prin influenţa acestui fel de spirite curate, atunci el, astfel întărit, este în stare să termine foarte repede şi uşor cu slăbiciunea din trup, căci sănătatea omului depinde numai de puterea sufletului. Când sufletului îi lipsesc anumite substanţe din cauza modului de viaţă greşit şi al alimentaţiei proaste, el devine slab şi nu mai poate avea grija de corp cum trebuie. Fără o întărire adecvată cu ajutorul substanţelor din lumina soarelui şi care îi lipsesc în caz de sufletul nu se mai poate întări de la sine. Când sufletul este bolnav, atunci se îmbolnăveşte şi trupul. De starea sufletului depinde şi psihicul omului, de aceea oamenii bolnavi sunt depresivi şi oamenii depresivi devin repede bolnavi”, scrie în cartea lui Jacok Lorber.


În remediile heliopatice, fotonii se aranjează în reţelele oferite de materialele folosite pentru a-i capta (ulei, plante, sare, zahăr etc). Luate sub respectarea strictă a dietei alimentare şi în doza adecvată dau putere sufletului, care apoi continuă lucrarea de a vindeca singur corpul. Sufletul este de fapt doctorul trupului şi dacă are putere, atunci va fi în stare să vindece şi trupul.

Comentarii

armanu mihaela adriana

Dec 08, 2014

un articol superb despre un suflet frumos si bun, bernhard . merita sa fie cunoscut de cat mai multi oameni pentru tot ceea ce face! ii multumim pentru tot si pentru ca ne arata ca putem fi mai buni si mai darnici !!!

bernhard

Dec 06, 2014

mersi pentru articolu, maura. ai fost pe faza in timpul interviewului...:-) daca cineva vrea ceva: la pagina noastra www.gata-cu-boala.ro aflati aricand, unde suntem si cand. marti la ora 18 incepem in chisinau, apoi in soroca in rep. moldova.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași – Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agro - industrială, (tip “ferm[ creștere suine”) situată în extravilanul Com. Ibănești, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcția C1 în sup. de 98 mp, Construcția C2 în sup. de 720 mp și Construcția C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creștere suine și panouri fotovoltaice – Preț de pornire 100% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 379.562 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preț de pornire 100% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr. crt. – Denumirea bunurilor – Buc – Valoare de piață lei – fără TVA 1 – Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 – 1 – 306.153 2 – Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 – 1 – 78.300 3 – Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 – 1 – 54.527 Licitațiile vor avea loc în data de 08,15,22 și 29.06.2018, ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr.4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud.Iași, Complex de Birouri ”NH BUSINESS”, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA – pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la Piraeus Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare și contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar decshis la Piraeus Bank Iaşi. În cazul în care creditorul garantat Piraeus Bank România SA îşi exprimă intenția de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitație, caiet de sarcini, cauţiunea de 10% etc.) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
ANUNŢ Privind organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11, a selecţiei de oferte în vederea desemnării unor evaluatori în vederea efectuării rapoartelor de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei Subscrisa CASA DE INSOLVENŢĂ A&B SPRL, în calitate de lichidator judiciar al SC OPEN SERVICE SA IAŞI, anunţă organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11 a selectie de oferte în vederea desemnării a 2 evaluatori (unul pentru evaluarea bunurilor imobile şi unul pentru evaluarea bunurilor mobile ale debitoarei) care să efectueze rapoartele de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei. Bunurile imobile constau în teren şi cladiri situate în Iaşi, Calea Chişinăului nr. 45 iar bunurile mobile constau în utilaje, autoturisme şi stoc de marfă (piese auto). Ofertele vor fi depuse în plic la sediul lichidatorului judiciar în Iaşi, str. A. Panu nr. 13-15 mezanin sau trimise prin fax la nr. 0232/211090 cel mai târziu până la data de 10.07.2018 ora 16. În ofertă se va menţiona onorariul solicitat de evaluator şi perioada de execuţie a lucrării. Desemnerea ofertei câştigătoare va avea loc la data de 11.07.2018 ora 11 la sediul lichidatorului. Criteriile de desemnare a ofertelor câştigătoare atât pentru evaluarea bunurilor imobile cât şi pentru evaluarea bunurilor mobile sunt: onorariul cel mai mic solicitat de evaluator – 20 de puncte maxim şi perioada ce mai scurtă de execuţie a lucrărilor – 10 puncte maxim. Lichidator Judiciar, Casa de Insolvenţă A&B SPRL.
ANUNȚ SELECȚIE FIRMĂ SPECIALIZATĂ ÎN SERVICIUL ARHIVISTIC Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iași, str. Zorilor nr. 11, jud. Iași, înregistrată în Registrul Societăţilor Profesionale de Practicieni în Insolvenţă sub nr. RFO II 0022/2006, Cod de Identificare Fiscală 16605670, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în: Iași, Calea Chișinăului nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi sub nr. J22/108/2006, Cod de Identificare Fiscală 18291905, astfel desemnat prin Sentinţa Civilă nr. 62 din data de 30.01.2018 pronunţată de Tribunalul Iaşi, secţia II Civilă-Faliment, în dosarul nr. 4062/99/2014 (format vechi: 285/2014) primește oferte, pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 20.08.2018, orele 13.00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 20.08.2018, orele 14.00. Plata se va face după valorificarea bunurilor din patrimoniul debitoarei. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente, modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului, a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale, precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr. 137/27.09.2013 și a art. 18 indice 4, din Legea nr. 138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc. ale societăţii falite S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în Iași, Calea Chișinăului, nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași – în cantitate de aproximativ 8 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmează a fi primite vor fi supuse atenţiei Comitetului Creditorilor debitoarei GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L. - in faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Comitetului Creditorilor. Relații suplimentare la tel./fax 0232/220777, mail: office.is@lrj.ro, www.lrj.ro.
Ştrandul şi Ciricul, variantele low-cost ale Litoralului!
09/08/2018 00:00

Iaşul oferă suficiente alternative celor care, dintr-un motiv sau altul, nu reuşesc să ajungă pe Litoral sau in staţiunile balneo-climaterice. Ştrandul Municipal, baza de agrement Ciric sau Băile Nicoli ...

FOTO  Moş Ilie - Bărbăţie şi Credinţă
21/05/2018 06:33

A trecut şi Ziua Eroilor. S-a dus cu viteza cu care o mană de politruci şi-au adunat subordonaţii de prin faţa monumentelor cu ordinul sec „Plecăm!” Nici n-au apucat unii să taie mărăcinii ...

 Călătorie în timp la Ateneul din Iaşi
20/01/2018 07:37

De cum se mijesc zorii, in Tătăraşii Iaşului incepe forfota. Oameni grăbiţi, manaţi de ganduri şi de planuri, copii ce se revarsă spre şcoli, tineri infriguraţi de primul ger al iernii care le pişc ...

Dorele, dar cu ciufii ce-ai avut?
28/12/2017 11:33

 La Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi există o salcie. Una mare, plangăcioasă, care vara face umbră, toamna multe frunze, dar adăposteşte şi o colonie de vreo 67 de ciufi de pădure, o spec ...

 

Sirianul care poartă cu mândrie ia românească FOTO
04/11/2017 06:08

 „Oamenilor le este ruşine de multe ori să ceară ajutorul. Pe unii, suferinţa ii transformă in stană de piatră. Mie imi deschide ochii şi inima. Trebuie să avem bunul-simţ şi delicateţea ...

Tânăra care a descifrat o lume dominată de bărbaţi: ,,Pokerul îţi oferă flexibilitate şi libertate”
29/10/2017 13:00

 Luciana Manolea este o femeie puternică, intimidantă cand te uiţi in ochii ei şi o adevărată campioană. Iubeşte ceea ce face, ştie să se descurce in situaţii critice, iar jocurile live nu o pot ...

Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Mărturia trecerii pe la cei 20 de stâlpi dinaintea Sfintei Parascheva
15/10/2017 11:45

Zilele lui octombrie n-au fost vreodată mai călduroase ori mai senine ca cea de-a douăsprezecea de anul acesta. După-amiaza şi seara zilei de 12 octombrie este aceea in care toate puterile m-au purtat pe s ...

Tânărul nevăzător care cântă la 10 instrumente
07/10/2017 05:00

 Eusebiu Toma este un tanăr botoşănean care te poate face lesne să plangi in momentul in care-i afli povestea. Din cauza unor probleme medicale, acesta şi-a pierdut, cu mulţi ani in urmă, vederea. N ...

Monument de valoare națională și universală, în ruină Casa „Vasile Alecsandri” stă să se prăbușească în fiecare minut
30/09/2017 04:30

 Casa „Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău se află in stare avansată de degradare. Clădirea ce datează de la sfarşitul secolului al XVIII-lea a fost inclusă in grupa A pe Lista Monum ...