3 motive pentru a consuma fasole, mazare si linte
Dimensiune font:
Daca va plac preparatele din fasole sau mazare, fibrele sunt un motiv in plus sa le gatiti mai des. Aceste legume ne ajuta sa avem o digestie mai buna si un organism mai puternic. Iata si alte motive pentru a consuma fasole, mazare si linte:
1. Fasolea scade colestrolul.
Fasolea contine fibra solubila si insolubila. Prima ajuta la digestie si previne constipatia, iar cealalta reduce nivelul grasimilor din sange.
Fasolea este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu. Are foarte putina grasime si aproape deloc colesterol. Consumul zilnic de fasole verde poate ajuta la scaderea valorii colesterolului cu pana la 20%.
2. Mazarea protejeaza oasele.
Mazarea ajuta la protejarea sistemului osos, a inimii si a vaselor sanguine. Daca va simtiti obositi, sau lipsiti de energie, o portie de mazare va repune pe picioare, garantat, gratie nutrientilor care produc energie. E si un bun digestiv.
3. Lintea da energie.
Lintea este recomandata mamelor care alapteaza, sporeste nivelul de energie al organismului si creste rezistenta fizica la efort. Nu exista contraindicatii serioase pentru linte, insa este indicat ca dieta sa nu se bazeze excesiv pe consumul acestei legume, pentru a nu se solicita prea mult aparatul digestiv.
Sursa: Click
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau