Sosurile din magazine - otravă la flacon!
Dimensiune font:
Asociaţia Pro Consumatori a analizat 155 de sosuri comercializate în magazinele din România şi a descoperit că plătim singuri pentru a cumpăra otravă şi asta deoarece sosurile care promit gustul desăvârşit pentru mâncarea noastră cea de toate zilele sunt soluţii chimice care ne afectează sănătatea, susţine europarlamentarul Daniel Buda.
Rezultatele unei recente analize făcute de Asociaţia Pro Consumatori au scos la iveală unele date alarmante: sos de usturoi cu 1% usturoi deshidratat şi 7 substanţe chimice. Sos de maioneză cu 11 aditivi alimentari. Un sfert din sosurile de maioneză analizate conţin câte 7 substanţe chimice. 8 din 10 sosuri de maioneză conţin între 5 şi 11 substanţe chimice. Gălbenuşul de ou din sosurile de maioneză nu depăşeşte 5%. 7 din 10 sosuri de maioneză conţin EDTA. Sos mexican cu aromă de fum şi extract de drojdie. Sos Taco Salsa cu soluţie de dezgheţat şosele. Sos vânătoresc cu pulbere de praz. Sos cu aromă de hrean şi zaharinat de sodiu. Ketchup cu aromă de tomate, sucraloză şi conservanţi. Sos de roşii cu monoglutamat de sodiu şi sare de lămâie.
Europarlamentarul Daniel Buda menţionează că rezultatele acestei analize reprezintă un semnal de alarmă puternic atât pentru populaţie, cât şi pentru instituţiile statului. „Dacă nu este interzis, atunci este legal şi marile companii folosesc în produsele alimentare toate substanţele chimice care să potenţeze gustul, chiar dacă afectează sănătatea consumatorului pe termen lung. Consumatorul trebuie să înţeleagă faptul că prin consumul excesiv al acestor sosuri chimice, dincolo de dependenţa de gust pe care o capătă, se expune apariţiei şi agravării unor boli, pornind de la obezitate, astm, iritaţii la nivelul pielii, distrugerea ADN-ului, până la alergii, hiperactivitate, afecţiuni gastrointestinale şi chiar cancere. Pericolul vine din flaconul cu sos de pe raftul magazinului şi singura soluţie este să ne informăm şi să boicotăm aceste produse, pur şi simplu refuzând să le cumpărăm. Este absolut obligatoriu să devenim selectivi cu ce ingerăm şi ce punem în farfurie copiilor noştri. Să ne întoarcem spre produsele sigure, cu puţine ingrediente chimice, la sosuri făcute din roşii, ardei şi alte legume din ferma ţăranului român şi la produsele locale care sunt o garanţie a gustului şi sănătăţii alimentare”, avertizează europarlamentarul român. Dan BERCIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau