Darurile toamnei -- sucuri de legume şi fructe

default

Dimensiune font:

| 10-09-2013 08:57

Problemele de sănătate îi determină pe bolnavi să combine tratamentele medicamentoase cu cele din natură * foarte multe persoane ne-au cerut sfaturi referitoare la sucurile naturale şi le-am răspuns cu ajutorul fitoterapeuţilor 

Recolta bogată în fructe şi legume a acestei toamne este şi o invitaţie la un regim de viaţă sănătos. Fitoterapeuţii şi dieteticienii ne recomandă să profităm cât mai mult de roadele toamnei şi să urmăm o cură de sucuri naturale, benefice tuturor. Ori de câte ori ne confruntăm cu stări de oboseală, suntem apatici ori avem stări de insomnie, sucurile preparate în casă sunt un remediu rapid.
Potrivit fitoterapeuţilor, orice suc are ca bază tulpinile de ţelină sau castravetele, la care se adaugă frunze verzi (spanac, salată verde sau sfeclă). Un alt ingredient important sunt plantele aromatice, adăugate după gustul fiecăruia -- coriandru, patrunjel sau busuioc, ideale pentru dezintoxicare. Se adaugă o lămâie, necesară stimulării imunitar şi la echilibrarea pH-ului, un măr, apoi legumele din care dorim să preparăm sucul.
Morcovii. Sucul de morcovi este de foarte mare ajutor la cicatrizarea ulceraţiilor gastro-intestinale şi în menţinerea structurii dinţilor. Este ceami mai importantă sursă de vitamina A (utilă în tratarea afecţiunilor oculare, respiratorii şi infectioase), este bogat în vitaminele B, C, D, E, G şi K şi are un bogat conţinut de zaharuri şi de săruri minerale (brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu). Specialiştii recomandă să fie consumat în dimineaţa, pe stomacul gol (cam 300 ml suc), în combinaţie cu alte legume. Sucul de morcovi contribuie la creşterea numărului de globule roşii, reîntinereşte celulele şi stimulează funcţia hepatică.
Sfecla roşie are un conţinut foarte mare în vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu şi antioxidanţi. Prin nutrienţii săi, sucul de sfeclă protejează ficatul, ajută la îmbunătăţirea metabolismului celular şi prelungeşte viaţa hepatocitelor (celule hepatice). Este foarte eficient în tratarea leucemiei şi a cancerului de colon, încetineste procesul de îmbătrânire şi scade riscul apariţiei malformaţiilor congenitale, fiind indicat femeilor însărcinate. Ajută în tratarea infecţiilor cronice, previne şi tratează bolile de inimă. Prin conţinutul ridicat de zinc, ne oferă o piele frumoasă şi reduce acneea. Este indicat şi persoanelor diabetice fiindcă ajută la scăderea nivelul zahărului din sânge. Fitoterapeuţii recomandă consumul zilnic în cantitate 100 ml dacă nu este preparat în nici o combinaţie şi până la 300 ml, dacă este îm combinaţie cu morcovi (ceea ce este şi indicat).
Strugurii sunt unul dintre cele mai mari daruri ale toamnei. Consumaţi în cure, au un efect remineralizant, antitoxic, diuretic, decongestionant hepatic, laxativ, tonic muscular şi nervos. Prin conţinutul bogat în vitamine din complexul B, au proprietăţile calmante şi sedative. Un pahar de suc de struguri consumat seara ne va asigura un somn liniştitor. Bun diuretic, sucul de struguri se recomandă ca remediu natural împotriva reumatismului, gutei şi bolilor de piele. Coaja strugurilor negri conţine unul dintre cei mai puternici antioxidanţi – resveratrolul, care reduce riscul cardiovascular cu 40% şi scade foarte mult colesterolul.
Gutuile sunt foarte indicate în tulburările digestive şi în insuficienţa hepatică, dar şi în răceli, afecţiuni pulmonare sau tuberculoză. Tratamentele cosmetice îl recomandă persoanelor care au un ten cu pori deschişi şi secreţie mare de sebum. Ca preparare, gutuile se taie sferturi sau jumătaţi, se acoperă cu zahăr şi se lasă la macerat o noapte, apoi se storc cu storcătorul de fucte. Se aleg doar fructele foarte bine coapte.
 De reţinut! Tratamentele fitoterapeutice vin în completarea celor alopate. Persoanele care ne-au adresat întrebări pot folosi reţetele doar după ce au discutat cu medicul specialist, care le-a stabilit şi un diagnostic. Femeile însărcinate trebuie să consulte medicul înainte de a apela la farmacia naturii. Este adevărat că medicina naturistă are girul timpului şi efectele ei benefice se cunosc, dar nu trebuie ignorat sfatul medicului.
Maura Anghel

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei