fata   angelina-jolie-pregnant

Dimensiune font:

Cum te trădează corpul – 10 lucruri fascinante despre limbajul trupului

| 14-09-2018 19:47

 Limbajul trupului este mult mai complex decât credeai. Atribuim majoritatea abilităților noastre de comunicare cuvântului vorbit. Dar comunicarea verbală este doar o mică parte din felul în care oamenii vorbesc și se exprimă unul față de celălalt.

În funcție de țară și cultură, există o gamă largă de expresii faciale, mișcări ale corpului și gesturi ale mâinilor. Ele indică anumite emoții și sentimente.

Ambianța se poate schimba total cu doar o mică modificare a contactului vizual sau a felului în care îți ții brațele. În plus, majoritatea oamenilor nici nu realizează că folosesc anumite coduri ale limbajului trupului.

Așa este, s-ar putea să transmiți o stare sau un mesaj pe care să nu le comunici intenționat. Lumea comunicării este foarte interesantă. Acum poți să-ți verifici inteligența emoțională cu lista noastră de zece lucruri care te vor uimi despre limbajul trupului.

De exemplu, s-ar putea să te surprindă să afli că există niște gesturi universale ale corpului uman, care sunt aceleași în toate țările. Există totuși diferențe între culturi, și chiar și între bărbați și femei.

Dacă acorzi atenție, vei observa că femeile și bărbații folosesc o varietate de gesturi și mișcări care diferă de la un gen la altul. Există, de asemenea, experți care cercetează și studiază profesionist limbajul trupului.

Dar nici chiar aceștia nu pot interpreta gesturile și mișcările corect. Asta arată cât de complexe sunt ființele umane! Sperăm să savurezi această listă cu informații despre limbajul trupului. Poate că vei fi cu mai multă băgare de seamă la propriile tale mișcări de acum încolo.

1. Limbajul trupului se studiază de sute de ani

limbajul trupului

Primul studiu documentat al limbajului trupului a fost făcut acum 350 de ani. Aceasta s-a întâmplat când John Bulwer a scris Chirologia: despre limbajul natural al mâinii.

Scrisă în 1644, lucrarea lui Bulwer examinează felul în care oamenii își folosesc mâinile atât când vorbesc, cât și când tac. Desigur, limbajul trupului include mai mult decât mâinile.


Dar Bulwer a deschis calea pentru alte studii și experimente despre limbajul trupului. Astăzi știm că există 3 scopuri principale în care el este folosit.

Primul este cel de înlocuitor al vorbirii (gândește-te la limbajul semnelor), al doilea este de a întări sau sublinia vorbirea, și al treilea este de a sprijini sau contrazice expresia stărilor noastre.

2. Alcătuiește 80-90% din comunicare

limbajul trupului

Bineînțeles, unii oameni adoră să folosească cuvintele și să vorbească răspicat. Dar, în vasta majoritate a cazurilor, oamenii exprimă mult mai multe într-un fel non-verbal, prin limbajul trupului.

80% până la 90% din comunicarea unei persoane se face prin intermediul limbajului trupului. Acesta include expresii faciale, gesturi, și mișcări ale mâinii.

Interesant este că oamenii nu știu cum să citească cu exactitate limbajul trupului al unei persoane. Totodată, s-ar putea ca ei să nu fie foarte siguri de felul în care să își exprime sentimentele cu limbajul trupului.

Există oameni de știință care se ocupă numai de scopul și natura acestei forme de comunicare.

3. Diferă de la bărbați la femei

limbajul trupului

Dacă ai crezut că doar bărbații măsoară femeile din priviri, o să fii surprins de această informație. S-a dovedit că, datorită rolului pe care îl joacă anatomia, bărbații par a măsura oamenii din priviri mai mult decât femeile.

Bărbații au vedere periferică mai proastă decât femeile. Asta înseamnă că dacă ei vor să se uite la cineva, trebuie să facă un efort mai mare.Pe de altă parte, femeile pot arunca o privire spre cineva în stânga sau în dreapta fără să facă acest efort.

4. Este identic în țări și culturi diferite

limbajul trupului

Diferitele țări, și chiar și diferitele regiuni ale aceleiași țări au propriile lor limbi, dialecte și argouri. Dar se pare că există câteva gesturi ale limbajului trupului care sunt aceleași peste tot.

Asta înseamnă că, în ciuda barierei lingvistice, oameni din diferite țări pot schimba idei și expresii fără să vorbească deloc. Foarte tare, nu?

Mânia, fericirea, dezgustul, tristețea, frica și surprinderea sunt șase sentimente care pot fi exprimate cu acuratețe de pe oameni de pe întreg globul, indiferent de limbă sau cultură.Totuși, când vine vorba de contact vizual și gesturi ale mâinii, acestea variază foarte mult de la o cultură la alta.

5. Unii oameni citesc mai bine limbajul trupului decât alții

limbajul trupului

La fel ca în cazul unei limbi vorbite, o persoană poate să fie fluentă în limbajul trupului. Capacitatea sa de a înțelege limbajul trupului al unui alt individ este legat de inteligența sa emoțională și socială.

Așa cum oamenii au un IQ când vine vorba de concepte matematice, am putea să luăm note și pentru IQ-ul nostru emoțional. El este cunoscut și ca EQ (coeficientul de inteligență emoțională).

Se pare că oamenii care dețin mai mult din acest tip de inteligență sunt mai buni la comunicare, la înțelegere și la exprimarea limbajului trupului. Desigur, și oamenii inteligenți pot să aibă un EQ mai scăzut.

Ei au doar nevoie de mai multă comunicare directă și verbală.

6. Limbajul trupului include spațiul personal

limbajul trupului

Uneori oamenii sa referă la spațiul lor personal ca fiind propriul lor „balon”. În funcție de cultura și țara la care aparține o persoană, acel balon personal poate fi mai mare sau mai mic.

De exemplu, americanii. Ei au de obicei baloane personale mai mari, și nu le place să se apropie unul de celălalt când vorbesc. Pe de altă parte, în unele culturi asiatice, oamenii se apropie foarte mult când vorbesc, aproape obraz lângă obraz.

Ei nu au prea mult spațiu personal între ei. Este o fațetă interesantă a limbajului trupului. Contactul vizual este o altă latură care joacă un rol în conversațiile față în față.

7. Limbajul trupului este adesea inconștient

limbajul trupului

Aceasta este valabil atât pentru persoana care exprimă limbajul trupului, cât și pentru persoana care îl interpretează. Este o provocare să interpretezi limbajul trupului corect tot timpul.

De fapt, nici experții nu sunt întotdeauna capabili să spună ce încearcă o persoană să transmită prin limbajul trupului, contact vizual și expresii faciale.

Asta înseamnă că, chiar dacă tu crezi că o persoană dă dovadă de un limbaj al trupului furios, nu înseamnă neapărat că persoana este supărată.

Mai mult, majoritatea persoanelor transmit semnale prin limbajul corpului fără să realizeze asta. Cine s-ar fi gândit?


8. Expunerea zonei inghinale este o formă de limbaj al trupului

limbajul trupului

Cei mai mulți oameni ar spune că acesta este felul în care cei mai mulți bărbați obișnuiesc să stea așezați. Ei stau așezați cu picioarele ferm înfipte în pământ și genunchii lor sunt larg îndepărtați.

Aceasta este numită „expunerea zonei inghinale” și bărbații sunt cei mai probabili candidați la această poziție. Există momente când o femeie poate da dovadă de această formă de limbaj al trupului.

Totuși, expunerea zonei inghinale este un gest distinct masculin. Ea arată „bunurile” masculului și le expune pentru a da semnalul: „Aici eu comand!”

Este deseori folosit de masculii care vor să-și arate dominanța față de ceilalți din încăpere.

9. Limbajul trupului include micro-expresii

limbajul trupului

Acestea sunt momente scurte de gesturi ale limbajului trupului. În cazul micro-expresiilor, vedem mișcările faciale și ale corpului pentru un moment scurt.

Totuși, aceste expresii ne dau mai multe informații decât mișcările de mai mare durată. În majoritatea cazurilor, micro-expresia este felul în care o persoană ascunde sau încearcă să minimalizeze o anumită emoție.

Aceasta poate fi frică, fericire, furie sau altceva. Analizarea micro-expresiilor unei persoane te poate ajuta să determini cât de bine reacționează acea persoană față de tine și cum va merge relația voastră în viitor.

Desigur, trebuie să fii destul de rapid ca să vezi micro-expresiile!


10. Limbajul trupului este imitat

limbajul trupului

Ai observat vreodată că unii oameni tind să imite limbajul trupului al celor din jurul lor? Femeile fac asta de patru ori mai mult decât bărbații.

Adeseori, pare că este vorba de instinct pur din partea femeii. Femeile imită atât alte femei, cât și pe bărbați. Este foarte puțin probabil ca un bărbat să imite ce face un alt bărbat, și cu atât mai puțin o femeie.

Singura excepție ar fi atunci când un bărbat încearcă să seducă o femeie, caz în care ar putea să-i imite mișcările, contactul vizual, sau expresiile faciale. Numai să nu-ți încrucișezi brațele și picioarele, fiindcă asta înseamnă că ai respins acțiunea din punct de vedere emoțional.

Recomandarea Incredibilia.ro

Cuvintele pot fi minciuni, dar limbajul corpului spune întotdeauna adevărul. Aceste cărți te vor ajuta să explorezi codurile secrete ale comunicării inconştiente despre care cei mai mulți oameni nici măcar nu ştiu că există.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

ANUNȚ SELECȚIE FIRMĂ SPECIALIZATĂ ÎN SERVICIUL ARHIVISTIC Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iași, str. Zorilor nr. 11, jud. Iași, înregistrată în Registrul Societăţilor Profesionale de Practicieni în Insolvenţă sub nr. RFO II 0022/2006, Cod de Identificare Fiscală 16605670, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în: Iași, Calea Chișinăului nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi sub nr. J22/108/2006, Cod de Identificare Fiscală 18291905, astfel desemnat prin Sentinţa Civilă nr. 62 din data de 30.01.2018 pronunţată de Tribunalul Iaşi, secţia II Civilă-Faliment, în dosarul nr. 4062/99/2014 (format vechi: 285/2014) primește oferte, pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 20.08.2018, orele 13.00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 20.08.2018, orele 14.00. Plata se va face după valorificarea bunurilor din patrimoniul debitoarei. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente, modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului, a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale, precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr. 137/27.09.2013 și a art. 18 indice 4, din Legea nr. 138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc. ale societăţii falite S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în Iași, Calea Chișinăului, nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași – în cantitate de aproximativ 8 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmează a fi primite vor fi supuse atenţiei Comitetului Creditorilor debitoarei GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L. - in faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Comitetului Creditorilor. Relații suplimentare la tel./fax 0232/220777, mail: office.is@lrj.ro, www.lrj.ro.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie, etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 95% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 65.891 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 03, 10, 17 și 24.08.2018, ora 12.00; b. Preț de pornire 85% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 58.955 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 07, 14, 21 și 28.09.2018, ora 12.00; c. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 05, 12, 19 și 26.10.2018, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr.4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, etaj 1, Cabinet nr. 13, jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr. RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la Piraeus Bank – Sucursala Iași; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la Piraeus Bank Iaşi. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, jud. Iași, sau tel: 0744520508, 0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
ANUNȚ LICITAȚIE MATINAL PRODCOM S.R.L CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENŢĂ IORGOAEA EUGENIA, reprezentată legal prin practician în insolvenţă IORGOAEA EUGENIA, în calitate de administrator judiciar al debitoarei MATINAL PRODCOM SRL, identificată prin CUI RO6959297 si nr. înregistrare la Registrul Comerţului: J27/2317/1994, având sediul social în com. Tupilati, jud. Neamţ, conform Încheierii de şedinţă din 10.04.2013 ce priveşte cauza ce face obiectul dosarului nr. 1969/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamţ organizează licitaţie publică deschisă cu strigare pentru următoarele bunuri aparţinând debitoarei: 1. Construcţie beci semiîngropat - suprafaţa construită 583.6 mp,– 43.500 lei, amplasat pe teren concesiont de la Primăria Roman str. Plopilor; 2. Teren neconstruit - 2 parcele: 1455mp – 69.700 lei şi 1400mp – 67.200 lei aflate în Com. Hangu, sat. Grozavesti, Jud. Neamţ; 3. Teren neconstruit - 2 parcele: 2.161,50 mp - 41.400 lei şi 2.161,50 mp – 41.400 lei aflate în incinta SC Carpin S.A., Mun. Roman, Jud. Neamţ; 4. Terenul neconstruit în suprafaţă de 4.390 mp – 275.500 lei aflat în Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava. Valorile nu includ cota de TVA. Licitația va avea loc în zilele de 24, 26, 28.09.2018, orele 10.30, la sediul administratorului judiciar din Bucureşti, B-dul Mircea Vodă nr. 36, Bl M6, Sc. 2, Ap. 57, Int. 57, Sector 3. Regulamentul de vânzare poate fi consultat atât la sediul debitoarei cât şi la sediul administratorului judiciar sau poate fi solicitat la tel. 0722978184 şi e-mail expertiorgoaea@gmail.com.
Aspirina, aliatul varstnicilor? Noi descoperiri care rastoarna ce se stia
18/09/2018 07:48

 Multi varstnici si-au facut un obicei din a lua cate o aspirina zilnic, pentru a preintampina un atac de cord sau un accident vascular cerebral, dupa ce nenumarate studii au aratat ca, daca un astfel de e ...

Rujeola revine în forţă
16/09/2018 12:00

* 80 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate in ţară, in perioada 10 - 14 septembrie, Regiunea de Nord Est fiind una dintre cele mai afectate Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Con ...

Caz medical extrem de rar: Trei femei au murit după ce au primit organe de la o persoană bolnavă de CANCER
15/09/2018 19:33

 Cazul a fost prezentat in American Journal of Transplantation. Trei femei au murit de cancer la san după ce au trecut prin procedura de transplant. Un alt pacient, un bărbat in varstă de 39 de ani, a d ...

Soluții pentru a trata alcoolismul
14/09/2018 22:42

Cea mai mare problemă legată de consumul de alcool este dependenta pe care acesta il creează. Dincolo de riscurile pentru sănătate, alcoolismul are si implicatii sociale si familiale grave. Consumul de al ...

 

De ce ne
14/09/2018 21:43

 Cu toţi am simţit cum urechile "se infundă" şi am auzit "păcănituri" ciudate la schimbarea altitudinii, fie că am decolat cu un avion, fie că am călătorit cu maşina pe Trans ...

Totul despre aftele bucale
14/09/2018 21:08

De cate ori v-aţi trezit cu usturime şi durere in cavitatea bucală? Fie in interiorul buzei, pe obraji sau pe limbă, aftele sunt acele inflamaţii care ne deranjează cand mancăm şi cand vorbim. De ce ap ...

Ce spun picioarele despre sănătate. 6 semne pe care nu trebuie să le ignori
14/09/2018 20:35

Stim, cu sigurantă, că multe dintre problemele de sănătate apar cu mult inainte de manifestarea simptomelor. Adesea, chiar dacă nu ne simtim rău, este suficient să ne privim cu atentie corpul pentru a ne ...

Topul celor mai sănătoase gustări
14/09/2018 20:18

Între mese, suntem adesea tentati să rontăim gustări care nu sunt prea prietenoase nici cu silueta, nici cu sănătatea. Îti propunem cateva sugestii de produse hrănitoare. Gustările pline de ...

8 alimente şi băuturi de evitat înainte de culcare
14/09/2018 18:08

O problemă a omului modern este consumul alimentelor, in special in a doua parte a zilei, mai ales inainte de culcare. Chiar dacă pare să nu ne afecteze, această situaţie ascunde in profunzime probleme gra ...

Un nutriţionist spune adevărul despre pufuleți. Acum că ştii, îi mai mănânci?
14/09/2018 16:57

Expertul in nutritie descrie pufuleţii ca fiind un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care ii imprimă o incărcătură glicemică ridicată şi o densitate energeti ...