5 gustari cu putine calorii pe care le poti consuma zilnic
Dimensiune font:
1. Salata de humus
Humusul este un aperitiv specific tarilor arabe, pe baza de naut, care s-a dovedit ca regleaza foarte bine nivelul zaharului din sange (glicemia), gratie continutului echilibrat de proteine si fibre. Fibrele mentin sanatatea colonului si accelereaza tranzitul.
Studiile au aratat ca persoanele care au inclus in dieta lor nautul au consumat mai putine calorii per total. Humusul are 170 de calorii la o suta de grame, 6 grame de grasimi, 3 grame de proteine si 4 grame de fibre.
2. Lapte cu cacao
Pe langa faptul ca sunt o sursa excelenta de calciu, lactatele„imbogatite" cu vitamina D impiedica absorbtia grasimilor.
Un studiu recent publicat in „Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism" a aratat ca persoanele care au baut un pahar cu lapte cu cacao inainte de a face sport au rezistat la efort cu 50% mai mult decat cei care au consumat energizante pentru sportivi.
Un pahar are 160 de calorii, 2,5 grame de grasimi, 25 de grame de glucide si 8 grame de proteine.
3. Iaurtul cu 2% grasime
Cel mai bun iaurt nu este nici cel degresat, nici cel integral, ci iaurtul cu 2% continut de grasimi. Un pahar de iaurt are 130 de calorii, 2 grame de grasimi, 17 grame de proteine si 8 grame de glucide.
Iaurtul este „doldora" de calciu, esential in cresterea musculara, si bacterii probiotice, care cresc sistemul imunitar. Persoanele care consuma iaurt in fiecare zi pierd cu 81% mai multa grasime de pe abdomen decat cei care nu mananca iaurt, arata un studiu publicat in „International Journal of Obesity". Pentru un gust mai bun, il puteti „asezona" cu afine, nuci sau seminte.
4. Migdalele
Sunt o o sursa excelenta de grasimi mononesaturate, bune pentru inima, si chiar o sursa de proteine mai buna decat ouale. Studiile efectuate de-a lungul timpului au aratat ca marii consumatori de migdale au un risc mult mai mic de ingrasare. Nu le decojiti insa, coaja este „intesata" de flavonoizi si vitamina E care potenteaza puterea antioxidantilor.
Un pumn de migdale are 160 de calorii, 14 grame de grasimi „bune", 6 grame de proteine si 3,5 grame de fibre.
5. Cereale integrale
Un bol de cereale integrale are de doua ori mai multe fibre decat un mar, de trei ori mai multe proteine decat un ou si, chiar in combinatie cu laptele, o portie nu trece de 250 de calorii.
Numeroase studii stiintifice au identificat beneficii semnificative pentru sanatate aduse de consumul de cereale integrale: protejeaza inima, tin in frau glicemia si kilogramele si ajuta digestia.
O portie de cereale cu lapte are 3 grame de grasimi, 12 grame de glucide, 17 grame de proteine si 10 grame de fibre (din totalul de 25 de grame care trebuie mancat zilnic).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau