Noutate absolută în abordarea integrativă a cancerului! Fructele, soluția inedită în lupta cu maladia!

default

Dimensiune font:

| 28-04-2016 16:26

După 35 de ani de cercetări, doi profesori englezi au reuşit să explice la nivel molecular care este legătura dintre consumul de fructe şi legume şi refacerea celulelor, prin descoperirea salvestrolilor care pot combate cancerul. Descoperirea făcută de specialiști confirma şi demonstrează științinfic ceea ce până acum erau doar supoziţii empirice, şi anume importanţa unui regim bazat pe fructe şi legume în prevenirea şi lupta cu cancerul.

Salvestrolii sunt substanţe pe care plantele le produc în lupta de apărare împotriva agenţilor agresivi externi: ciuperci, viruşi, bacterii, lumina UV şi insecte şi acţionează prin proprietăţile lor chimice ca un scut de apărare al plantei. Aceştia sunt folosiţi şi de organismul uman în prevenirea cancerului, dar şi în lupta cu maladia deja instalată. Din păcate însă nu pot fi produşi de organism şi prin urmare trebuie furnizaţi prin intermediul alimentaţiei.

Un mecanism, care este rar menţionat în studiile de nutriţie, arată că enzima CYP1B1, considerată în momentul de faţă un marker universal al celulelor canceroase, este prezentă doar în celulele tumorale şi are capacitatea de a converti diferite substanţe în produşi citotoxici pentru celulele canceroase. Rolul acestei enzime este de a „supraveghea” celula tumorală şi de a activa salvestrolii (fitonutrienții din fructe şi legume) transformându-i în substanţe care declanşează moartea programată a celulei. Cercetările actuale urmăresc determinarea enzimei CYP1B1 pentru depistarea şi monitorizarea formelor timpurii de cancer.

„Salvestrolii sunt probabil cea mai importantă descoperire în nutriţie de la descoperirea vitaminelor! S-au identificat mai mult de douăzeci de fitonutrienți (bioflavonoizi, acizi carboxilici, stilbene, stilbenoizi) în legume, plante şi fructe, cu numitorul comun de a induce apoptoza în celulele canceroase, după activare prin intermediul enzimei CYP1B1. Cercetătorii au numit acest grup de fitonutrienti „salvestroli” – salve înseamnă a salva, iar strol este preluat de la cuvântul resveratrol, primul salvestrol studiat. Meritul cercetătorilor constă în faptul că şi-au dat seama că aceasta enzimă nu este doar semnul că s-a instalat boala, ci au realizat că este de fapt o enzimă salvatoare şi au demonstrat că atunci când întâlneşte fitonutrienți din categoria salvestrolilor, enzima transformă salvestrolii în substanţe toxice care produc moartea programată a celulei canceroase – apoptoza” explică farmacist pr. Iuliana Vasilache.

Studiile susţin funcţionalitatea salvestrolilor

Până în prezent, studiile în vitro, au arătat că salvestrolii induc apoptoza în celulele tumorale derivate din creier, sân, prostată, colon, ovar, testicul şi ţesutul pulmonar. Rezultatele tratamentului (suplimentar) cu extract concentrat de salvestroli la pacienţii cu cancer sunt încurajatoare. În perioada 2007 și în 2010 s-au realizat mai multe studii de caz pe grupuri mici de pacienţi cu diferite tipuri de cancer (de prostată, de sân, de colon, melanom, etc.) Printr-o dietă în care li s-au administrat salvestroli, în toate cazurile au fost raportate remisii complete. Echipa de cercetare este convinsă că natura ne oferă prin hrană un promedicament natural sub forma salvestrolului. CYP1B1 servește drept enzimă salvatoare care metabolizează salvestrolul în agenți anticanceroși și ne scapă de celulele canceroase.

Pesticidele distrug salvestrolii

Ceea ce producătorii de fructe şi legume în cantităţi industriale au omis, sub îndemnul profiturilor uriaşe, este faptul că prin pesticidele şi fungicidele folosite, au scăzut proprietăţile nutritive şi curative ale fructelor şi legumelor. Practic, prin pesticizare şi tratare cu agenţi antifungici plantele nu mai au nevoie să-şi pună în acţiune mecanismele naturale de apărare, prin urmare nu mai produc fitoalexine(salvestroli). În plus, consumul de alimente tratate cu pesticide facilitează ingerarea de substanţe cangericene provenite din reziduurile pesticidelor. Alt treilea neajuns al pesticidelor ajunse în organism este chiar inhibarea enzimei CYP1B1, care nu mai este capabilă să activeze şi puţinii salvestroli furnizaţi de legumele si fructele agriculturii moderne 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei