Ce beneficii are consumul de iaurt probiotic
Dimensiune font:
Consumul regulat de iaurt probiotic, îmbogăţit cu microorganisme cunoscute sub denumirea de „bacterii bune” care se regăsesc de obicei în intestine, ar putea reduce tensiunea arterială şi riscul de boli cardiovasculare şi atac cerebral. Descoperirea aparţine cercetătorilor australieni de la Institutul pentru sănătate Griffith şi de la Şcoala de medicină din Australia, care au examinat datele ştiinţifice obţinute în urma a nouă teste clinice, la care au participat peste 540 de voluntari. Aceştia au descoperit că un consum regulat de alimente ce conţin bacterii vii, cum ar fi iaurtul, laptele bătut şi sana, scade tensiunea arterială, mai ales în cazul persoanelor hipertensive, iar alimentele probiotice care conţin mai multe specii de bacterii sunt şi mai eficiente. Potrivit cercetătorilor, probioticele scad tensiunea arterială şi au, de asemenea, o serie de alte efecte pozitive asupra sănătăţii, inclusiv reducerea colesterolului, scăderea glucozei din sânge şi a insulinorezistenţei. Acestea contribuie la reglarea sistemului hormonal, responsabil de tensiunea arterială şi echilibrul fluidelor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau