Dieta dupa sarbatorile pascale
Dimensiune font:
Sarbatorile pascale pot lasa urme pe silueta noastra, iar daca vreti sa eliminati efectele exceselor alimentare, trebuie sa urmati cateva reguli. Iata ce ar trebui sa contina dieta dupa sarbatorile pascale:
1. In prima zi de dupa sarbatori va trebui sa uitati de cozonac si miel si sa va axati pe fructe proaspete, ceaiuri si cafea neindulcite, pentru a da un impuls metabolismului.
Alegeti fructe de sezon, evitati perele, prunele, bananele si compoturile.
2. Dupa acest inceput in forta, care va va ajuta sa va simtiti mai usori, e timpul pentru o saptamana de detoxificare. Nu incercati sa va fortati corpul la mai mult de o zi, maximum doua de fructe si ceaiuri, pentru ca organismul si sistemul nervos vor avea de suferit.
Pentru saptamana de detoxificare alegeti alimente precum orezul brun, iaurtul probiotic, salata verde, feniculul, carnea slaba de peste si pui.
3. Asigurati-va ca micul dejun va fi compus din cafea sau ceai, lapte semidegresat si cereale integrale, eventual doi-trei biscuiti din fibre integrale.
4. La pranz incercati supa de legume, iar la felul doi ,o portie de carne slaba cu salata verde. Evitati sa consumati mai mult de 70 de grame de carbohidrati la masa de pranz si nu puneti mai mult de doua linguri cu ulei in salata.
5. Pentru cina alegeti combinatii cu peste, orez brun si fenicul (ajuta mult digestia si previne balonarile).
6. Pentru gustari alegeti cate un fruct sau un iaurt.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau