Sancţiuni de ochii lumii la „Elena Doamna”

default

Dimensiune font:

| 07-10-2014 05:15

Comisia de Disciplină a maternităţii a decis ieri sancţionarea cu 10 la sută din salariu, pe o perioadă de trei luni, patru medici implicaţi în scandalul bebeluşului decedat în noaptea de 8/9 septembrie * conducerea unităţii nu are nici un gând să demisioneze 

Comisia de Disciplină a Spitalului „Elena Doamna” a propus sancţionarea celor patru medici implicaţi în cazul bebeluşului decedat pe 9 septembrie, cu 10 la sută din salariu pe o perioadă de trei luni. Sancţiunile s-au aplicat medicilor dr. Simona Niculescu, dr. Gabriela Şargu, medic rezident Mihai Burnichie, urmând şi dr. Doina Iancu să primească aceiaşi sancţiune, aceasta fiind momentan din concediul medical. Conducerea unităţii urmează să verifice legalitatea concediului medical al dr. Iancu în condiţiile în care ieri, 6 octombrie, a fost văzută în triajul unităţii.

Hora morţii de la „Elena Doamna“

Cei patru medici au fost excluşi şi din activitatea de gardă de la momentul incidentului până la finalizarea anchetelor. Sancţiunile au fost aplicate pentru superficialitate în gardă, monitorizare incorectă a pacientei şi lipsă de comunicare cu pacienta şi familia acesteia. Toate aceste sancţiuni urmează să fie aprobate prin Consiliul de Administraţie al spitalului, care urmează să se întrunească în această săptămână. Cei patru medici riscă şi desfacerea contractului de muncă. Totodată, conducerea unităţii va propune Direcţiei de Sănătate Publică ca medicul Mihai Burniche să-şi caute un alt centru universitar pentru finalizarea rezidenţiatului. Se aşteaptă şi finalizarea anchetei Poliţiei, care cercetează lipsa personalului medical şi acuzaţia de omor din culpă, iar Colegiul Medicilor va analiza acuzaţiile de malpraxis.

Bebeluşul mort, „băgat pe sub uşă”
În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea de la „Elena Doamna” a adus acuzaţii grave mediului care a monitorizat sarcina Ioanei Ciobanu timp de nouă luni, respectiv dr. Simona Niculescu, cea care ar fi insistat telefonic să interneze pacienta în spital. Managerul Emil Anton susţine că medicul Niculescu „nu are competenţa pentru ecografie”, investigaţiile făcute la cabinetul privat fiind puse la îndoială. „Prima monitorizare a pacientei a fost făcută în spital la ora 10.22 dimineaţă, de către dr. Mihai Burniche, iar asistenta medicală din triaj i-a atras atenţia medicului că nu aude zgomote fetale. Medicul rezident nu a luat în seamă observaţia asistentei şi a urcat pacienta în sala de travaliu. După aceasta, a fost văzută în acea noapte de încă patru ori, până s-a decis să intre în sala de operaţie”, a subliniat dr. Emil Anton.

Au tratat un făt mort ca făt viu
Managerul unităţii susţine că dr. Niculescu a dat zeci de telefoane până s-a asigurat că pacienta este în sala de naşteri, după care şi-a închis telefonul. „Puteţi acuza echipa medicală de eroare de diagnostic, dar acesta era dacă era un făt viu şi îl ucideau, nu invers. Medicii au tratat un făt mort ca pe un făt viu. Medicul Simona Niculescu, prin medicul său rezident Mihai Burnichie, a băgat acest caz pe sub preş în spital, fără să anunţe garda sau medicul de pe sector. Doctoriţa Niculescu a încercat să scape de acest caz, insistând cu numeroase telefoane să fie internată acea pacientă, apoi aceasta şi-a închis telefonul. Ancheta Poliţiei va stabili vinovaţii”, a precizat dr. Emil Anton. Cât priveşte aparatura medicală, deşi în prima fază conducerea unităţii a recunoscut că aparatul care monitoriza activitatea cardiacă a fătului era decalibrat, la scurt timp, managerul Emil Anton a admis că aparatul dă o eroare de 10 bătăi de cord în plus. „Pacienta este foarte plinuţă, iar zgomotele erau înfundate şi pot fi confundate cu bătăile materne. S-a interpretat greşit”, a subliniat dr. Anton.

O comisie formată din conducerea spitalului alături de şefi de secţie va monitoriza activitatea permanentă a gărzilor. Cât priveşte recomandarea Ministerului Sănătăţii privind eliberarea din funcţie a conducerii spitalului, managerul Emil Anton a declarat că nu are de gând să demisioneze. „Eu nu îmi dau demisia, pentru că aş recunoaşte că sunt vinovat. Voi conduce ancheta pentru a arăta care este adevărul în acest caz. Aştept ca alţi9i să mă demită”, a conchis managerul Emil Anton. Cristina MIHĂILĂ

* * *
Eu nu îmi dau demisia. Aştept ca alţii să mă demită” – Emil Anton, managerul Spitalului „Elena Doamna”
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei