Despre cafea. Cafea fara cofeina
Dimensiune font:
Despre cafea. Cafea fara cofeina
Cafeaua fara cofeina, un inlocuitor al cafelei normale (cu cofeina)
Cafeaua prezinta reale beneficii pentru organism, insa cu respectarea unei conditii: aceea de a nu se depasi o ceasca de cafea pe zi. Din ce in ce mai multe persoane incerca sa renunte la cafeaua normala prin consumul cafelei decofeinizate (cunoscuta in randul specialistilor sub numele de decaf).
In primul rand, cafeaua fara cofeina nu este chiar lipsita complet de cofeina, ci contine doar o cantitate redusa din aceasta substanta. In cazul in care consumati mai multe cesti de cafea fara cofeina intr-o singura zi, in final cantitatea de cofeina consumata va fi egala cu aceea dintr-o ceasca de cafea obisnuita.
Cafeaua fara cofeina contine multi antioxidanti si previne chiar depresia, maladia Parkinson sau cancerul de colon. Acizii clorogenici din cafea sunt cei responsabili de scaderea in greutate, ei modificand actiunea unor anumite enzime in ficat si reducand productia unor noi celule grase.
De exemplu, este recomandat sa se consume un espresso dupa masa, acest tip de cafea continand multi acizi clorogenici. Specialistii in cercetare de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americi afirma ca, daca oamenii consuma o cafea zilnic, reduc riscul de aparitie a diabetului de tip 2. Este indicat sa se consume o cafea zilnic insa fara alte adaosuri, cum ar fi frisca si laptele, nefiind important daca ea contine sau nu cofeina.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau