Beneficiile roşiilor pentru sănătate
Dimensiune font:
Roşiile proaspete sunt un cocteil de vitamine şi minerale care are puterea să ţină departe afecţiunile grave. Sucul de roşii ar trebui să fie inclus în meniul zilnic, pe post de băutură energizanta şi scut de protecţie pentru organism. În miezul legumei delicioase se găseşte licopen, care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii. Licopenul este un antioxidant care luptă împotriva formării celulelor canceroase. Din păcate, organismul nu îl poate produce, îl putem prelua din legume şi fructe. E nevoie doar de 500 de mililitri de suc de roşii (un pahar mare) pentru a primi toată cantitatea de licopen de care avem nevoie.
Sucul de roşii este un tratament natural excelent pentru persoanele care au un nivel mare al colesterolului. Asta pentru ca este bogat în fibre şi vitamina B3, primele remedii folosite şi în medicina pentru a trata această problemă.
Un pahar de suc de roşii pe zi previne afecţiunile cardiovasculare pentru că vitamina B6, pe care o conţin roşiile, ajută la menţinerea unui nivel normal de hemocisteină în sânge. Acesta este responsabila de sănătatea venelor şi arterelor. În plus, studii făcute la Universitatea din Newcastle (Australia) au arătat că după numai trei săptămâni în care au consumat suc de roşii, riscul pacienţilor cu diabet de tip 2 de a dezvolta cheaguri de sânge a scăzut.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau