« Inapoi

Start bun la tratamentul hepatitei fără interferon

Start bun la tratamentul hepatitei fără interferon#1
Mărime font - +

 Programul „Interferon free” pentru bolnavii de hepatită se desfăşoară în condiţii bune la Iaşi * deja, în total, 180 de pacienţi au făcut primii paşi în drumul spre vindecare

În cadrul unei dezbateri profesionale referitoare la tratamentul cu interferon free, reprezentanţi ai CAS Iaşi, medici, membri ai Asociaţiei „Echitate în Sănătate”, precum şi ai Societăţii Internaţionale de Medicină şi Chirurgie Regenerativă, au evaluat problematica activităţilor privind derularea contractului cost-volum-rezultat, pentru tratamentul de care beneficiază la nivel naţional, în această etapă, 12.000 de pacienţi. La Iaşi, s-a evidenţiat că lucrurile se desfăşoară bine, la nivelul judeţului începând deja tratamentul 180 de pacienţi din regiunea Moldovei. „La nivelul judeţului Iaşi, la data de 30 iunie 2016 au început tratamentul cu Harvoni un număr de 9 pacienţi cu ciroză decompensată, iar tratamentul cu Viekirox/Exviera a fost iniţiat pentru un număr de 88 de pacienţi cu ciroză compensată, precum şi pentru 83 de pacienţi cu hepatită cronică. Tratamentul a fost prescris de către 22 de medici specialişti din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi, precum şi din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sf. Parascheva Iaşi”, se arată într-un comunicat al CJAS Iaşi.

Acces mai rapid la tratament
Cât priveşte pârghia administrativă a comisiilor de experţi, potrivit sursei citate, în cadrul dezbaterii s-a apreciat că, în urma desfiinţării acestora de la nivel central, pacienţii pot beneficia în prezent mult mai rapid de tratament, nefiind nevoiţi să aştepte decizia comisiei de experţi CNAS. „La nivelul furnizorului de servicii medicale s-au constituit baze de date medicale cu privire la aceşti pacienţi şi proceduri interne, în vederea gestionării cât mai eficiente a documentaţiei medicale”, se mai arată în comunicatul de presă.
În ceea ce priveşte protocolul de prescriere a medicamentelor, au fost reţinute propuneri de îmbunătăţire, urmând să fie înaintate în cel mai scurt timp comisiei de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii.
În anul 2016, la nivelul judeţului Iaşi un număr de 800 de pacienţi au beneficiat de tratament, rata de vindecare fiind de aproximativ 99%, iar costurile în valoare de 99.203.948,29 lei.

Roxana NĂSTASĂ

 

Data publicarii: 05/07/2017
loading...
Comentarii

alexandru guzi

Jul 05, 2017

intr-un final se fac lucruri bune si pentru bolnavii din tara noastra! astfel de proiecte si de solutii ar trebuie aplicate in toate spitalele din romania!

Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > SANATATE > STIRILE ZILEI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

 După tragedia din Clubul Colectiv, istoria era pe punctul să se repete în(...)

 

 

editia online din 22.07.2017 - 1:42

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange