De la praznic, direct pe patul de spital
Dimensiune font:
Tot mai multe persoane ajung în ultima vreme la spital cu toxiinfecţii alimentare. Temperaturile ridicate cresc riscul transmiterii bacteriilor, aşa că medicii recomandă păstrarea alimentelor la temperaturi corespunzătoare. Duminică seara, două ambulanţe au intervenit în Comuna Rediu, pentru mai multe persoane cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la un praznic în localitate. Acestora li s-a făcut rău, sunând ulterior la 112. „La locul solicitării au fost găsite trei persoane de sex feminin cu vârste de 23, 26 respectiv 49 de ani, un bărbat în vârstă de 31 de ani şi un copil de sex masculin, de 4 ani. Acestea au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au luat parte la un praznic din localitate”, a declarat asistentul medical principal Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi. După acordarea asistenţei medicale de către echipajele medicale ale ambulanţei, o persoană a refuzat transportul la spital, iar trei adulţi şi un copil au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.
Pentru evitarea unor astfel de situaţii, medicii recomandă mânuirea alimentelor cu grijă şi păstrarea corespunzătoare a acestora. „Începe sezonul toxiinfecţiilor alimentare şi tot mai mulţi vin la spital. Oamenii trebuie să aibă grijă, în această perioadă, la alimente. Acestea trebuie ţinute la temperaturi potrivite şi trebuie neapărat folosite mănuşi de către cei care le mânuiesc. Bacteriile se transmit uşor, însă cele mai multe toxiinfecţii alimentare se fac acasă”, a declarat Mihnea Hurmuzache, director interimar la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”. Roxana NĂSTASĂ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau