Medicii recomandă prudenţă la masa de Paşte
Dimensiune font:
Pe fondul numeroaselor cazuri de indigestie întâlnite în ceilalţi ani, cadrele medicale reiau sfaturile privind alimentaţia cumpătată în perioada Sărbătorilor de Paşte. Astfel, se recomandă un consum moderat de alimente tradiţionale pe bază de miel, sfatul fiind adresat în special persoanelor care au ţinut post, dar şi celor care suferă de afecţiuni digestive. „Reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli, poate cauza, de cele mai multe ori, probleme digestive. Această alimentaţie trebuie evitată, pe cât posibil, şi de persoanele care suferă de afecţiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecţiuni hepatice sau pancreatice”,a precizat dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi. Potrivit medicilor, trecerea de la alimentaţia de post la cea obişnuită trebuie să se facă treptat. De asemenea, bolnavii care suferă de diabet sunt sfătuiţi să nu întrerupă tratamentul în perioada Paştelui, în timp ce cardiacii ar trebui să ocolească mâncărurile bogate în grăsimi sau sărate.
O altă recomandare vizează alimentaţia diversificată şi care să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe şi produse lactate. Se recomandă, totodată, evitarea consumului de alcool în cantităţi mari, cât şi a exceselor alimentare. La rândul lor, medicii de la Infecţioase recomandă mare atenţie la consumul de ouă. „Populaţia ar trebui să fie atentă de unde achiziţionează ouăle, pentru că există riscul ca acestea să nu fie păstrate în condiţii optime şi să fie infectate cu salmonela”, a recomandat prof. dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. Cristina MIHĂILĂ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau