Focar de toxiinfecţie alimentară la Ciurea
Dimensiune font:
Zece persoane au ajuns la spital după ce au mâncat la un praznic
Un praznic organizat la biserica din localitatea Piciorul Lupului (comuna Ciurea) a băgat în spital zece persoane. Focarul a fost înregistrat după o masă de pomenire organizată duminică, 24 mai 2015, la prăznicarul bisericii din localitatea Piciorul Lupului. Deşi participanţii la praznic au început să se simtă rău după masă, abia acum două zile au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, unde au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară. „Formele clinice ale pacienţilor au fost medii, iar simptomatologia prezentată a constat în febră, cefalee, greţuri, vărsături, dureri abdominale şi diaree. Din cele zece persoane internate în spital, patru sunt copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani şi şase adulţi, cu vârste între 25 şi 59 de ani. Direcţia de Sănătate Publică a declanşat o anchetă epidemiologică în vederea obţinerii de informaţii suplimentare, pe lângă cele oferite de pacienţii internaţi la Spitalul de Boi Infecţioase. Conform datelor obţinute, meniul de pomenire a fost alcătuit din ciorbă, sarmale, friptură de pui, colivă, cozonac, apa minerală şi vin, iar incubaţia medie a fost de 21 de ore”, a precizat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi. Ancheta inspectorilor continuă pentru a stabili, împreună cu preotul, locul preparării mâncării şi persoanele care au participat la pregătirea mesei. Dacă va fi posibil, se vor recolta şi probe din alimentele servite la masa de pomenire. „Tot în această perioadă, se va iniţia o colaborare cu medicii de familie din localitate, pentru supravegherea stării de sănătate a persoanelor identificate că au consumat alimente provenite de la masa de pomenire”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DSP. Cristina MIHĂILĂ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau