Leacuri populare din plante medicinale - 2

default

Dimensiune font:

| 25-12-2014 07:14

Leacuri populare din plante medicinale - 2

 

 

O cana de lapte caldut cu putina scortisoara si indulcit cu miere va va face somnul mult mai dulce. Sau puteti bea o cana de ceai de rozmarin sau de paducel. De asemenea, e preferabil sa va masati timplele cu balsam de lamiie sau de lavanda inainte de culcare. Supa de ceapa si chiar ceapa simpla va linistesc si va detensioneaza.


Paduchi


Cea mai buna metoda de a scapa de paduchi este sa frecati va scalpul cu scortisoara sau cu sucul obisnuit din storcerea frunzelor proaspete de patrunjel. Daca vi se pare prea complicat, atunci amestecati in cantitati egale o parte de apa cu o parte de gaz si aplicati lotiunea pe par cu un sfert de ora inainte de spalare.


Arsuri in capul pieptului


Cele mai la indemina leacuri sint lamiia, albusul de ou si piperul. Eficiente se dovedesc a fi si frunzele de varza aplicate direct pe piept.


Probleme cardiace


Unul dintre remediile cele mai bune pentru ameliorarea durerilor cardiace este ceaiul din frunze uscate de paducel indulcit cu miere. Daca suferiti cu inima e bine sa introduceti in meniul dumneavoastra cit mai des legume radacinoase, cum ar fi morcovii sau ceapa. De asemenea incercati sa inlocuiti treptat apa cu ceaiul si zaharul cu zaharina sau cu mierea de albine.


Hipertensiune


Exista mai multe posibilitati de a diminua presiunea singelui in cazul in care suferiti de hipertensiune. 1. Ceai de paducel, de ghimbir, de musetel sau din frunze uscate de trifoi. Mirosul patrunjelului proaspat, al scortisoarei, al lavandei si al violetelor ajuta la prevenirea ametelilor si a starilor de lesin. 2. Ca fructe si legume va recomandam sa consumati cu precadere cartofi, mere, ceapa si praz. Hipotensiune Paducelul este planta cu ajutorul careia puteti echilibra presiunea sanguina a organismului dumneavoastra. Pe linga acesta mai puteti apela si la brom, lavanda, rozmarin sau papadie.


Isterie


Impotriva isteriei se recomanda administrarea de trei ori pe zi, inainte de fiecare masa, a unui ceai obsinut prin fierberea unei cantitati egale de flori de musetel, valeriana, tei si mitisori. Indigestie Medicina populara va propune ca leac pentru indigestie mararul, piperul, cimbrul si molura. Ca si lichide folositi sucul de la un cartof ras sau albusul de ou. Ceaiul de paralute, de lavanda, de ghimbir sau din frunze de trifoi este foarte bun in tratarea problemelor de natura digestiva.


Impotenta


Inca din vechime se crede ca scotisoara si ghimbirul au proprietati curative exceptionale in ceea ce priveste impotenta. Ceaiul din petale de trandafir si din ovaz verde previne agravarea starii pacientului in cauza. Lapte matern Prospetelor mamici le recomandam sa consume cit mai multi morcovi, urzici si patrunjel pentru a avea lapte in sini mai mult timp. Pe linga acestea este indicat sa beti cel putin o data pe zi o cana de ceai din frunze de coada soricelului.


Durere de sini


Atunci cind alaptati si va dor sinii cel mai bun remediu este sa mincati orz incoltit. O alta solutie este sa zbrobiti bine citeva frunze de patrunjel proaspat sau de alun sau o mina de flori de musetel, pe care sa le aplicati extern, direct pe zona cu probleme.


Dificultati de respiratie


Ceaiul de paducel ajuta la reglarea tulburarilor de respiratie cauzate in primul rind de disfunctionalitati cardiace. Daca vi se intimpla sa aveti palpitatii puternice, puteti sa mai incercati un alt remediu, si anume, sa beti un pahar de apa calduta indulcita cu doua lingurite de zahar.


Bronsita


Pentru tratarea brositei puteti apela la ajutorul mai multor plante cum ar fi: angelica, coada soricelului, trifoi, ghimbir, paralute, molura, usturoi, smirna, maghiran, fruzele de patrujel sau de ceapa verde, cimbru. Indiferent de tipul de ceai preparat, folositi ca indulcitor miere de albine.


Vinatai


Din vechi timpuri se obisnuieste sa se previna aparitia vinatailor prin aplicarea pe zona lovita a unei comprese imbibate cu otet. Ce alte posibilitati mai aveti: 1. aplicati de mai mult ori comprese cu apa fierbinte sau foarte rece 2. puteti folosi ca si comprese frunze de varza 3. frecati zona respectiva pina se inroseste dupa care ungeti cu ulei de masline 4. pentru a preveni marirea vinataii puneti pe rana ceara firbinte si lasati-o sa actioneze zece minute dupa care reluati procedeul 5. amestecati frunze de de patrunjel proaspat tocat cu unt. Ungeti cu crema obtinuta zona afectata. 6. amestecati o ceasca de ceai (rece) din frunze de rozmarin cu un ou fiert si cu o lingurita de coniac.


Arsuri


Cel mai rapid mijloc de a preveni durerea provocata de arsuri sau de opariri este de a pune mina sau zona afectata in apa foarte rece. O alta modalitate recomandata in medicina traditionala este de a unge zona arsa cu miere, cu zeama de la un cartof ras sau cu un albus de ou batut spuma. Mai puteti de asemenea sa va preparati in casa o crema ce contine urmatoarele ingrediente: un morcov ras amestecat cu o lingurita de miere sau un fir de praz maruntit bine si fiert in lapte. Daca nu aveti la indemina ingredientele pe care vi le-am enumerat, atunci apelati pur si simplu la o alifie din galbenele. Dupa ce ati uns rana cu o astfel de crema, aplicati cataplasme cu frunze de urzica sau de platan.


Cataracta


O mixtura de zeama de lamiie cu scortisoara si cu putina apa calda este cel mai cunoscut leac impotriva cataractei. Infuzia de cimbru se dovedeste de asemenea eficienta. Plante cu efect terapeutic folosite in tratarea cataractei mai sint si: ghimbirul, rozmarinul, trifoiul, trandafirul, lavanda, coada soricelului, ceapa si usturoiul. Ca ingrediente in alcatuirea diferitelor creme puteti folosi piper, otet, frunze de alun salbatic si ulei de masline.


Anemonele


Anemonele se folosesc in tratarea bolilor respiratorii in general, cum ar fi astmul, bronsita, guturaiul. Mai sint recomandate si ca leacuri impotriva problemelor de natura digestiva sau nervoasa.


Angelica


Traditia spune ca angelica are puteri magice; cel care poarta la git o frunza sau o petala de angelica este protejat de fortele Raului. In medicina populara frunzele de angelica erau mereu folosite datorita proprietatilor lor antiseptice si antiinflamatorii. De exemplu, in anul 1665, cind asupra londonezilor s-a abatut Marea Ciuma, pentru a preveni raspindirea molimei si infectarea celor sanatosi, fiecare om era obligat sa bea ceai din frunze de angelica sau sa mestece radacini de angelica. Pe de alta parte, angelica ajuta la recuperarea apetitului pierdut, fie ca vorbim despre pofta de mincare sau pofta de a face dragoste. Ceaiul de angelica e bun atit pentru reglarea sistemului digestiv, cit si pentru linistirea bronhiilor inflamate, pentru scaderea febrei, pentru neutralizarea crampelor biliare, pentru atenuarea problemelor de natura renala, precum si pentru imbunatatirea vederii si a auzului. Din pacate acum efectele terapeutice ale acestei plante nu mai sint la fel de apreciate ca in trecut. Astazi angelica este mai mult folosita sub forma de cristale, in bucatarie, pentru decorarea prajiturilor.


Antiseptice


Exista o serie de plante foarte apreciate in medicina populara pentru proprietatile lor antiseptice. Printre acestea se numara usturoiul, menta, stejarul si violetele.


Merele


Dintotdeauna merele au fost considerate adevarate izvoare de sanatate. Medicina moderna recunoaste calitatile antivirale deosebite ale acestui fruct, recomandind tuturor sa consumam cel putin un mar pe zi. In medicina tradtionala marul are numeroase intrebuintari, fiind un element nelipsit din majoritatea leacurilor. Deliciul merelor a fost apreciat inca de pe vremea vechilor greci, care le comparau gustul cu cel al mierii. Iar din meniul oricarui demnitar al Imperiului Roman nu puteau lipsi aceste fructe. Se stie ca marul poate fi consumat ca laxativ sau ca tratament impotriva diareei, dar si ca regularizator al aciditatii stomacale. Cu ajutorul merelor circulatia fluidelor din organism se normalizeaza si orice problema de natura renala dispare. Compotul de mere, placinta de mere sau merele in foetaj sint atit o delicatesa a bucatariei din estul Europei, cit si un leac extraordinar pentru insomnie. Fiind considerat un medicament universal datorita numarului bogat de vitamine pe care il contine, marul actioneaza impotriva: artritei, nevralgiei, afectiunilor cardiace, anemiei, letargiei, febrei ridicate etc. Din coaja uscata a marului se prepara ceai, iar din pulpa se poate obtine prin amestec cu putin ulei de masline o alifie foarte buna impotriva ranilor deschise. Atunci cind va doare urechea va puteti masa usor zona afectata cu alifie din pulpa de mar. Daca va simtiti ochii obositi taiati doua felii de mar si aplicati-le pe pleoapele inchise. Incercati sa va relaxati fizic si psihic macar 15 minute si apoi veti fi ca nou.


Afrodisiace


Pentru grecii anticii mierea si ghimbirul erau afrodisiacele cu care se rasfatau zeii din Olimp. La popoarele orientale, ceapa era o leguma foarte apreciata. Datorita calitatilor sale afrodisiace, prin traditie, tinerii casatoriti trebuia sa fie serviti in seara nuntii cu supa de ceapa. In zilele noastre si telina, mararul, patrunjelul, urzica, paducelul, laptucile sau valeriana sint considerate a fi afrodisiace.


Orzul


Grecii si romanii consumau adesea mincaruri pe baza de orz, deoarece cu ajutorul lui isi intareau organismul si isi recapatau vitalitatea. Usor de digerat si totodata bogate in nutrimente, citeva boabe de orz puse in supa sau in tocanita dau un gust deosebit mincarii. Aceasta era metoda cea mai uzitata prin care bolnavii erau pusi pe picioare. Datorita efectului sau digestiv, orzul este recomandat in tratarea tulburarilor renale, digestive sau nervoase, a constipatiei, a balonarii, a cistitei. Cu apa in care s-a fiert o lingura de orz puteti face gargara. Este excelenta pentru eliberarea cailor respiratorii, mai ales atunci cind sinteti raciti. O cescuta de apa de orz curata plaminii (reteta recomandata cu precadere fumatorilor). Cu lingura de faina de orz amestecata cu putin ulei sau miere puteti obtine o pasta omogena pe care sa o aplicati pe zonele unde ati suferit arsuri. Alifia din faina de orz cicatrizeaza mai repede ranile.


Sparanghelul


Sparanghelul e des folosit la prepararea diferitelor feluri de mincare, fara a se tine cont de proprietatile sale terapeutice deosebite. O leguma recomandata tuturor celor care sufera de constipatie sau pietre la rinichi, sparanghelul actioneaza ca laxativ si in acelasi timp desfunda caile urinare. Prin proprietatile sale sedative, sparanghelul mai este de ajutor si celor care acuza dureri reumatice sau tulburari ale organismului datorate stresului si oboselii excesive.


Basilica


Nu este numai un condiment oriental, ci si o planta cu proprietati curative de invidiat. Inca din Evul Mediu celor care munceau in cariere de piatra sau in mine de aur si de carbuni li se dadea licoare de basilica. Asa oamenii isi recapatau puterile si oboseau mai greu. La indieni, vracii foloseau alifia din funze de basilica pentru a neutraliza veninul sarpelui sau al scorpionului. Ulterior s-a observat ca basilica e foarte eficienta impotriva gastritei, a ulcerului, a afectiunilor biliare si ale ficatului, precum si a constipatiei. Pentru cei care sufera de insomnie basilica se dovedeste a fi un calmant excelent. Infuziile cu basilica le ajuta pe proaspetele mamici sa nu-si piarda laptele imediat dupa nastere. Astfel ele isi vor hrani oricit timp va fi necesar micutii. Cu ulei de basilica va puteti vindeca mai repede de intepaturi de insecte, de muscaturi, de taieturi sau zgirieturi.


Afinele si murele


Atit fructele, cit si frunzele afinelor si ale murelor se folosesc de sute de ani in medicina traditionala. Datorita efectului diuretic, fructele de padure in general (afine, mure, fragi) sint leac pentru tulburarile de natura urinara, pentru diaree, dizenterie, constipatie.


Coada soricelului


In Evul Mediu, inainte de a pleca la lupta, soldatilor li se da sa bea cite o cana cu ceai de coada soricelului pentru a avea mai mult curaj in bataliile ce-i asteptau. Totodata se stia ca daca un om posomorit va lua fie si numai o gura de ceai de coada soricelului in scurt timp isi va recapata buna dispozitie. Medicina populara recomanda ceaiul de coada soricelului pentru persoanele cu probleme cardiace, care acuza palpitatii, tremur, ameteli si greturi. Coada soricelului are proprietatea de a regla ritmul cardiac si respiratoriu, de a fluidiza circulatia sanguina. Gargara cu ceai de coada soricelului amelioreaza vizibil bronsita, laringita, usturimile din git si inflamarea amigdalelor. Din frunzele si radacinile de coada soricelului uscate si maruntite bine, amestecate cu putin ulei (preferabil ulei de masline), se obtine un unguent eficient impotriva artritei si a gutei.


Bromul


Bromul a fost folosit din vechi timpuri pentru tratarea afectiunilor biliare, a sciaticii, a gutei, a hipotensiunii si problemelor cardiace. Daca in timpul ciclului menstrual pierdeti mult singe, se recomanda sa luati brom. Acesta are efect coagulant. Atentie! Bromul trebuie administrat numai sub supravegherea si la recomandarea medicului. Daca nu luati doza corespunzatoare afectiunii de care suferiti si va ghidati dupa spusele vecinei sau ale doamnei X, riscati sa va intoxicati si chiar sa muriti.


Varza


Mai ales in Roma Antica verzei ii erau atribuite calitati terapeutice dintre cele mai diverse. Frunzele de varza constituiau un element de baza in medicina populara, lucru care se mai pastreaza si astazi. Prin actiunea sa purificatoare, varza curata vasele sangvine si favorizeaza primenirea singelui cu oxigen. Varza are rol tonifiant si diuretic. Este recomandata in tratarea artritei, prin aplicarea cataplasmelor cu frunze. Eficient impotriva infectiilor respiratorii, acest medicament universal previne aparitia ulcerului si producerea arsurilor stomacale. Varza isi gaseste aplicatii si in domeniul cosmeticii, fiind un ingredient des intilnit in cremele de curatire a tenului.


Morcovul


Morcovul ajuta la vindecarea ochilor si la normalizarea circulatiei sangvine. De asemenea regleaza debitul de singe eliminat in timpul ciclului menstrual si este recomandat femeilor care alapteaza. Medicina populara ne sfatuieste sa folosim morcovii ca leac pentru probleme digestive sau respiratorii, ulcer, constipatie, diaree, hemoroism, cistita, guta si artrita. Alifia obtinuta din morcovi se dovedeste benefica pentru vindecarea tenului afectat de acnee.


Telina


Recomandata in special bolnavilor de reumatism si guta, se spune ca salata de telina ridica moralul celor care sufera depresii. Din batrini se stie ca telina, datorita calitatilor sale afrodisiace, este cel mai bun remediu impotriva isteriei, a nevrozei si a insomniei.


Musetelul


Ceaiul de musetel este la indemina tuturor. Fie ca ne plingem de dureri menstruale, de astm, de febra mare, de insomnie, de lipsa poftei de mincare, de stres, de infectii sau inflamatii ale organelor interne, o cana de ceai de musetel va face oricind minuni.


Scortisoara


Sortisoara stimuleaza circulatia sangvina si este recomandata in tratarea cataractei, a gripei si a infectiilor respiratorii. Datorita efectului coagulant, scortisoara este eficienta impotriva singerarilor abundente. Ca aplicatie externa, crema din scortisoara este un antiseptic foarte bun pentru ranile deschise, pentru zgirieturi, julituri si intepaturi.


Trifoiul


Cel mai bun leac pentru durerile de dinti e ceaiul din frunze de trifoi. Totodata se dovedeste a fi eficient impotriva tulburarilor nervoase, a depresiei si anxietatii. Trifoiul reduce gradul de transpiratie si contribuie la scaderea febrei. Uleiul de trifoi se foloseste pentru a masa zona uterului femeilor in travaliu. Astfel contractiile isi pierd din intensitate si durerile nasterii sint mai usor de suportat. Daca va doare ingrozitor capul si nu stiti ce sa mai faceti, masati-va timplele cu ulei din frunze de trifoi timp de zece minute. Va veti simti mult mai bine dupa aceea.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei