Sfaturi pentru prevenirea toxiinfectiilor cu E.Coli
Dimensiune font:
Nu poti sa iti dai seama daca un aliment este contaminat cu E. coli dupa felul in care arata, miros sau gust. Desi cele mai multe tipuri de bacterii Escherichia coli (E. Coli) sunt inofensive, anumite tulpini, cum ar fi E. coli O157: H7, pot provoca boli grave. Iata cateva sfaturi pentru prevenirea toxiinfectiilor cu E.Coli:
1. Clatiti si spalati bine produsele din carne.
2. Spalati-va mainile, ustensile de bucatarie si suprafeţele de lucru din bucatarie cu apa calda si sapun inainte si dupa prepararea sau consumul de alimente.
3. Pastrati carnea cruda separat de alte alimente care nu necesita preparare.
4. Gatiti mancarea bine. Fripturile de vita, carnea de porc, de miel si de manzat, cotletele ar trebui sa fie gatite la o temperatura interna minima de 63 grade Celsius. Carnea trebuie sa fie fierta la cel putin 71 grade Celsius. Pasarile de curte trebuie sa fie gatite la 74 grade Celsius.
5. Bagati la frigider sau congelati alimentele perisabile.
6. Evita sucurile si produsele lactate nepasteurizate.
7. Nu bea apa netratata din lacuri sau cursuri de apa.
Sursa: Medlive
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau