« Inapoi

Combaterea anemiei prin metode naturiste

Combaterea anemiei prin metode naturiste#1
Mărime font - +

Simptomele anemiei se manifestă mai persistent primăvara decât în restul anului. Combinate cu astenia de primăvară, aceste simptome dau o stare de oboseală fizică accentuată.

 

Atât pentru a preveni recidivarea simptomelor anemiei, cât şi pentru a le elimina acţionând asupra cauzelor producerii lor, există foarte multe remedii. Unul dintre ele este fiertura 2-3% (2-3 g de amestec de plante la 100 ml de vin), de preferinţă în vin roşu (pentru copii în apă), din rădăcină de roibă, frunze de curpen de pădure, frunze de urzică, pelin şi coada calului, în părţi egale. Se ia câte 100 de ml, de trei-patru ori/zi.

Din aceleaşi plante se mai poate prepara o tinctură 10%, din care se iau 30-60 de picături, de trei-patru ori/zi.

Ambele remedii se iau cu jumătate de oră înaintea meselor principale, în cure de una-două luni pe trimestru. Desigur, efectele acestui remediu sunt maxime atunci când cura se face pe fondul unei alimentaţii specifice în caz de anemie.

Un alt remediu împotriva anemiei este maceratul din miez de nucă. Se macerează timp de trei luni într-un litru de rachiu curat de fructe, 500 g de miez de nucă. Vasul se ţine la loc rece şi întunecos şi se agită la câteva zile. După această perioadă se strecoară, iar lichidul se amestecă în trei litri de vin roşu natural. Se îndulceşte, după gust, cu miere de albine polifloră, iar din această băutură se consumă zilnic câte 150 ml.

Anemia poate fi îndepărtată şi cu un „lapte tonifiant” preparat după cum urmează: se pun în mixer o jumătate de litru de lapte proaspăt, patru linguri de drojdie de bere, o ceaşcă de lapte praf degresat, o lingură de miere şi se amestecă bine. Când mierea s-a dizolvat, se mai adaugă încă o jumătate de litru de lapte proaspăt. Se bea câte un pahar între mese şi unul la culcare. Foarte mult ajută mierea de albine, de preferat polifloră, amestecată cu polen şi tinctură de urzică. Se consumă dimineaţa şi seara.

Preparate cu rezultate excelente

Împotriva anemiei este foarte indicat următorul amestec: frunze de sunătoare (trei linguri), flori de urzică moartă albă (două linguri) şi frunze de mur (tot două linguri). Toate acestea, uscate şi mărunţite, se pun trei ore la infuzat într-un litru de apă fierbinte, iar infuzia se bea fierbinte, pe parcursul unei zile, în mai multe doze.

Se amestecă în părţi egale frunze de urzică şi flori de hrişcă. Se pun trei linguri de amestec în două pahare cu apă fierbinte, se lasă la infuzat trei ore, apoi se strecoară. Se bea toată infuzia pe parcursul unei zile, în trei-patru doze, cu 20 de minute înainte de masă. Durata tratamentului trebuie să fie între şase şi opt săptămâni. I.TÂRNOVEANU

Data publicarii: 02/04/2014
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > SANATATE > TERAPII NATURISTE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 21.07.2017 - 1:50

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange