« Inapoi

Poveste cu final fericit:

Şi-a salvat fiul, fără să stea pe gânduri

Şi-a salvat fiul, fără să stea pe gânduri#1
Şi-a salvat fiul, fără să stea pe gânduri#1Şi-a salvat fiul, fără să stea pe gânduri#2
Mărime font - +

O femeie în vârstă de 48 de ani din Paşcani a demonstrat că îşi merită titulatura de mamă adevărată * văzându-şi fiul de doar 21 de ani bolnav, chinuindu-se să facă faţă bolii ce îl chinuia, aceasta nu a stat pe gânduri şi s-a întors din străinătate, renunţând la multe lucruri, pentru a-i da acestuia şansa la o viaţă nouă * întrucât soţul nu a fost compatibil cu fiul pentru donarea unui rinichi, femeia a făcut acest gest nobil 

 

Povestea familiei Gavril din Paşcani este una cu final fericit şi poate fi exemplu pentru multe altele. Cu doi copii gemeni, o fată şi un băiat, acum în vârstă de 21 de ani, familia a trecut prin numeroase greutăţi, dar le-a înfruntat cu bine. Pentru asta a fost însă nevoie de mult curaj şi multă dragoste, spune mama, Mihaela, în vârstă de 48 de ani, care şi-a salvat fiul din ghearele unei boli nemiloase. Cu probleme grave la rinichi de la vârsta de doi ani, fiul ei, Alexandru Constantin, a trecut prin multe situaţii dificile. Cel mai rău a fost însă, spune el, în octombrie 2016, când a ajuns de urgenţă la spital, din cauza bolii de rinichi, nefropatie de reflux. De atunci a început să facă dializă de trei ori pe săptămână şi s-a chinuit cum a putut, dar nu şi-a pierdut speranţa că va fi bine. Soluţia salvatoare a venit de la propria mamă, care a renunţat la munca în străinătate şi la multe alte lucruri, şi-a făcut curaj şi i-a donat un rinichi. Operaţia a avut loc la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, pe 14 februarie, şi a fost un real succes. Vizibil emoţionată, dar în stare bună, mama, Mihaela Gavril, a povestit ieri că i-a fost teamă, dar nu a stat pe gânduri, fiind vorba de fiul ei. „Nu m-am gândit că se va ajunge la operaţie, dar dacă nu a fost şansă de altceva, trebuia să fac asta. E copilul meu şi trebuia să mergem înainte, nu am stat pe gânduri. Mai întâi a fost soţul, dar nu a fost compatibil şi mi-am cerut eu voie să vin din străinătate de urgenţă acasă. Acum sper să-l văd pe picioarele lui, bine. Eu oricum am sentimentul de bucurie pentru el şi le mulţumesc din suflet medicilor pentru tot”, a declarat Mihaela Gavril, mama salvatoare.

Problemele fiului ei, Alexandru, au apărut de la vârsta de doi ani, acesta fiind diagnosticat cu nefropatie de reflux. Toate au culminat însă în octombrie 2016, când acesta a ajuns de urgenţă la spital. Nu a fost altă şansă decât să înceapă dializa. I se propusese transplantul de acum doi ani, dar s-a speriat. Ulterior, au venit alte probleme şi s-a decis apoi să se înscrie pe lista de aşteptare pentru transplant, pentru a scăpa de coşmar. „Era foarte greu cu dializa de trei ori pe săptămână, patru ore pe zi, şi cu facultatea, nu e uşor. Trebuia să mă învoiesc ca să ajung la dializă. Am fost chemat de două ori pentru transplant în această perioadă cât am fost înscris, dar au fost alţi pacienţi, mai compatibili decât mine. Noroc cu mama, care m-a salvat şi mi-a dat o nouă viaţă”, a declarat Alexandru, mulţumindu-i totodată mamei sale pentru curaj şi pentru această şansă.

Momentan, atât băiatul, cât şi mama, se află la spital, şi se recuperează. Nu se pot vedea, despărţindu-i un perete, dar se aud la telefon. Tot ce speră acum Alex este să fie bine, în timp ce Mihaela, mama sa, îşi doreşte acelaşi lucru pentru fiul său, negândindu-se nicio clipă la ea şi la faptul că, cel mai probabil, nu va mai putea pleca din nou să îngrijească bătrâni în străinătate, cum a făcut până acum. „Când ies de aici, vreau să văd cum e să fii bine şi vreau să am grijă de mine, să profit de această şansă”, a mai declarat Alex.

Medicii spun că aceasta este doar una dintre poveştile de succes ale familiilor care se hotărăsc să-şi salveze rudele şi speră că oamenii care se pot gândi la donare să se hotărască să schimbe viaţa altor persoane. „Aceasta este doar una din poveştile de succes de după transplant, acest băiat fiind norocos că a primit un rinichi de la mamă. Până în prezent totul a decurs foarte bine, rinichiul primit de pacient funcţionează normal şi sperăm că în continuare totul va decurge la fel. Din păcate, sunt încă multe persoane pe lista de aşteptare la transplant, aproximativ 500, şi constatăm şi o creştere a numărului pacienţilor cu probleme renale. Sperăm însă că populaţia care se poate gândi la donare să accepte acest lucru ca un fapt care schimbă viaţa unor oameni”, a declarat dr. Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

Roxana NĂSTASĂ

Data publicarii: 17/02/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > SANATATE > STIRILE ZILEI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Horoscop 28 iunie 2017

Horoscop 28 iunie 2017

 BERBEC: Veselia şi cheful de aventuri de care dai dovada te vor face remarcat(...)
Oportunități de lucru în Danemarca

Oportunități de lucru în Danemarca

 Din ce in ce mai multe persoane aleg să muncească pentru o perioadă în(...)
Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani " 28 iunie 1917 GALERIE FOTO

Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 28 iunie 1917 GALERIE FOTO

 Astăzi a avut loc înmormântarea medicilor francezi Dubois, Clunet şi(...)

 

 

 

editia online din 28.06.2017 - 18:47

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange