Revitaminizarea şi remineralizarea organismului
Dimensiune font:
Se cunoaşte prea bine că morcovii sunt foarte bogaţi în vitamina A, dar acesta nu este şi singurul lor avantaj.
Domnul prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în fitoterapie, reaminteşte că morcovii au şi multe alte calităţi, care fac din ei adevărate medicamente vegetale. Excelent pentru tratarea problemelor de tranzit intestinal, morcovul este recomandat şi pentru revitaminizarea şi remineralizarea organismului, precum şi împotriva ulcerului gastro-duodenal, hepatitei şi chiar reumatismului.
Remediu-minune împotriva anemiei
Compoziţia sa extrem de bogată în substanţe active, precum vitaminele A, B, C, săruri minerale şi elemente ca fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sodiu sau caroten, face din morcov un aliment de primă mână care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic al fiecărui om, fie el sănătos sau suferind. Acţiunile remineralizante şi antianemice ale morcovului sunt date mai ales de conţinutul bogat în fier.
Pentru a obţine un remediu foarte eficient în combaterea anemiei, prof. Milică propune amestecarea a 100 ml de suc de morcovi cu 200 ml de apă minerală, după care se adaugă miere de albine, de preferinţă polifloră, până la obţinerea unui sirop. Se consumă câte o lingură de preparat, de opt-zece ori pe zi.
O infuzie combinată foarte utilă în cazurile de anemie, convalescenţă, oboseală fizică şi psihică, stări de apatie şi lipsă de concentrare, este din 30 g de morcov ras, 30 g de măceşe, 10 g de coacăze negre şi 30 g de frunze de urzică. Se pun două-patru linguriţe de amestec într-un vas, iar peste ele se toarnă două pahare cu apă clocotită. Se lasă la infuzat, apoi se ţine la cuptor la temperatura de 70°C timp de o oră. Se strecoară şi se bea câte jumătate de pahar de trei-patru ori pe zi, până la revitalizarea organismului.
În acelaşi scop se poate utiliza o băutură din suc de morcovi, suc de ridichi negre şi suc de sfeclă roşie, în părţi egale. Din acest amestec de sucuri se ia câte o lingură, cu un sfert de oră înaintea celor trei mese principale din zi.
Având şi mult calciu (30 mg la 100 g), morcovul ajută mult şi la menţinerea sănătăţii oaselor şi dinţilor, dar consumat regulat ajută chiar şi la prevenirea osteoporozei. I.TÂRNOVEANU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau