6 sfaturi pentru a preveni betia
Dimensiune font:
1. Evitati sa beti pe stomacul gol.
Cand bem pe stomacul gol, bautura trece direct in sange si „se urca rapid la cap". „Umpleti" stomacul cu alimente bogate in fibre si vitamine, care vor absorbi alcoolul. Evitati alimentele grase, care potenteaza efectele alcoolului.
2. Evitati bauturile dulci.
Lichiorurile, cremele de whiskey, „cocktailurile" colorate contin foarte mult zahar, iar organismul metabolizeaza mai greu acest tip de alcool. Alegeti in schimb bauturi alcoolice naturale, pure, precum berea, vinul sau whisky.
3. Evitati bauturile colorate si ieftine.
Nu exagerati cu vin rosu, whiskey, vermut si rom foarte inchis la culoare. Vinul rosu ieftin provoaca una din cele mai severe betii.
4. Nu amestecati cofeina cu alcoolul.
Cola cu vin sau energizante cu whiskey sunt combinatii alcoolice nu tocmai „prietenoase" cu ficatul. Cofeina potenteaza efectele alcoolului.
5. Fumati mai putin.
Combinatia de tigari si alcool este extrem de nociva pentru organism, intrucat suprasolicita sistemele de detoxifiere ale ficatului. In plus, fumatul sensibilizeaza sistemul nervos si conduce la oxigenarea proasta a tesuturilor.
6. Un pahar de apa la unul de alcool.
Alcoolul deshidrateaza oraganismul, iar pierderile trebuie suplinite permanent. In plus, apa intensifica eliminarea alcoolului din organism.
Pentru a compensa efectele negative ale alcoolului asupra organismului, mancati fructe si legume bogate in minerale si vitamine: banane, mere, portocale, rosii, castraveti. Acestea pot fi si o solutie anti-mahmureala, pentru ca accelereaza eliminarea alcoolului din organism. Evitati in schimb mancarurile grase, de tip fast-food sau lactatele care se digera greu si suprasolicita sistemul digestiv si asa ingreunat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau