Spitalul de Boli Infecţioase, pregătit în caz de toxiinfecţii alimentare
Dimensiune font:
Având în vedere că zilele acestea, la Iaşi, se desfăşoară o sărbătoare extrem de importantă, Hramul Sfintei Parascheva, care adună pelerini din toate colţurile ţării, reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Paracheva” Iaşi, şi-au luat măsuri de precauţie
Întrucât pot apărea îmbolnăviri din cauza consumului de alimente insuficient controlate şi fără respectarea unor măsuri de igienă, mai ales în cazul pelerinilor care îşi aduc mâncare şi o ţin mai multe zile în condiţii neconforme, cei de la Spitalul de Boli Infecţioase, având experienţa anilor trecuţi, au eliberat locurile şi au pregătit personalul în cazul unui eveniment neplăcut, cum ar fi un focar de toxiinfecţie alimentară. „Noi suntem pregătiţi de fiecare dată la un eveniment de asemenea amploare; spitalul pregăteşte locuri şi totul este sub control. În anii trecuţi au fost cazuri izolate de toxiinfecţii alimentare în această perioadă, dar noi sperăm să nu fie cazul anul acesta”, a declarat dr. Irina Teodorescu, medic primar la Spitalul de Boli Infecţioase.
Atenţie la igiena alimentară!
Medicii recomandă mare atenţia la igiena alimentară, având în vedere pericolul îmbolnăvirii. Potrivit dr. Irina Teodorescu, de la Spitalul de Boli Infecţioase, oamenii trebuie să ţină cont de măsurile de igienă. „Dat fiind că zilele acestea în Iaşi se desfăşoară o sărbătoare importantă şi avem un flux foarte mare de persoane care vor vizita edificiile religioase din oraş, am vrea să atragem atenţia asupra posibilităţii de apariţie a unor îmbolnăviri din cauza consumului de alimente în condiţii necontrolate. Spre exemplu, mâncare sau prăjituri depozitate pe diverse tarabe ori alimente consumate în locuri neconforme, pe iarbă sau pe bancă. Asemenea lucruri nu sunt recomandate. Colegii noştri de la igiena alimentaţiei sunt permanent în alertă privind calitatea produselor, dar este foarte importantă şi respectarea regulilor de igienă de către persoanele care le consumă. E vorba de spălatul pe mâini şi de locul în care se mănâncă. De asemenea, chiar dacă temperaturile sunt coborâte, expunerea la soare nu este recomandată, mai ales la produse de carne sau de patiserie. Dacă nu se respectă aceste reguli, riscul de toxiinfecţie alimentară e prezent”, a mai declarat dr. Irina Teodorescu.
Pelerinilor le este recomandat să nu consume mâncare ţinută mai multe zile şi să evite consumul de alcool, care, în această perioadă duce la multe cazuri de indigestii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau