fata   angelina-jolie-pregnant

Dimensiune font:

Cum te trădează corpul – 10 lucruri fascinante despre limbajul trupului

| 14-09-2018 19:47

 Limbajul trupului este mult mai complex decât credeai. Atribuim majoritatea abilităților noastre de comunicare cuvântului vorbit. Dar comunicarea verbală este doar o mică parte din felul în care oamenii vorbesc și se exprimă unul față de celălalt.

În funcție de țară și cultură, există o gamă largă de expresii faciale, mișcări ale corpului și gesturi ale mâinilor. Ele indică anumite emoții și sentimente.

Ambianța se poate schimba total cu doar o mică modificare a contactului vizual sau a felului în care îți ții brațele. În plus, majoritatea oamenilor nici nu realizează că folosesc anumite coduri ale limbajului trupului.

Așa este, s-ar putea să transmiți o stare sau un mesaj pe care să nu le comunici intenționat. Lumea comunicării este foarte interesantă. Acum poți să-ți verifici inteligența emoțională cu lista noastră de zece lucruri care te vor uimi despre limbajul trupului.

De exemplu, s-ar putea să te surprindă să afli că există niște gesturi universale ale corpului uman, care sunt aceleași în toate țările. Există totuși diferențe între culturi, și chiar și între bărbați și femei.

Dacă acorzi atenție, vei observa că femeile și bărbații folosesc o varietate de gesturi și mișcări care diferă de la un gen la altul. Există, de asemenea, experți care cercetează și studiază profesionist limbajul trupului.

Dar nici chiar aceștia nu pot interpreta gesturile și mișcările corect. Asta arată cât de complexe sunt ființele umane! Sperăm să savurezi această listă cu informații despre limbajul trupului. Poate că vei fi cu mai multă băgare de seamă la propriile tale mișcări de acum încolo.

1. Limbajul trupului se studiază de sute de ani

limbajul trupului

Primul studiu documentat al limbajului trupului a fost făcut acum 350 de ani. Aceasta s-a întâmplat când John Bulwer a scris Chirologia: despre limbajul natural al mâinii.

Scrisă în 1644, lucrarea lui Bulwer examinează felul în care oamenii își folosesc mâinile atât când vorbesc, cât și când tac. Desigur, limbajul trupului include mai mult decât mâinile.


Dar Bulwer a deschis calea pentru alte studii și experimente despre limbajul trupului. Astăzi știm că există 3 scopuri principale în care el este folosit.

Primul este cel de înlocuitor al vorbirii (gândește-te la limbajul semnelor), al doilea este de a întări sau sublinia vorbirea, și al treilea este de a sprijini sau contrazice expresia stărilor noastre.

2. Alcătuiește 80-90% din comunicare

limbajul trupului

Bineînțeles, unii oameni adoră să folosească cuvintele și să vorbească răspicat. Dar, în vasta majoritate a cazurilor, oamenii exprimă mult mai multe într-un fel non-verbal, prin limbajul trupului.

80% până la 90% din comunicarea unei persoane se face prin intermediul limbajului trupului. Acesta include expresii faciale, gesturi, și mișcări ale mâinii.

Interesant este că oamenii nu știu cum să citească cu exactitate limbajul trupului al unei persoane. Totodată, s-ar putea ca ei să nu fie foarte siguri de felul în care să își exprime sentimentele cu limbajul trupului.

Există oameni de știință care se ocupă numai de scopul și natura acestei forme de comunicare.

3. Diferă de la bărbați la femei

limbajul trupului

Dacă ai crezut că doar bărbații măsoară femeile din priviri, o să fii surprins de această informație. S-a dovedit că, datorită rolului pe care îl joacă anatomia, bărbații par a măsura oamenii din priviri mai mult decât femeile.

Bărbații au vedere periferică mai proastă decât femeile. Asta înseamnă că dacă ei vor să se uite la cineva, trebuie să facă un efort mai mare.Pe de altă parte, femeile pot arunca o privire spre cineva în stânga sau în dreapta fără să facă acest efort.

4. Este identic în țări și culturi diferite

limbajul trupului

Diferitele țări, și chiar și diferitele regiuni ale aceleiași țări au propriile lor limbi, dialecte și argouri. Dar se pare că există câteva gesturi ale limbajului trupului care sunt aceleași peste tot.

Asta înseamnă că, în ciuda barierei lingvistice, oameni din diferite țări pot schimba idei și expresii fără să vorbească deloc. Foarte tare, nu?

Mânia, fericirea, dezgustul, tristețea, frica și surprinderea sunt șase sentimente care pot fi exprimate cu acuratețe de pe oameni de pe întreg globul, indiferent de limbă sau cultură.Totuși, când vine vorba de contact vizual și gesturi ale mâinii, acestea variază foarte mult de la o cultură la alta.

5. Unii oameni citesc mai bine limbajul trupului decât alții

limbajul trupului

La fel ca în cazul unei limbi vorbite, o persoană poate să fie fluentă în limbajul trupului. Capacitatea sa de a înțelege limbajul trupului al unui alt individ este legat de inteligența sa emoțională și socială.

Așa cum oamenii au un IQ când vine vorba de concepte matematice, am putea să luăm note și pentru IQ-ul nostru emoțional. El este cunoscut și ca EQ (coeficientul de inteligență emoțională).

Se pare că oamenii care dețin mai mult din acest tip de inteligență sunt mai buni la comunicare, la înțelegere și la exprimarea limbajului trupului. Desigur, și oamenii inteligenți pot să aibă un EQ mai scăzut.

Ei au doar nevoie de mai multă comunicare directă și verbală.

6. Limbajul trupului include spațiul personal

limbajul trupului

Uneori oamenii sa referă la spațiul lor personal ca fiind propriul lor „balon”. În funcție de cultura și țara la care aparține o persoană, acel balon personal poate fi mai mare sau mai mic.

De exemplu, americanii. Ei au de obicei baloane personale mai mari, și nu le place să se apropie unul de celălalt când vorbesc. Pe de altă parte, în unele culturi asiatice, oamenii se apropie foarte mult când vorbesc, aproape obraz lângă obraz.

Ei nu au prea mult spațiu personal între ei. Este o fațetă interesantă a limbajului trupului. Contactul vizual este o altă latură care joacă un rol în conversațiile față în față.

7. Limbajul trupului este adesea inconștient

limbajul trupului

Aceasta este valabil atât pentru persoana care exprimă limbajul trupului, cât și pentru persoana care îl interpretează. Este o provocare să interpretezi limbajul trupului corect tot timpul.

De fapt, nici experții nu sunt întotdeauna capabili să spună ce încearcă o persoană să transmită prin limbajul trupului, contact vizual și expresii faciale.

Asta înseamnă că, chiar dacă tu crezi că o persoană dă dovadă de un limbaj al trupului furios, nu înseamnă neapărat că persoana este supărată.

Mai mult, majoritatea persoanelor transmit semnale prin limbajul corpului fără să realizeze asta. Cine s-ar fi gândit?


8. Expunerea zonei inghinale este o formă de limbaj al trupului

limbajul trupului

Cei mai mulți oameni ar spune că acesta este felul în care cei mai mulți bărbați obișnuiesc să stea așezați. Ei stau așezați cu picioarele ferm înfipte în pământ și genunchii lor sunt larg îndepărtați.

Aceasta este numită „expunerea zonei inghinale” și bărbații sunt cei mai probabili candidați la această poziție. Există momente când o femeie poate da dovadă de această formă de limbaj al trupului.

Totuși, expunerea zonei inghinale este un gest distinct masculin. Ea arată „bunurile” masculului și le expune pentru a da semnalul: „Aici eu comand!”

Este deseori folosit de masculii care vor să-și arate dominanța față de ceilalți din încăpere.

9. Limbajul trupului include micro-expresii

limbajul trupului

Acestea sunt momente scurte de gesturi ale limbajului trupului. În cazul micro-expresiilor, vedem mișcările faciale și ale corpului pentru un moment scurt.

Totuși, aceste expresii ne dau mai multe informații decât mișcările de mai mare durată. În majoritatea cazurilor, micro-expresia este felul în care o persoană ascunde sau încearcă să minimalizeze o anumită emoție.

Aceasta poate fi frică, fericire, furie sau altceva. Analizarea micro-expresiilor unei persoane te poate ajuta să determini cât de bine reacționează acea persoană față de tine și cum va merge relația voastră în viitor.

Desigur, trebuie să fii destul de rapid ca să vezi micro-expresiile!


10. Limbajul trupului este imitat

limbajul trupului

Ai observat vreodată că unii oameni tind să imite limbajul trupului al celor din jurul lor? Femeile fac asta de patru ori mai mult decât bărbații.

Adeseori, pare că este vorba de instinct pur din partea femeii. Femeile imită atât alte femei, cât și pe bărbați. Este foarte puțin probabil ca un bărbat să imite ce face un alt bărbat, și cu atât mai puțin o femeie.

Singura excepție ar fi atunci când un bărbat încearcă să seducă o femeie, caz în care ar putea să-i imite mișcările, contactul vizual, sau expresiile faciale. Numai să nu-ți încrucișezi brațele și picioarele, fiindcă asta înseamnă că ai respins acțiunea din punct de vedere emoțional.

Recomandarea Incredibilia.ro

Cuvintele pot fi minciuni, dar limbajul corpului spune întotdeauna adevărul. Aceste cărți te vor ajuta să explorezi codurile secrete ale comunicării inconştiente despre care cei mai mulți oameni nici măcar nu ştiu că există.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L.– societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agroindustrială, (tip “ferma creștere suine”) situată în extravilanul Com. Ibănești, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcția C1 în sup. de 98 mp, Construcția C2 în sup. de 720 mp și Construcția C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creștere suine și panouri fotovoltaice– Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 303.650 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr. crt. – Denumirea bunurilor – Buc. – Preț de pornire lei - fără TVA 1 – Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 – 1 – 244.922 2 – Vidanjă TESTORE model C160, fabricație 2015 – 1 – 62.640 3 – Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 – 1 – 43.622 Licitațiiile vor avea loc în zilele de 09, 16, 23 și 29.11.2018, ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA– pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la Piraeus Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru reprezentantul societății cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă. Taxa de participare și contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar deschis la Piraeus Bank Iaşi. În cazul în care creditorul garantat Piraeus Bank România SA îşi exprimă intenția de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitație, caiet de sarcini, cauţiune) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, etaj 1, cabinet nr. 13, jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
CENTRUL DE EXPERTIZĂ ÎN INSOLVENŢĂ SPRL anunţă în datele de 9.11.2018; 23.11.2018; 7.12.2018; 21.12.2018; orele 12.00, organizarea la sediul lichidatorului din Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanul, cam. 13-14, a licitaţiilor publice cu strigare pentru debitoarea SC ALFINCOOL SA, situată în Iaşi, str. Platou Abator nr. 5, vânzarea pe ansamblu imobiliar din Iaşi, str. Abator nr. 5 format din: Teren 21200 mp pe care sunt edificate construcţii: C1 Post trafo nr. inventar 3131 C3 Cabină Poartă nr. inventar 1518 C4 Cabină basculă nr. inventar 5112 C5 Anexă depozit nr. inventar 1504 C6 Depozit spirt vrac nr. inventar 1504 C7 Atelier preparare P+2E nr. inventar 1518 C8 Atelier îmbuteliere P+1E nr. inventar 1520 C9 Depozit produse finite nr. inventar 1522 C10 Hală fabricaţie P+2E nr. inventar 1501 C11 Staţie hidrofor nr. inventar 1523 C12 Atelier+Garaje+Magazii nr. inventar 1523 C13 Depozit cereal nr. inventar 1411 C14 Depozit carburanţi nr. inventar 1517 C15 Pavilion administrative nr. inventar 1502 Pe teren sunt edificate şi alte constructii (depozit borhotformat din cistern, depozit de brut-cisterne, birouri desfacere, puţ apă şi pompe, beci, staţie epurare) neintabulate care au fost luate în considerare în evaluarea proprietăţii. Preţul de vânzare al ansamblului imobiliar - 1.109.000 euro fără TVA. Prețul se va achita la echivalentul în lei din ziua efectuării plăţii. Cei interesaţi se vor adresa la sediul lichidatorului sau la tel. mobil 0774006236; 0723366786; 0747059149.
Licitaţie publică 22.10.2018 1.Informaţii generale privind locatorul: Comuna Bivolari, cu sediul în Bivolari, CIF 4540682 Adresa poştală: localitatea Bivolari, judeţul Iaşi, Telefon: 0232/298555, Fax: 0232/298508 2. Obiectul concesionării: Proprietăţi imobiliare aparţinând domeniului privat al comunei Bivolari: T16 p50/16 Tabara 582,70 mp. Proprietăţi imobiliare aparţinând domeniului public al comunei Bivolari: T26 1133/1 Bivolari 210,0 mp. 2.1 Procedura aplicată - Licitaţie publică cu ofertă în plic; 3. Informaţii privind documentaţia de atribuire; comuna Bivolari, cu sediul în Bivolari, CIF 4540682 Adresa poştală: localitatea Bivolari, judeţul Iaşi, Telefon: 0232/298555, Fax: 0232/298508 3.1. Modalitatea prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentaţiei de atribuire: documentaţia se obţine de la sediul locatorului; 3.2. Denumirea şi adresa compartimentului de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Bivolari, jud. Iaşi, Telefon: 0232/298555, Fax: 0232/298508 3.3. Preţul documentaţiei de atribure este de 50 lei. 3.4. Data limită pentru solicitarea clarificărilor 18.10.2018, ora 14.00; 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data limită de depunere a ofertelor 19.10.2018, ora 14.00 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Bivolari, cu sediul în Bivolari, jud. Iaşi; 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 ex. (plic închis şi sigilat); 5. Data şi locul la care se va desfăşura şedinţa publică de deschidere a ofertelor 22.10.2018, ora 9.00;
ANUNŢ DE VÂNZARE S.C. Darex Trade S.R.L., cu sediul social în sat Letea Veche, comuna Letea Veche, str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 308, jud. Bacău C.U.I. 30442730 nr. de înreg. O.R.C. J 04/684/2012, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, numit potrivit Sentinței nr. 243/12.04.2018, pronunţată de Tribunalul Bacău, în dosarul nr. 3761/110/2017, anunţă scoaterea la vânzare, individual, prin licitaţie publică cu strigare la data de 12.11.2018, ora 13.00, în conformitate cu Strategia de vânzare aprobată de adunarea creditorilor în şedinţa din data de 20.09.2018 şi cu prevederile Legii nr. 85/2014, a activelor societăţii debitoare, după cum urmează: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.*) SEMIREMORCĂ, CAROSERIA CAMION CU PRELATĂ, MARCA SCHMITZ, TIP S01, AN FABRICAŢIE 1996, NR. IDENTIFICARE WSMS6080000079206, BC-07-PSS, MASA PROPRIE 6960 KG, MASA MAX. ADMISIBILĂ 39000 KG, – 9.760,00 lei – 9.760,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 11.11.2018, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iaşi. Licitaţia va avea loc la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, în data de 12.11.2018, ora 13.00, şi se va desfăşura în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 privind procedura de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă şi ale strategiei de vânzare aprobată de adunarea creditorilor din data de 20.09.2018. Pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iaşi, până la data de 11.11.2018, ora 13.00, documente prevăzute în caietul de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–13.00, până pe data de 11.11.2018, ora 13.00, în baza unei programări prealabile. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0758049901, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail secretariat@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Manager de caz, practician în insolvență, Lucian Andronic
VÂNZARE HOTEL TRAIAN - IAȘI Subscrisele, BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. și CASA DE INSOLVENȚĂ RAVA S.P.R.L. - FILIALA BUCUREȘTI, desemnate, în Consorțiu, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei TURISM MOLDOVA S.A., prin Încheierea de ședință nr. 198/19.09.2017, pronunțată în Dosarul nr. 7658/99/2014, de către Tribunalul Iași - Secția a II-a Civilă, organizează în data de 14.11.2018, ora 15:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din București, Str. Învingătorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, ședința de licitație publică cu strigare pentru vânzarea Pachetului de active compus din: (i) Teren intravilan în suprafață de 2.442 mp, (ii) Construcție – GrandHotel Traian (situat pe 5 nivele – subsol, parter, mezanin și 3 etaje, cu o suprafață desfășurată de 6.612,92 mp), (iii) Teren intravilan în suprafață de 92 mp, (iv) Bunuri mobile ce se regăsesc în incinta Hotelului și care deservesc activitatea hotelieră. Complexul Hotelier „Grand Hotel Traian” este amplasat în Iași, Piața Unirii, nr. 1, jud. Iași. Amplasarea Hotelului asigură o deschidere favorabilă atât la strada Arcu – Cuza Vodă (artera de acces), Str. Alexandru Lăpușneanul (artera laterală), cât și la Piața Unirii – zona pietonală reprezentativă pentru municipiul Iași. Grand Hotel Traian a fost proiectat de celebrul Gustave Eiffel, iar construcția hotelului a fost finalizată în anul 1882, acesta fiind monument istoric și funcționând ca hotel clasificat de 4*. Hotelul dispune de 68 de camere, 3 Săli de conferință (Creangă, Eminescu și Caragiale) cu o capacitate totală de 500 locuri, i) restaurant - Restaurant Traian, ii) bar – London Pub și iii) cramă. Nivelul mediu al gradului de ocupare al hotelului, aferent ultimilor 3 ani, este de aproximativ 73%. Prețul de pornire a licitației este de 5.550.000 EUR, exclusiv TVA. Ofertanții care doresc să participe la licitație trebuie să depună la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel mai târziu cu două zile lucrătoare înainte de organizarea ședinței de licitație, până la ora 16:00, documentele specificate în cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achiziționat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 5.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar în contul unic de insolvență al societății TURISM MOLDOVA S.A., pe baza facturii comunicate de lichidatorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numărul 021/3199476 sau 0372724485, e-mail: bucuresti@rava.ro sau business.restructuring@bdo.ro
Blefaroplastia sau corecţia pleoapelor
12/11/2018 10:40

 În timpul operaţiei, surplusurile de piele, grăsime şi muşchi sunt indepărtate de la nivelul pleoapei superioare sau inferioare. Prin chirurgie se pot repara pleoapele căzute, dar şi aspectu ...

Mancatul tarziu nu doar ca ingrasa. E mult mai periculos pentru sanatate decat se stia!
12/11/2018 10:04

 Conform cercetarii realizate in SUA de catre specialisti de la Colegiul Vagelos, din cadrul Universitatii Columbia, mancatul dupa ora 6 seara este asociat cu un risc marit de boli de inima, arata Live Sci ...

 Un aliment îţi distruge ficatul mai tare decât alcoolul
12/11/2018 09:57

O nouă boală a ajuns in topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. Una dintre principala cauză a apariţiei acestei ...

Suntem codaşii Europei la toate capitolele privind igiena orală
12/11/2018 00:00

Asociaţia Dentară Romană pentru Educaţie, in parteneriat cu Colegiul Medicilor Dentişti şi in colaborare cu UMF Iaşi a organizat, sambătă, „Caravana profilaxiei dentare, trecut, prezent, viitor i ...

 

Primele simptome ale schizofreniei
11/11/2018 20:14

  Schizofrenie simptome: Schizofrenia este definita in dictionarul de psihiatrie Larousse ca o psihoza care survine la adultul tanar, de obicei cronica, din punct de vedere clinic caracterizata prin semne ...

Singurul aliment pe care NU ai voie să-l consumi dacă iei antibiotice
11/11/2018 19:57

 Medicamentele care contin bromelaină sunt indicate ca tratament pentru artrită, dureri musculare, inflamatie, colită ulcerativă si umflături după leziuni. Dar dacă luati anumite medicamente, trebu ...

Ce se întâmplă dacă mănânci banane verzi
11/11/2018 19:14

 Bananele verzi contin si vitamina B6, care mentine masa musculară si corporală, deci contribuie la mentinerea unei greutăti corporale echilibrate. Un alt plus al bananelor verzi este continutul bogat d ...

Semnele care indică un atac de cord. Du-te de urgenţă la medic
11/11/2018 18:58

  Aproximativ un sfert din toate atacurile de cord sunt silentioase, fără durere de piept sau simptome noi, iar cele silentioase sunt comune in randul pacientilor cu diabet. Chiar dacă uneori simptom ...

 Murele combat depresia
11/11/2018 18:41

Aflaţi in mijlocul verii, este bine să beneficiem de toate darurile naturii, murele fiind unul dintre acestea. Bogate in vitamina C, fructele acrişoare conţin antioxidanţi (resveratolul), acid folic, fier, ...

 Sucul de morcovi ajută ficatul şi ochii
11/11/2018 17:49

Se ştie că sucurile de legume şi fructe au beneficii imense pentru organism. Corpul este mult mai capabil să asimileze nutrienţii in celule, mai ales cand vegetalele nu sunt procesate şi işi păstrează ...