Cura cu cirese: efecte remarcabile! artrita, guta, dureri de cap,obezitate,prevenirea bolilor cardiovasculare

default

Dimensiune font:

| 05-06-2015 19:00

 Ciresele sunt fructe gustoase si hranitoare, cu un puternic efect detoxifiant si actiune depurativa; de aceea, consumul acestora este recomandat in mod special persoanelor care sufera de reumatismgutaconstipatielitiaza biliara si renala.

Ciresele sunt compuse intr-o proportie de peste 70% apa, iar restul de 30 la suta este reprezentat de 
vitamine din complexul B (B1, B2, B6) - necesare pentru alimentarea cu energie a organismului, magneziu - valorile scazute ale acestuia duc la starea de oboseala si chiar depresie. Aceste fructe contin si bioflavonoide, acid elagic, antocianine si melatonina.

 

 

 

 

Dieta cu cirese

 

 

 

Continutul mare de apa din cirese, permite oricui sa consume orice cantitate doreste din aceste fructe cu un continut redus de calorii si grasimi, fara sa se ingrase. Cercetarile au demonstrat ca prezenta unui volum ridicat de apa in organism amplifica nivelul de energie si ajuta la stimularea activitatii metabolismului.
Pe de alta parte, daca ciresele sunt incluse intr-o dieta de slabire, rezultatele se vor vedea in scurt timp, dar va fi necesar consumul in cantitati relativ mari pentru eliminarea toxinelor din organism. 
In afara efectului de scadere al numarului de kilograme, consumul de cirese induce si o stare de 
relaxare pe parcursul intregii zile; in plus, prin continutul lor, ciresele confera suplete si fermitate pielii.



Cura cu cireste are efecte remarcabile


Exista doua modaliati prin care o persoana se poate bucura de beneficiile cireselor: o dieta restransa si exclusiva.



Dieta restransa cu cirese:


- Dimineata, pe stomacul gol se consuma o cantitate de minim 100g de cirese. Cantitatea se creste treptat, astfel incat la sfarsitul celei de-a treia saptamani se ajunge la 500g de cirese.
- 300 de g de cirese se vor imparti in mod egal in trei parti si se vor consuma pana la pranz. Alaturi de acestea, nu se vor manca alte produse alimentare. In timpul curei cu cirese este recomandat sa nu fie incluse in mesele zilnice 
grasimi animale, zahar rafinat sau alcool. Pranzul si cina vor fi usoare, pentru ca efectele sa fie pozitive.

Dieta exclusiva cu cirese:


- Timp de trei sau patru zile se vor consuma doar cirese. Aceasta dieta poate fi reluata in fiecare luna, daca nu exista deficit de minerale sau alte vitamine in organism. Intre mesele alcatuite din cirese se recomanda consumul de apa minerala. Cantitatea de cirese consumata zilnic se va incadra intre doua si trei kilograme. Unii specialisti considera ca aceasta poate ajunge chiar si pana la cinci kilograme pe zi. Fructele se vor consuma in mai multe portii, pe parcursul unei zile.

Indiferent de 
fructele care sunt incluse intr-o dieta, volumul acestora trebuie crescut progresiv pentru a nu se declansatulburari digestive, pentru ca organismul sa nu reactioneze intr-un mod extrem la un nou regim, fata de cel anterior.

Dieta pe baza de cirese este recomandata nu doar pentru slabire ci si in scop medical


- persoanelor care sufera de boli hepatice - ciresele echilibreaza functia hepatica, 
- persoanelor care prezinta un nivel scazut de 
minerale
- persoanelor care se confrunta cu o 
starea avansata de oboseala
- persoanele diagnosticate cu 
afectiuni biliare
- persoanelor 
anemice;
- adultilor si copiilor care prezinta 
deficit de dezvoltare sau crestere.
De asemenea, medicina moderna recunoaste efectul 
sedativ al acestui fruct.

Recomandari privind consumul de cirese

 

Sus

 

  Ciresele stimuleaza si sustin imunitatea naturala a organismului si regleaza functia sistemului digestiv (au rol in reglarea procesului de fermentatie intestinala), prin continutul ridicat de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi. S-a dovedit ca deteriorarea celulelor, in urma actiunii radicalilor liberi, accelereaza procesul de imbatranire.
- Gratie continutului ridicat de 
potasiu, aceste fructe au un efect diuretic excelent. 
- Pentru ca sunt bogate in 
provitamina A, ciresele contribuie la cresterea acuitatii vizuale si mentin sanatatea tesuturilor (piele, mucoase, epiteliu). 
- Dupa varsta de 40 de ani, unele persoane pot suferi de 
acidoza si alcaloza, responsabile de imbatranirea prematura. Prin actiunea de reechilibrare a pH-ului din sange, ciresele diminueaza efectele acestor tulburari. 
- Gustul dulce al cireselor este oferit de 
fructoza care este pefect asimilata de diabetici
- Sucul de cirese ajuta la eliminarea resturilor alimentare si a toxinelor din organism, curata 
tractul urinar si intestinele. De aceea ar trebui introdus in mod special in dieta persoanelor care sufera de reumatism, de guta si artrita
- De asemena, ciresele incurajeaza si sustin producerea 
melatoninei, de catre organism.
- Ciresele sunt utile pentru remedierea 
pielii uscate: un pumn de cirese fara samburi se mixeaza iar pasta obtinuta se aplica pe fata. Dupa 20 de minute, tenul se va clati cu apa minerala sau cu apa fara calcar.


Cozile de cirese au efecte pozitive mai ales in tratarea 
bolilor tractului urinar. In afara de calitatilor lor antiinflamatorii si acestea sunt renumite pentru actiunea lor diuretica. Ceaiul se prepara prin fierberea a 30g de cozi de cirese intr-un litru de apa, se strecoara si se beau trei cani pe zi.
Un remediu care poate fi folosit pentru tratarea 
gripei este macerarea a 50g de cozi de cirese intr-un litru de apa timp de 12 ore. Amestecul se va fierbe timp de zece minute si se va lasa la infuzat alte zece minute. Se va scurge, iar lichidul rezultat se va bea in patru parti egale, pe parcursul unei zile.

Indicatii

Sus

 

 

Ciresele au numeroase calitati:


- depurative
- remineralizante
- au efect energizant fizic si mental
antiinfectioase (amplifica reactiile de aparare ale organismului)
diuretice
- contribuie la regenerarea tesuturilor.


Pentru uz intern sunt indicate in urmatoarele situatii si afectiuni:


obezitate
- intarzieri ale cresterii
- fermentatie intestinala
constipatie
prevenirea imbatranirii
- lupta impotriva 
cancerului
- prevenirea 
bolilor cardiovasculare
- ameliorarea durerilor provocate de 
artritagutadureri de cap
- diminuarea simptomelor asociate cu 
fibromialgia
- imbunatatirea functiilor fiziologice si mentale.

Pentru uz extern extern se recomanda:


- uleiul extras din miezul samburelui de cirese este util pentru tratarea 
verucilor si petelor pielii
cataplasmele din cirese strivite pot fi aplicate pentru ingrijirea pielii dar si pentru ameliorarea migrenelor.

 

 

Cireşele: o nouă opţiune terapeutică împotriva gutei?

 

Deşi  guta poate fi relativ uşor prevenită şi tratată, SUA, precum şi alte ţări, se confruntă cu o creştere a prevalenţei acestei entităţi  datorită comorbidităţilor, dietei şi consumului de alcool.

Pe lângă aceşti factori se pare că aderenţa pacienţilor la tratamentul  igieno-dietetic şi farmacologic este destul de mică, comparativ cu alte afecţiuni reumatice.


De aceea, în ultima perioadă a crescut interesul pentru alternativele terapeutice non-farmacologice, atât din partea pacienţilor cât şi a personalului medical.

Cireşele au un oarecare potenţial antiinflamator (datorită antocianinelor din compoziţie) precum şi un efect moderat în reducerea concentraţiei serice a uratului (posibil ca urmare a inhibiţiei xantin oxidazei).

Recent au fost publicate rezultatele unui studiu  care a urmărit asocierea dintre factorii de risc şi incidenţa atacurilor de gută. Astfel, consumul de cireşe ( extract de cireşe/tartă cu cireşe) se asociază cu reducerea riscului de apariţie a atacului de gută.
Această scădere a fost semnificativă la pacienţii care consumau două porţii de cireşe/zi  versus o porţie (o porţie = aproximativ 10- 12 cireşe). Însă trend-ul  descendent nu s-a menţinut şi la cei care mâncau mai multe porţii (ex: patru).
Combinaţia dintre consumul de cireşe şi tratamentul specific (allopurinol) s-a asociat cu o reducere de aproximativ  75% a incidenţei atacurilor de gută,  comparativ cu alimentele bogate în purine sau consumul de alcool care au crescut recurenţa acestora.

 

Studii asemănătoare celui menţionat mai sus, precum şi rezultatele studiilor epidemiologice, argumentează recomandările  alimentare ale ACR (Congresul American de Reumatologie), respectiv: limitarea consumului de alcool şi a băuturile îndulcite cu sirop de fructoză, renunţarea la organe şi promovarea unui regim alimentar bogat în legume şi alimente sărace în grăsimi.
Menţionăm că ACR nu a emis vreo recomandare specifică cu privire la consumul de cireşe.

Aşadar, un regim de viaţă echilibrat, renunţarea la plăcerile alimentare  „vinovate”  şi o comunicare sănătoasa medic-pacient ar putea fi „cheia succesului” terapeutic...cu sau fără  două- trei porţii de cireşe pe zi.

Autor: Andreea Ciucu, medic reumatolog

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei