Sa vorbim deschis despre penisul circumcis si necircumcis?

default

Dimensiune font:

| 13-02-2016 09:12

 

 

Toti baietii se nasc cu un strat de piele care acopera glandul penisului, acest strat purtand numele de preputCircumcizia reprezinta probabil cel mai vechi ritual sexual si presupune indepartarea preputului cu scopul de a schimba aspectul organului genital masculin. In principiu, circumcizia se poate realiza la orice varsta, insa majoritatea unor astfel de operatii au loc la maximum 3 saptamani de la nastere.

Motivele circumciziei sunt diferite: origini religioase, prevenirea masturbarii printre baietii mici de varsta sau mentinerea curateniei penisului, din moment ce circumcizia previne acumularea de murdarie sau bacterii sub preput.

Specialistii in sexologie se impart in 2 tabere: unii sunt de parere ca un barbat cu penis circumcis isi controleaza mult mai bine orgasmul si mentine mai usor curatenia organului genital, iar ceilalti considera ca existenta sau lipsa preputului nu are nicio legatura cu orgasmul iar curatenia poate fi mentinuta prin simple dusuri frecvente.

Cum arata un penis circumcis/necircumcis?

Aproximativ 70% dintre barbati au penisul necircumcis, adica aspectul cu care probabil majoritatea dintre noi, femeile, ne-am obisnuit: in stare flasca (cand nu se afla in erectie), glandul penisului este acoperit de preput. In timpul erectiei, pielea preputului se ridica, volumul penisului se mareste si glandul este in intregime expus.

Dupa cum iti poti da seama acum, proportia de 30% de barbati circumcisi poseda un penis care in stare flasca are glandul deja expus, desi volumul penisului in stare non erectila este acelasi cu al unui barbat necircumcis.

penis

Avantajele si dezavantajele unui penis circumcis

Iata avantajele de care se bucura un barbat circumcis:

- igiena a penisului mai usor de intretinut;
- scaderea riscului dezvoltarii unei infectii urinare;
- scaderea riscului dezvoltarii cancerului de prostata;
- scaderea riscului la partenera de a dezvolta infectii cu Chlamydia si Trichomonas, dar si cancer cervical; 
- un penis considerat mai excitant si mai curat.

Iata si dezavantajele circumciziei:

- sangerare si posibila infectie;
- indepartarea preputului mai mult decat trebuie va duce la rezultate evidente odata cu maturitatea barbatului: erectii dureroase; 
- scaderea raspunsului la stimuli in zona glandului;
- scaderea placerii sexuale la ambii parteneri, deoarece preputul este o zona erogena importanta iar lipsa lui scade placerea sexuala a barbatului. In plus, expunerea constanta a glandului scade treptat sensibilitatea acestuia la atingere.

Avantajele si dezavantajele unui penis necircumcis

Iata avantajele unui penis necircumcis:

- igiena este usor de intretinut cu dusuri frecvente;
- barbatul poate purta lenjerie si imbracaminte din orice tip de material, fara sa irite glandul;
- un barbat necircumcis poate oricand sa isi faca penisul sa arate ca unul circumcis, insa barbatii circumcisi nu mai pot schimba situatia in cazul in care partenerei nu ii place aspectul penisului lor;
- atat partenerul, cat si tu, va puteti bucura de mai multa placere sexuala datorita miscarii de inainte si inapoi a preputului, iar partenerul nu risca sa scada sensibilitatea glandului la stimuli.

penis necircumcis

Dezavantajele unui penis necircumcis sunt:

- prevenirea unei infectii urinare (1 din 3 barbati necircumcisi dezvolta o infectie urinara, in timp ce doar 1 din 25 de barbate necircumcisi pot suferi o infectie a tractului urinar);
- 1 din 800 de barbati necircumcisi sufera de cancer penian, in timp ce doar 1 din 2000 de barbati circumcisi dezvolta acest tip de cancer;
- riscul de cancer la prostata este cu 20% mai ridicat in randul barbatilor necircumcisi.

Stimularea unui penis circumcis/necircumcis

Stimularea manuala si orala difera deoarece penisul necircumcis permite stimularea manuala prin miscarea in sus si in jos a preputului, dar sistimularea orala, in timp ce penisul circumcis permite mai mult stimularea orala, glandul fiind deja expus iar excesul de piele din jurul glandului, de mult inlaturat.

Penetrarea se bucura in mare parte de aceeasi placere, doar ca barbatul necircumcis are avantajul de a simti mai bine stimularea penisului.

Ce parere au femeile despre penisul circumcis si necircumcis?

Studiile au dezvaluit faptul ca barbatii circumcisi sunt considerati mai vulcanici in actul sexual in comparatie cu barbatii necircumcisi, acest lucru fiind evident in studiile despre masturbare, sex oral si sex anal.

Femeile au pareri diferite despre aspectul penisului in actul sexual si nu numai. 40% dintre femei considera penisul circumcis mai sexy si mai excitant, iar preputul ca fiind ceva ce le provoaca repulsie, preferand sa vada penisul in stare de erectie. In acelasi timp, 60% dintre femei adora sa priveasca cum penisul intra in stare de erectie si preputul se retrage, dezvaluind glandul.

Iata cateva pareri ale unor femei despre circumcizie:


" Primul penis pe care l-am vazut a fost necircumcis, iar pofta de sex mi s-a anulat dintr-odata. Eram tanara, aveam 21 de ani. Nu stiu, mi se parea ca nu este indeajuns de curat, ca se mai ascunde ceva sub pielea aia.
penis circumcis sau necircumcis

Timpul a trecut, iar sotul meu, despre care mult timp am crezut ca este circumcis, ma excita de fiecare data cu penisul in erectie perfecta, cu pielea intinsa. Asadar, un penis necircumcis poate arata ca unul circumcis, ceea ce ma face sa cred ca exista tipuri dfierite de preput."

Femeie casatorita de 8 ani - 32 de ani)

" Sexul oral este mult mai interesant cu un barbat necircumcis. Este mai distractiv si mai excitant. Multe dintre prietenele mele considera ca un penis circumcis este mai aspectuos, insa pentru mine barbatul este perfect asa cum s-a nascut"

Femeie singura - 28 de ani)

" Sotul meu, care este circumcis, se excita destul de greu si nu inteleg de ce. Este al doilea barbat din viata mea, iar primul nu era circumcis. Ca sa il excit, era de ajuns sa stimulez manual penisul si sa misc preputul si deja il innebuneam complet. Asta nu se poate intampla niciodata cu un barbat circumcis."

Femeie casatorita de 5 ani - 30 de ani)

" Singura problema a sexului cu un barbat necircumcis este ca nu prea suporta prezervativul. Si totusi, prefer barbatii necircumcisi pentru ca sexul cu ei este mult mai distractiv." 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei