Şefii căminului T19 au dispărut

default

Dimensiune font:

| 09-12-2014 13:24

Studenţii din Căminul T19 s-au întâlnit duminică seara cu medicul Georgeana Mitoşeriu, avocatul Ciprian Mitoşeriu şi reprezentanţii Facultăţii de Automatică şi Calculatoare * aceştia au avut posibilitatea să-şi verifice formularul şi semnătura de înscriere la medicul de familie *totodată, medicul Mitoşeriu le-a oferit studenţilor modele de cereri pentru înscrierea la orice alt medic, bazate însă pe o excepţie de la lege 

Studenţii din Căminul T 19 s-au întâlnit duminică, 7 decembrie, cu medicul de familie Georgeana Mitoşeriu, soţul acesteia, avocatul Ciprian Mitoşeriu, prodecanul Alexandru Archip şi cu şeful Campusului „Tudor Vladimirescu”, Bogdan Budeanu, pentru a lămuri situaţia în scandalul înscrierilor abuzive pe lista medicului de familie. Deşi încă erau studenţi care îşi exprimau nemulţumirea faţă de modul în care au ajuns pe lista de pacienţi a medicului Mitoşeriu, niciunul nu o mai spunea făţiş. De la întâlnire, în schimb, au lipsit cei de la care se aşteaptă explicaţii - preşedintele de cămin Bogdănel Anuşca şi administratorul Anişoara Moroşanu. „Şeful de cămin din T19 nu este de găsit, nici noi nu dăm de el. Toţi au întrebat în seara aceasta unde este”, a precizat Bogdan Budeanu, directorul Direcţiei Serviciu Studenţi (DSS). De asemenea, reporterii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei” au încercat să ia legătura cu administratorul căminului, Anişoara Moroşanu, însă aceasta a refuzat orice punct de vedere pe acest subiect.
Întâlniri cu studenţii, în fiecare miercuri
Medicul de familie Georgeana Mitoşeriu le-a promis studenţilor întâlniri în fiecare miercuri până la rezolvarea problemei, astfel ca fiecare student să aibă posibilitatea să-şi verifice formularul şi semnătura de pe el. Medicul le-a oferit studenţilor modele de cereri care le dau dreptul acestora posibilitatea înscrierii la orice alt medic. „Sunt modele de cerere ce urmează a fi analizate în funcţie de situaţia fiecărui solicitant în parte. Dacă există situaţii excepţionale se impun măsuri excepţionale, retragerea de pe listă fiind una dintre acestea. Repet, este vorba despre situaţii excepţionale, de aceea se impun analize individuale”, a precizat dr. Georgeana Mitoseriu, medic de familie.
Formularele erau deja completate
Totodată, studenţii şi-au verificat duminică şi semnătura pe formularele de înscriere. Din primele verificări s-a constatat că acestea erau deja completate. În urma întâlnirii, studenţii au mai întrebat dacă aveau nevoie de adeverinţe de student pentru înscrierea la medicul de familie şi dacă da, de unde au fost obţinute în condiţiile în care ei nu făcuseră cerere la facultate pentru eliberarea acestora. Alexandru Archip, prodecan probleme studenţeşti al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul UTI, susţine însă că înscrierea la medicul de familie se putea face şi fără adeverinţă de student.
310 de studenţi înscrişi la acelaşi medic
Din verificările făcute de reprezentanţii Universităţii Tehnice reiese că din Căminul T19 au ajuns înscrişi fără voia lor la medicul de familie Georgeana Mitoşeriu aproximativ 310 de studenţi. „Din celelalte cămine s-au înscris la doamna doctor circa 180 de studenţi, unde nimeni nu are nicio problemă, toţi au fost înscrişi în cunoştinţă de cauză, tot cu preşedinţii de cămin. În celelalte cămine, transferul s-a făcut corect. Spun asta şi cifrele. Aici sunt circa 310, deci e diferenţa foarte mare. E deja un semn de întrebare. În total, în T19 sunt 434-435 de studenţi”, a precizat Bogdan Budeanu, director la Direcţia Servicii Studenţeşti (DSS). Acesta mai susţine că în urma acestui scandal imaginea Universităţii este afectată. „Cei care au făcut asta au profitat de încrederea studenţilor, pentru că aceştia au o mică putere aici, fiind reprezentanţi aleşi de ei. Am avut încredere deplină, aşa cum au avut şi studenţii”, a mai precizat şeful Direcţiei Servicii Studenţeşti.
Doar două plângeri la CJAS
Miercuri, şeful CJAS Iaşi urmează să se întâlnească cu reprezentanţii studenţilor şi a Facultăţii de Automatică şi Calculatoare. „Vom expune problema şi întrebarea va fi foarte clară: Care este cel mai scurt timp şi procedura lipsită de birocraţie, astfel încât studentul să ajungă la medicul dorit? Apoi, vom merge cu o informare clară la studenţi”, a subliniat şeful DSS. La rândul său, şeful CJAS susţine că până acum s-au înregistrat doar două plângeri în acest caz. „Vom analiza toate documentele pentru a vedea dacă studenţii au fost înscrişi abuziv pe lista medicului de familie sau sunt cereri semnate de aceştia”, a precizat ec. Robert Dâncă, şeful CJAS.
Ce riscă Bogdănel Anuşca?
Bazându-se pe încrederea colegilor, dar şi pe aglomeraţia pentru cazarea în campus, i-a fost uşor preşedintelui de cămin, Bogdănel Anuşca, să-i convingă pe studenţi să semneze formularele de schimbare a medicului de familie. „Vă povestesc ce am aflat şi noi. La primul student care ceda buletinul pentru viza de flotant erau trecute - pe ascuns - datele pe formular, iar la urmă, când îşi ridica cheile, spunea semnează şi aici, pentru a fi luat în evidenţa medicului din campus”, explică Bogdan Budeanu, directorul DSS. Dincolo de pierderea funcţiei şi a drepturilor de care beneficia ca şef de cămin, Bogdănel Anuşca ar putea fi exmatriculat. „La nivel de sancţiuni, se poate merge, în cazuri extreme, până la desfacerea contractului de studii. Dar, repet, numai în cazuri extreme şi numai cu dovezi solide în spatele dosarului, pentru că este o chestiune radicală”, a mai precizat Alexandru Archip, prodecanul responsabil de problemele studenţeşti din cadrul Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare. Cristina MIHĂILĂ, Andreea IGNEA

Au semnat pentru analize gratuite
Prodecanul Alexandru Achip susţine că la mijloc este vorba de o lipsă de informare, unii studenţi spunându-li-se că semnează pentru a beneficia de… analize gratuite. „Asta am auzit noi de la studenţii implicaţi în schimbarea medicului de familie. Asta li se spunea de către cei din comisia de cazare de la cămin”, a subliniat prodecanul.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei