Aşa scapi uşor de varice!

default

Dimensiune font:

| 03-10-2018 16:19

Sunt inestetice, creează disconfort și dau niște dureri uneori greu de suportat. E timpul să uiți de varice, apelând la tehnici de ultimă generație pentru tratament.

Studiile arată că în jur de 30% dintre români au varice. Cam 80% dintre aceste persoane sunt femei. Se credea că boala varicoasă le este caracteristică vârstinicilor. Însă, 80% dintre femeile până în 30 de ani sunt afectate. De ce? Stilul de viață e de vină. Încălțămintea, de cele mai multe ori incomodă, tocurile foarte înalte, statul în picioare sau picior peste picior, prea mult mers pe jos, moștenirea genetică, obezitatea, sedentarismul, sarcina sunt responsabile pentru apariția varicelor. Totuși, putem să ne descotorosim de ele. Chiar dacă se preferă încă metoda chirurgicală, e bine de știut că avem la dispoziție tehnici moderne, lipsite de riscuri, care nu necesită intervenția bisturiului.

Pe placul tău

Grație evoluției tehnologiei, medicina modernă poate elimina orice neplăcere legată de aspectul inestetic al picioarelor. Nu mai este nevoie de internare, nu mai există riscuri majore, se poate interveni nu numai asupra venelor superficiale, ci și a venelor profunde, fără a distruge pentru totdeauna vena afectată. Și totul doar în câteva ore! Totuși, tratamentul îndepărtează numai efectul, nu și cauza apariției varicelor. Dar specialistul va ști mai bine ce anume ți se potrivește. „Încă de la primele semne ale apariției pe picioare a unor vene umflate, proeminente, ușor de palpat, când picioarele se umflă în timpul zilei și se simte o senzație de greutate care dispare la ridicarea piciorului, când există în familie cazuri similare, trebuie cerut de îndată sfatul specialistului.”, spune Dr. Dan Andronesi, de la LaurusMedical.

1.Laserul merge la țintă

Dat fiind că venele superficiale, de obicei afectate de boala varicoasă, nu au importanță vitală, se poate renunța la ele. Iar laserul le scoate din circuit fără probleme. Metoda e nedureroasă, rapidă, nu presupune anestezie generală. După intervenție, pleci acasă pe propriile picioare, primind recomandarea de a face cât mai multă mișcare.

2.Scleroterapia ajută
„Netratate la timp, varicele pot da naștere ulcerului varicos. În ultimii ani, au apărut numeroase metode de tratament, pe cale nechirurgicală. În tratamentul varicelor superficiale este utilizată scleroterapia, care presupune injectarea unei soluții în varice, cu un ac extrem de fin. Tratamentul oferit de echipa VARICOLINE durează 30-40 de minute și presupune utilizarea ecografiei Doppler, pentru identificarea venelor profunde, inabordabile prin control vizual”, spune Prof. Dr. Silviu Constantinoiu, coordonator al clinicilor Proctoline.

3.Ghidare ultrasonografică (UGS)
Dr. Dan Andronesi ne explică despre ce este vorba: „Avantajele metodei UGS constau în lipsa anesteziei, a durerii și în faptul că pacientul poate reveni imediat la activitățile obișnuite. Nu rămân cicatrici, durează între 15 minute și o oră, iar o treime din cazuri se rezolvă chiar din prima ședință. Datorită tehnologiei UGS se pot trata și venele mari, prin injectarea precisă, ghidată echografic, a agentului sclerozant direct în vena afectată. Medicul se folosește de ghidarea ultrasonică, având la dispoziție o imagine de mare acuratețe, care îi permite sa injecteze cu mare precizie agentul sclerozant, asigurând o rată mai mare de succes decât în scleroterapia convențională. Se pot trata astfel și venele localizate profund, care altfel ar necesita intervenția chirurgicală.”

4.Terapia hidroactivă
Este un concept modern de tratament al ulcerului varicos. „În ultimii ani, în clinicile de renume, a pătruns un concept terapeutic inovator, cunoscut și sub denumirea de terapie umedă a plăgii, bazat pe utilizarea pansamentelor hidroactive. Aceasta accelerează mecanismele de vindecare normale prin tratarea infecției, prevenirea apariției necrozelor, îndepărtarea secrețiilor și menținerea echilibrului hidric optim. Terapia hidroactivă se bucură de succes și în cazul pacienților cu plăgi cronice, cu impact major, precum cele diabetice, reușindu-se chiar prevenirea amputației.”, subliniază Dr. Andronesi de la Clinica Med-Help. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei