Prepararea alifiilor si a uleiurilor
Dimensiune font:
Prepararea alifiilor si a uleiurilor
Se maruntesc de 2 ori cate 2 maini pline de plante. Se atrag 500 grame de untura de porc, ca si cum s-ar pune snitele la prajit.
Plantele se amesteca in aceasta grasime fierbinte, se lasa sa sfaraie scurt in tigaie, se amesteca in continuare, se trage tigaia de pe foc, se acopera si se lasa la rece peste noapte.
A doua zi se incalzeste totul usor, se filtreaza printr-o bucata de tifon, iar crema astfel obtinuta se introduce cat este calda in borcanele pregatite dinainte.
Prepararea uleiurilor are loc astfel: florile sau plantele se baga fara a se indesa intr-o sticla pana la gat si se toarna deasupra ulei de masline presate la rece, in asa fel incat uleiul sa acopere plantele cu un strat gros de 2 degete.
Se lasa 14 zile la soare sau in apropierea masinii de gatit.
http://www.tratament.net
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau