Pe scurt din Trup şi suflet
Dimensiune font:
DETOXIFIEREA ORGANISMULUI DUPĂ EXCESELE ALIMENTARE
După săptămâni de excese şi răsfăţ alimentar este foarte posibil să simţiţi nevoia unei cure de detoxifiere, iar medicii nutriţionişti suceveni propun un plan simplu, care, însă, nu necesită vreo dietă drastică. Întrucât perioada de primăvară este propice pentru promovarea dietelor, curelor de slăbire şi programelor de detoxifiere, peste tot se vorbeşte numai despre acestea, despre avantajele şi dezavantajele pe care le presupun. După zile întregi de excese alimentare e de la sine înţeles că fiecare dintre noi îşi doreşte să contracareze cât mai repede şi eficient efectele răsfăţului gastronomic, fie că a fost vorba de dulciuri sau despre mâncăruri grase. Dacă aveţi intenţia de a vă schimba obiceiurile alimentare, prima regulă care trebuie avută în vedere este aşa-zisa curăţare a dietei.
EFECTELE TERAPEUTICE ALE POLENULUI
Polenul este elementul mascul al florilor pe care albinele îl culeg în granule. La un singur zbor, vizitând între câteva zeci şi câteva sute de flori albina aduce grăuncioare de polen în coşuleţele picioarelor. Apicultorii recoltează polenul „la urdiniş”, înainte ca acesta să ajungă în stup, iar mai apoi îl usucă. Consumatorii acestui produs apicol trebuie să ştie că există polenuri monoflore, culese de la o singură plantă, dar şi polenuri poliflore, mult mai valoroase, pentru că grăuncioarele de polen sunt culese de la o mare diversitate de plante, având culori dintre cele mai diferite. Dacă grăuncioarele de polen nu „curg” unele peste altele, asemenea nisipului uscat, ci se leagă între ele în mici conglomerate, fie că au fost necorespunzător uscate, fie necorespunzător depozitate. Consumul unui astfel de polen devenit toxic poate provoca grave deranjamente digestive. Fiecare granulă de polen din multele care compun un grăuncior este alcătuită dintr-un înveliş exterior numit exină şi un înveliş interior numit intină, care cuprinde doi nuclei, „miezul” folositor conţinând acizi cu certe proprietăţi antianemice, antileucemice şi anticancerigene.
SUCUL DE MORCOVI TRATEAZĂ ANEMIILE
Legumele conţin foarte multe vitamine şi oligoelemente a căror valoare se întâlneşte la nivelul indispensabilului echilibru acido-bazic pe care îl menţin sau îl restabilesc în organism. Anemii, ulcere, colite, enterite, diaree, intoxicaţii sau dermatoze sunt doar câteva dintre multiplele indicaţii ale sucului de morcovi care este recomandat să fie consumat zilnic. Asta deoarece conţine fier, calciu, fosfor, magneziu, provitamina A, necesare elementelor sanguine şi ţesuturilor organice. Sucul amintit previne semnele de îmbătrânire, dar fiind fad se consumă în combinaţie cu sucul de ţelină, roşii, pătrunjel sau lămâie.
Grupaj realizat de I.TÂRNOVEANU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau