6 reguli ca sa ramai in forma dupa 30 de ani

default

Dimensiune font:

| 18-07-2013 15:05

30 de ani nu se compara cu 20 sau 25 de ani, iar cei care au depasit trei decenii de viata simt pe propria piele ca tot ceea ce puteau face cu usurinta cu cinci sau zece ani in urma le este, acum, mult mai dificil. Exista insa metode prin care poti ramane in forma si dupa 30 de ani!

Dupa implinirea varstei de 30 de ani, orgasnimsul incepe sa resimta excesele din perioada anilor 20, noptile pierdute, dar si inaintarea in varsta. Daca la varsta de 24 de ani puteai sa petreci o noapte intreaga, sa dormi doar trei orei si apoi sa-ti fac treaba cum trebuie la serviciu sau la facultate, dupa varsta de 30 de ani o noapte pierduta se resimte negativ o saptamana intreaga. Asta e! Dupa un anumit timp, incepe declinul. Cum nu-l putem opri, putem macar incerca sa-l incetinim. Din acest motiv trebuie sa respectam unele reguli de aur pentru a ne mentine in forma si dupa 30 de ani.
Exercitii simple in aer liber pentru tonifierea corpului si marirea masei musculare

1. Atentie la greutate!

Daca la 25 de ani poti slabi cinci kilograme in mai putin de o luna, dupa 30 de ani slabitul devina mai dificil. Odata ce treci pragul celor trei decenii de viata, metabolismul incetineste. La unele persoane metabolismul si balanta hormonala sufera modificari inca de la 25-27 de ani, iar dupa 30 de ani sunt putini cei norocosi care pot “manca a paguba”, adica oricat doresc fara sa se ingrase.

Asadar, slabitul este mai dificil dupa varsta de 30 de ani, dar nu imposibil. Daca te apropii cu pasi repezi de acest prag in varsta, ar fi bine sa ajungi la el avand o greutate corporala normala pentru inaltimea ta, pentru ca mai apoi vei da jos mult mai greu kilogramele in plus.

Oricum, chiar si persoanele slabe risca sa se ingrase dupa 30 de ani tocmai din cauza incetinirii metabolismului. Daca o femeie putea manca, zilnic, preparate care ii aduceau 2.500 de calorii in organism la varsta de 25 de ani, dupa 30 se poate afla in situatia in care se ingrasa si nu-si da seama de ce pentru ca ea este constienta ca nu mananca mai mult decat inainte. Insa metabolismul incetinit face ca arderile sa fie la randul lor mai lent. Caloriile nefiind consumate, ele vor creste tesutul adipos.

Din acest motiv, toti cei trecuti de 30 de ani, femei si barbati deopotriva, trebuie sa-si reduca aportul caloric zilnic. Acest lucru nu inseamna infometare, ci eliminarea anumitor produse precum sunt cele de patiserie, painea alba, cartofii prafiti si sucurile, imbunatatindu-si alimentatie cu produse cat mai naturale si proaspete, precum legume, fructe si peste.

2. Trupul are nevoie de mai multa ingrijire

Daca la 22 de ani un barbat se spala pe cap cu orice prindea in baie, de la samponul iubitei la gel de dus, dupa 30 de ani podoaba capilara masculina trebuie monitorizata atent, cel putin de barbatii care nu vor sa cheleasca. Dupa 30 de ani, parul barbatilor incepe sa cada, mai ales daca este genetic predispus la asa ceva. Pentru a afla acest lucru este suficient ca barbatul se uite atent la barbatii mai in varsta din familia lui, rude de sange, si sa ii intrebe cand au inceput ei sa cheleasca. Pentru a contracara procesul de cadere a parului, conteaza in primul rand alimentatia sanatoasa, care ajuta atat podoaba capilara, cat si greutatea corporala, dar si produsele de ingrijire a parului care ar trebui sa fie special destinate barbatilor cu probleme capilare.

Dar nici femeile nu sunt ferite de caderea parului sau de deteriorarea lui. Este firesc ca zilnic sa se piarda aproximativ 100 de fire de par, dar daca la fiecare periere si chiar si ziua cand ea isi baga mainile prin par ramane cu smocuri intregi intre degete, femeia trebuie sa ia atitudine, atat prin alimentatie, cat si prin folosirea unui sampon, unui balsam si unei masti speciale pentru tipul ei de par si pentru problemele pe care le are. Mai mult, ar trebui sa renunte la vopsitul acasa, daca are acest obicei, caci lipsa unei maini profesioniste face ca parul sa fie puternic agresat in acest proces. O discutie cu hairstylistul este binevenita si chiar obligatorie in un ele cazuri.

3. Stresul care-ti mananca ani din viata

Cresterea responsabilitatilor pe la varsta de 30 de ani, uneori chiar mai devreme, face ca tot mai multe persoane sa resimta puternic stresul dupa o anumita varsta. Pana una alta, toti avem probleme si toate sunt importante pentru ca sunt ale noastre personale. Secretul in a avea o viata linistita si a scapa de stres tine de capacitatea fiecaruia de nu se lasa macinat de grijile de serviciu, de cele familiale si de cele financiare. Da, probleme intotdeauna vor fi la serviciu si putini sunt cei care pot spune ca au suficienti bani pentru a-si face toate poftele. Asa ca obisnuieste-te cu ideea si incearca sa faci mai mult, fara a te lasa macinat de gandul ca nu faci mai mult. Solutia sta in cum pui problema si cand pui problema: daca spui “Seful meu este groaznic si ma terorizeaza” nu obtii nimic mare lucru, decat descarcare de moment, insa daca spui “Maine imi refac CV-ul si incep sa-mi caut un job mai bun” ai mai multe de castigat. Cat despre aspectul cand pui problema, acesta se refera strict la timpul propriu-zis: daca te macini inainte de culcare, in pat, inainte sa adormi cu problemele de a doua zi sau din ziua trecuta nu obtii nimic, caci doar nu le vei rezolva seara imbracat in pijama. Mai bine faci o plimbare seara in parc si incerci sa iti pui gandurile in ordine, pentru ca atunci cand te bagi in pat langa persoana iubita sa nu aduci si seful, si colegul nesuferit, si banii pe care nu i-ai primit in pat cu tine.

4. Analizele medicale obligatorii

Daca la 20 de ani poti scapa cu a nu-ti face analizele in fiecare an, dupa 30 toate investigatiile medicale trebuie facute anual, iar unele chiar la sase luni. Poti avea tensiunea arteriala crescuta fara sa iti dai seama si tine cont ca aceasta este denumita popular drept “ucigasul silentios”. Poti avea colesterolul marit si sa nu stii, iar in cinci ai sa ai deja probleme cu inima. Poate ai cazuri de diabet in familie, in randul rudelor de sange mai in varsta si trebuie sa fii atent pentru ca genetic si tu esti predispus/a sa faci diabet zaharat. Boala poate aparea la 60 de ani, dar si la 35 de ani daca alimentatia si stilul de viata nu sunt sanatoase. Asadar, controlul medical cu analizele complete o data pe an sub obligatorii pentru cei trecut de 30 de ani care vor sa se mentine in forma mai mult timp.

5. Somnul este sfant

In anii studentiei te puteai multumi cu patru ore de somn pe noapte si chiar daca te simteai frant/a tot erai dispus/a sa iesi vineri seara in oras. Dupa 30 de ani situatia se schimba, fiecare ora de somn pierduta atarnand greu si acumulandu-se in timp. Astfel ca somnul de opt ore pe noapte, chiar si mai mult atunci cand se poate, trebuie considerat sfant pentru ca organismul sa fi in forma si sa functioneze cum trebuie.

6. Miscare obligatorie

Viata sedentara si aglomerata de zi cu zi face ca tot mai putini dintre noi sa faca sport. Daca la 20-25 de ani, carnea inca sta teapana, iar miscarea nu pare a fi o necesitate, dupa 30 de ani totul incepe se se lase la propriu. Asadar, pentru a te mentine in forma trebuie sa faci miscare, recomandare indicata tuturor, chiar si celor care nu vor sa auda de sport. Chiar daca nu-ti faci un abonament la sala, macar de trei ori pe saptamana iesi la un alergat usor in parc. Totodata, oricand ai ocazia, mergi pe jos in loc sa folosesti masina sau mijloacele de trasport in comun, fie ca este vorba de drumul pana la piata, pana la gradinita ca sa iei copilul acasa sau de la serviciu acasa. Mai mult, dimineata intinde-te 10-15 minute cu ajutorul unor exercitii usoare de stretching.

Un trup in forma si o sanatate buna, dupa 30 de ani, nu sunt posibile daca nu faci si miscare.

 

lyla.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei