Beneficiile ridichilor asupra sanatatii

default

Dimensiune font:

| 04-05-2015 20:41

 Ridichile rosii combat durerile de cap si previn numeroase afectiuni
 

Ridichile sunt legume foarte bogate in vitamine (B1, B2, B3, B6, acid folic, C), minerale si oligoelemente (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, cupru, zinc, fluor), care le confera proprietati remineralizante si tonice, antirahitice, de stimulare a imunitatii si antiastenice.

 

De asemenea, ridichile stimuleaza pofta de mancare si regleaza tranzitul intestinal (sunt bune surse de fibre alimentare). Au efect drenor biliar si renal, antialergic, fluidizant al secretiilor bronsice datorita continutului bogat in substante active sulfurate. In plus, au actiune antiscorbutica si antirahitica (ridichea neagra) datorita continutului bogat in vitamina C si in iod.


Afectiuni tratatate cu ridichi
Ridichile se pot consuma ca atare, sub forma de salata proaspata, asezonata cu putin otet de mere, ulei de masline si verdeturi de primavara. Se poate folosi sucul de ridichi (rosii sau negre), deoarece are efect diuretic-depurativ, de detoxifiere a organismul, ajutand totodata la eliminarea calculilor biliari si renali. Se consuma aproximativ 20-50 g dimineata, pe stomacul gol, timp de 3-4 saptamani. 

In cazuri de litiaza biliara sau colica biliara se poate creste cantitatea consumata, pana la 100-400 g suc proaspat. Pentru litiaza renala trebuie consumat zilnic un sfert pana la o jumatate de pahar suc de ridiche, dimineata pe stomacul gol, timp de 21 de zile. 

 

Atentie! La anumite persoane, pulpa si sucul de ridiche pot provoca tulburari digestive (dureri, diaree). in prima faza este bine sa reduceti cantitatea administrata, dozele urmand a fi crescute progresiv. Daca tulburarile persista, se opreste tratamentul.

 

8 motive pentru a consuma ridichi

 

Ridichile se gasesc intr-o varietate de culori, forme si marimi, totusi, ridichea rosie este cea mai populara. Aceste legume, de nelipsit in salatele de primavara, sunt cunoscute pentru proprietatile antibacteriene si antifungice. Sunt bogate in vitamina C, potasiu, sodiu si alte minerale. Au un contin scazut de grasimi, colesterol si calorii, fiind ideale pentru cei care tin o cura de slabire.

 

Ridichile sunt si o sursa importanta de vitamina B, calciu, magneziu, cupru si mangan. De asmenea, contin cantitati mari de fibre alimentare si acid folic, antioxidanti, extrem de benefici pentru organismul uman. In special ridichile negre sunt foarte bogate in antioxidanti. Iata cateva motive pentru a manca ridichi

 

 

1. Ridichile sunt benefice pentru stomac si ficat. Ajuta la detoxifierea si purificarea sangelui, fiind de mare ajutor in tratarea icterului. In cazul persoanelor care sufera de icter, ridichile protejeaza celulele rosii si maresc cantitatea de oxigen din sange.

2. Ridichile contin cantitati importante de carbohidrati naturali, care faciliteaza digestia, previn retentia de apa si trateaza constipatia.

3. Ridichile sunt diuretice naturale, ajutand la productia de urina. Sucul de ridichi este de mare ajutor in tratarea inflamatiilor si senzatiilor de arsura dupa urinare. Astfel, este foarte util in tratarea dereglarilor urinare.

4. Datorita fibrelor, ridichile sunt ideale pentru cei care tin diete de slabit, ajutand la eliminarea grasimilor.

5. Ridichile sunt de mare ajutor in prevenirea si tratarea mai multor tipuri de cancer: de intestine, stomac, colon sau rinichi. Substantele active din ridichi inhiba dezvoltarea de formatiuni cancerose.

6. Ridichile sunt folosite si pentru tratarea a numeroase probleme ale pielii. Ajuta la hidratarea si dezinfectarea pielii. Pot fi folosite si pentru tratarea muscaturilor si intepaturilor de insecte. Sucul de ridichi reduce durerile si umflaturile si calmeaza zona afectata.

7. Sucul de ridichi amestecat cu putina sare ajuta la reducerea febrei.

8. Ridichile au proprietati anticongestive, fiind de mare ajutor in tratarea problemelor respiratorii. Ridichiile previn si infectiile respiratorii.

 
 
Ridichile rosii combat durerile de cap si previn numeroase afectiuni
 
Ridichile rosii combat durerile de cap si previn numeroase afectiuni
 

Ridichii rosii

 

 

 

Odata cu venirea primaverii, pe tarabele din piete incep sa-si faca aparitia delicioasele ridichi rosii de luna, care dau savoare salatelor proaspete si sunt ideale pentru gustarici sanatoase sau pentru platouri cu aperitive. Ridichile de luna nu se gasesc tot anul in magazine sau daca se gasesc sunt lipsite de aroma, tocmai de aceea trebuie sa profiti in aceasta perioada de prezenta lor. Ridichile rosii te scapa de durerile de cap si au o multime de alte beneficii pentru sanatatea ta, asa ca trebuie sa incepi cat mai repede sa le consumi.

Ridichile rosii: complex de vitamine, minerale si substante nutritive

Ridichea rosie contine piridoxina (vitamina B6), niacina (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavina (vitamina B2), la care se adauga vitaminele A, C, E si K. Fierul, calciul, cuprul, magneziul, manganul si zincul sunt mineralele care isi fac loc in pulpa de un alb impecabil, alaturi de subtantele nutritive (proteine, carbodidrati, fibre) si electroliti (sodiu si potasiu).

Ridichile rosii scad riscul de cancer

Crocantele ridichi rosii contin substante active care pot reduce considerabil riscul de cancer la colon, la san sau ovarian. Ingredientul minune care previne cancerul este sulforafanul, un compus organic care stimuleaza productia unor enzime benefice. Acestea creeaza o bariera impotriva radicalilor liberi si inhiba imbolnavirea celulelor.

Ridichile rosii mentin sanatatea rinichilor si a ficatului

Conform studiilor realizate in ultimii ani, ridichile rosii au o actiune diuretica si contin substante care mentin sanatatea rinichilor si sunt excelente pentru tratarea anumitor probleme ale tractului urinar. De asemenea, ridichile rosii contribuie la detoxifierea ficatului si la prevenirea bolilor hepatice.

Ridichile rosii scad riscul bolilor cardiovasculare

Ridichile rosii scad riscul bolilor cardiovasculare deoarece combat colesterolul rau si curata sangele de impuritati. Astfel, poti preveni ateroscleroza si alte afectiuni grave asociate cu depunerea colesterolului pe vasele de sange si infundarea arterelor.

Ridichile rosii combat retentia apei in organism

O cura de cateva zile cu ridichi rosii te poate ajuta sa combati retentia apei in organism. Stii deja ca retinerea apei in tesuturi te face sa ai picioarele umflate si favorizeaza dezvoltarea celulitei. Responsabil pentru eliminarea surplusului de apa din organism este minunatul potasiu. Acesta regleaza nivelul sodiului si, daca este nevoie, contribuie la eliminarea excesului sau din organism.

Ridichile rosii te ajuta sa ai o piele frumoasa

Daca vrei sa ai o piele frumoasa, pregatita pentru a fi expusa din ce in ce mai mult la soare, consuma zilnic ridichi rosii in lunile de primavara. Bogate in antioxidanti, ridichile te ajuta sa ai o piele frumoasa si incetinesc aparitia primelor riduri.

Ridichile rosii te ajuta sa slabesti

Ti-ai propus sa slabesti rapid? Atunci consuma ridichi rosii. Fa-ti salate proaspete cu multe ridichi si legume sau rontaie dolofanele ridichi la gustarea dintre mese. Datorita continutului ridicat de fibre, dar si de apa, ridichile rosii de luna te pot ajuta sa slabesti, intrucat iti potolesc foamea fara sa-ti furnizeze o cantitate prea mare de calorii. De fapt, 100 de grame de ridichi rosii au doar 16 calorii, ceea ce inseamna ca poti consuma radacinoasa de primavara in ce cantitati doresti, fara sa-ti fie teama ca te ingrasi.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei