E un CONDIMENT COMUN, dar face CÂT O MIE DE MEDICAMENTE
Dimensiune font:
Negru, alb sau roşu, piperul rămâne, fără îndoială, regele neîncoronat al condimentelor. Homeopaţii îl recomandă în astenie, infecţii în gât, guturai, sensibilitate la frig, circulaţie sangvină deficitară, reumatism, balonare, lipsă a apetitului sexual şi, mai ales, răceală.
În mediul rural, chiar şi astăzi, piperul se fierbe cu vin sau cu ţuică şi se bea contra răcelii. Este foarte util contra bolilor de iarnă precum bronşita, laringita şi răceala. Pentru gripa în stadiu incipient se recomandă două-trei căni cu ceai aromatic fierbinte îndulcit cu miere. Reţeta de obţinere a acestei licori provine din medicina medievală franceză şi este renumită pentru că nu dă greş! Într-o cană cu apă fierbinte se pun la infuzat două vârfuri de cuţit cu piper negru, unul cu puţine cuişoare şi două cu scorţişoară. Se infuzează zece minute, se filtrează şi se bea cât mai fierbinte posibil
Rachiul din pudră de boabe de piper e folosit cu succes împotriva tusei, acţionând ca un anestezic al terminaţiilor nervoase a căror iritare generează tusea, dar şi ca un dezinfectant local. Tusea iritativă şi tusea uscată se ameliorează cu un amestec din două vârfuri de cuţit cu piper cu patru linguriţe cu miere şi cu puţină zeamă de lămâie. Pasta rezultată se consumă pe parcursul a două ore, cu înghiţituri mici. Dacă tusea este spasmodică se pun la macerat vreme de şapte zile, în 200 ml de alcool alimentar, cinci linguri cu piper negru şi o lingură cu nişte cuişoare măcinate. Se filtrează şi se administrează diluat în apă, sub formă de gargară.
Ceaiul din pudră de boabe de piper negru decongestionează instantaneu gâtul, desfundă nasul şi răspândeşte o căldură plăcută în corp. Dacă aveţi intoleranţă la temperaturile scăzute nu consumaţi deloc hrană rece şi mâncaţi la fiecare masă două sau trei vârfuri de cuţit cu piper negru măcinat.
Contra durerilor de gât se recomandă reţeta următoare: în 250 ml apă fiartă se lasă la infuzat 20 de boabe de piper măcinate şi doi căţei de usturoi. Lichidul se îndulceşte cu miere şi se bea de trei ori pe zi.
Citeşte mai mult pe doctorulzilei.ro.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau