10 motive pentru care NU slabesti! Cum isi sabotezi singura dieta

default

Dimensiune font:

| 30-03-2014 15:10

Consideri ca mananci echilibrat, sanatos si faci si suficient efort fizic, dar cantarul tau nu vrea sub nicio forma sa indice mai putine kilograme? Se prea poate sa-ti sabotezi singura dieta fara sa-ti dai seama!

Femeile, dar si barbatii deopotriva au adesea senzatia, in timpul regimurilor alimentare de slabit, ca depun eforturi mari pentru a da jos kilogramele in plus si ca respecta indeaproape conditiile dietei. Ei bine, multi dintre cei care tin cure de slabire calca stramb fara sa-si dea seama, mai ales atunci cand nu urmeaza o dieta prestabilita, ci incearca, pur si simplu, sa manance mai sanatos si sa diminueze cantitatea de alimente consumate pe zi.

 1. Te servesc cu polonicul

 Se stie ca atunci cand mananci din oala de mancare ai tendinta de a consuma mai mult, pentru ca nu-ti dai seama, vizual, cat ai consumat de fapt. Din acest motiv este recomandat ca fiecare portie de mancare sa fie pusa in farfuria ei. Dar nu cu polonicul sau cu o lingura mare, ci cu clestele de masa din randul tacamurilor, daca mancarea este solida. Motivul? Mai multe studii au aratat ca persoanele care-si pun paste, spre exemplu, sau mancaruri facute la cuptor in farfurie folosind clestele au un aport caloric zilnic cu 30% mai mic decat cei care se servesc cu ustensilele ce permit cuprinderea unei cantitati mai mari de mancare.

 2. Consumi alcool

 Orice fel de alcool, de la bere la whisky si la vin, contine calorii goale, care nu fac altceva decat sa se depuna. Unele persoane care incearca sa-si limiteze aportul caloric pe zi cu scopul de a slabi nu-si dau seama ca alcoolul consumat le strica toata treaba. Ti-e sete? Bea apa. Iesi in oras? Bea cel mult un pahar de vin, iar restul apa, daca vrei ca eforturile tale de a slabi sa dea roade.

 3. Mananci iaurt cu fructe

 Stii ca iaurtul este recomandat in curele de slabire, avand relativ putine calorii. Ei bine, iaurtul cu adevarat bun la slabit este cel natural, simplu, de preferinta grecesc, pentru ca are un continut mai mare de proteine decat cel clasic. Insa multe persoane care isi creeaza propriul regim alimentar pentru a slabi nu tin cont de acest lucru si mananca iaurt cu tot felul de arome, mai ales cu fructe. Toate iaurturile contin o anumita cantitate de indulcitori, dar cele cu fructe sau alte arome abunda in indulcitori artificiali. Mai mult, nu ofera satietatea, in comparatie cu un iaurt grecesc, motiv pentru care te determina sa mai mananci ceva la scurt timp pentru ca se instaleaza rapid senzatia de foame.

 4. Mananci in oras

 Mesele luate in oras sunt problematice atunci cand tii cura de slabire. Chiar daca nu te avanti la pizza sau la cartofi prajiti cu friptura, multe preparate servite la restaurant contin mai mult decat ai avea tu nevoie in regimul tau de slabit. Iar principalul “prieten fals” este salata, preparatele de restaurant continand adesea sosuri, nu intotdeauna preparate natural, de catre bucatar, care abunda in calorii, in grasimi si in sare. Mai mult, cand iesi in oras, esti tentata sa-ti iei o portie normala sau chiar mare, pentru ca, adesea, diferenta de pret intre o portie mica si una normala este infima. Ca sa nu mai vorbim ca ajungi sa iei masa cand deja esti lihnita de foame, motiv pentru care nu poti rezista sa nu-ti iei o portie mai mare. Indiferent cat de foame iti este si indiferent de ratiunile financiare, daca vrei sa slabesti, comanda-ti intotdeauna portii mici, iar in alegerea mancarurilor sa tii cont de simplitate. Cu cat are mai putine produse, cu atat esti mai sigur ca stii ce mananci. Plus ca uneori nu strica sa intrebi chelnerul.

 5. Exagerezi la micul dejun

 Prima masa a zilei este cea mai importanta, aportul caloric fiind, de regula, consumat pe parcursul zilei. Asta nu inseamna, insa, ca poti consuma si o omleta, si o briosa, si un suc de portocale, si doua felii de paine cu pate, si un bol de cereale cu lapte. Nu exagera cu micul dejun. Mai mult, nu manca “porcarii” la micul dejun. Poti consuma omleta simpla sau cereale integrale cu iaurt sau doua felii de paine prajita cu putina branza, un ceai sau o cafea, de preferinta, neindulcite. Iar cuvantul cheie este “sau”, nu “si”.

 6. Te rasfeti mai des decat iti dai seama

 Chiar daca esti la regim, trebuie sa-ti permiti, din cand in cand, sa-ti faci o pofta alimentara. Dar atentie! Nu trebuie sa-ti faci pofta alimentara o data pe zi sau o data la doua zile, ci o singura data pe saptamana, pentru ca altfel iti sabotezi de una singura regimul. Alege o zi din saptamana, un moment anume si atunci sa savurezi felia aia de pizza (o felie, nu o pizza), briosa aia cu ciocolata sau cafeaua cu lapte, frisca, crema de ciocolata si scortisoara presarata peste.

 7. Bei sucuri dietetice

 Speri sa reduci aportul caloric inlocuind sucurile clasice cu cele dietetice? Nu obtii absolut niciun avantaj. Atata timp cat este dulce, contine indulcitori artificiali, chiar daca pe eticheta spune ca are “zero calorii”. Daca vrei sa slabesti, bea apa din belsug, ceai sau/si cafea neindulcite (de preferinta).

 8. Te infometezi

 Infometarea nu este o cale buna pentru a slabi. Dimpotriva. Chiar daca dai jos cateva kilograme, ele se vor pune la loc. Mai mult, iti incetinesti metabolism, motiv pentru care arderile calorice vor fi mai lente. Scopul intr-un regim alimentar de slabit este sa-ti accelerezi metabolismul atat prin exercitii fizice, cat si prin a lua mese mici cantitativ si regulate, la 3-4 ore distanta, pentru a-ti mentine metabolismul, deci si arderile in priza toata ziua.

9. Te culci foarte tarziu

 Mai multe studii au aratat ca persoanele care se culca tarziu in noapte au un aport caloric mai mare decat cele care se baga la somn mai devreme. Mai mult, cu cat dormi mai putin, cu atat organismul tau se va simti mai obosit si va cere “combustibil”, asadar hrana, pentru a se mentine in functiune, dar “hrana” se va depune, caci alegerile alimentare facute pe fond de oboseala sunt, mai mereu, nesanatoase. Asadar, daca vrei sa-ti sporesti sansele de slabi, baga-te la somn cat mai devreme. Daca programul iti permite, nu te culca mai tarziu de ora 10 seara.

10. Consideri ca exercitiile fizice iti “permit” sa-ti faci unele pofte

Doar pentru faci sport nu inseamna ca ai voie sa te avanti la cornul cu ciocolata de care ti-e pofta. Din pacate, mai multe studii au aratat ca persoanele care fac sport au impresia ca pot manca mai mult decat normal, pentru ca ard mai multe calorii. Ei bine, daca scopul tau este sa-ti cresti masa musculara, atunci fa bodybuilding si creste-ti aportul proteic pe zi. Dar daca vrei sa slabesti, trebuie sa reduci cantitatea de mancare ingerata pe zi, caci altfel nu vei reusi sa slabesti. Cel mult, iti intaresti musculatura care, din pacate, tot sub acel strat de grasime va ramane ascunsa.

Lyla.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei