Alimentele care te feresc de albirea parului, matreata si firele despicate
Dimensiune font:
Femeile dau o multime de bani pe produse pentru ingrijirea parului, desi cel mai bine este sa aiba grija sa includa in dieta alimente care le-ar putea ajuta.
Doctorul Jan Wadstein sustine ca parul are nevoie de proteine, glucoza, vitamine si minerale pentru a fi cat mai sanatos. Cu alte cuvinte, faptul ca parul se albeste, varfurile sunt despicate sau aparitia matretii ar putea fi semne ca din dieta ta lipsesc sustante nutritive cheie, arata Daily Mail.
Nucile sunt bogate in biotina (vitamina B7), vitamina E si uleiurile omega. "Acestea contin si urme de cupru. Acest mineral are rol in producerea de melanina, pigmentul care ofera culoare parului", sustine specialistul Madeleine Preston. Lipsa de cupru este o cauza a albirii parului.
Arta de a avea un par superb
Sara Allison recomanda quinoa pe motiv ca aceasta contine aminoacizi, precum lizina, care ajuta in lupta impotriva caderii parului. Tot pentru caderea si subtierea firului de par este recomandata lintea.
Nu degeaba sunt recomandate mastile de par cu oua. Motivul ar fi faptul ca aceste alimente contin proteine, vitamina D si vitamina B, dar si biotina, care sprijina productia de keratina, necesara pentru elasticitatea parului.
Daca ai scalpul uscat si te chinuie matreata, atunci ai probleme cu lipsa de zinc. Stridiile, crabul si homarul sunt surse bogate de zinc, dar si semintele de dovleac sunt bune.
Vitamina C protejeaza parul impotriva radicalilor liberi, iar o sursa buna pentru aceasta ar fi ardeii, portocalele, capsunele, rosiile si broccoli.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau