Pe scurt din Trup şi suflet
Dimensiune font:
LEAC PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA VEDERII
Macerat de miere, lămâi şi morcovi: 800 g miere de albine se amestecă bine cu o aceeaşi cantitate de morcovi raşi pe răzătoarea mică (nu se curăţă de coajă, ci se freacă bine cu o perie) şi un kg de lămâi date prin maşina de tocat cu tot cu coajă. Totul se pune la macerat timp de 20 de zile. Se ia câte o lingură de macerat, de trei ori/zi, înaintea fiecăreia dintre mesele principale ale zilei.
REMEDII DIN PLANTE CARE COMBAT DEPENDENŢA DE ALCOOL
Pentru a combate pofta de alcool se recomandă un ceai concentrat de cimbru: se pune un pumn de flori la un litru de apă clocotită, se lasă timp de patru-cinci minute, apoi se strecoară şi se pune într-un termos. La fiecare sfert de oră se ia câte o linguriţă din acest ceai şi va apărea o stare de greaţă, transpiraţie abundentă, urinare puternică şi creşterea poftei de mâncare. La consumul de alcool reapare starea de greaţă, iar o cură repetată zile la rând, timp de două săptămâni, conduce la o repulsie faţă de alcool.
Un alt remediu eficient atât în combaterea dependenţei de alcool, cât şi a celei de tutun şi fumat, este din pedicuţă (Lycopodium clavatum). Se face o infuzie din 5 g de plantă, uscată şi mărunţită, la 150 ml DE apă clocotită. Se consumă dimineaţa, la o oră după micul dejun, timp de opt zile.
COMBATEREA HALENEI - REMEDII DIN PLANTE
Respiraţia urât mirositoare, adică halena, apare din cauza unei igiene defectuoase a gurii şi unor afecţiuni ale căilor respiratorii sau gastro-intestinale.
* fructe de chimion, frunze de eucalipt, fructe de fenicul, frunze de dafin (câte 20 g din fiecare), 30 g frunze de mentă şi 30 g fructe de anason. Din acest amestec, uscat şi mărunţit, se prepară un macerat (10 zile) într-un litru de vin roşu şi 200 ml alcool de 70 de grade. Se strecoară şi se beau trei păhărele pe zi.
* fructe de anason (30 g), frunze de salvie (20 g), cimbru de cultură (20 g). Tot acest amestec, uscat şi măcinat, se fierbe timp de zece minute într-o jumătate de litru de vin, apoi se infuzează încă 10-15 minute, se strecoară şi se bea prin înghiţituri rare.
* în uz extern, pentru gargară şi clătirea gurii după fiecare masă se foloseşte infuzie din amestec în părţi egale de fructe de ienupăr, frunze de roiniţă, mentă şi pătrunjel sau coada şoricelului, muşeţel, rizomi de obligeană şi fructe de schinduf.
ULEIUL DE MĂSLINE OPREŞTE DEGRADAREA NEURONILOR
Pe lângă beneficiile pe care le aduce ficatului şi inimii, uleiul de măsline presat la rece se dovedeşte şi un extraordinar aliat al creierului. Acest ulei asigură o sursă importantă de acizi graşi monosaturaţi, substanţe indispensabile structurii celulelor nervoase cerebrale. S-a constatat că italienii, care sunt mari consumatori de ulei de măsline, au ajuns la o a doua tinereţe cu performanţe intelectuale superioare celor ale vârstnicilor din alte zone ale lumii.
Grupaj realizat de I.TÂRNOVEANU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau