SUSANU CLINIC IASI Chirurgie Plastică şi Reconstructivă

default

Dimensiune font:

| 16-02-2015 01:48

"Lipofilling-ul


Lipofillingul reprezintă o metodă de chirurgie minim invazivă prin care grăsime autoloagă (recoltată de la pacient) este folosită pentru a corecta defecte de la nivelul altor regiuni ale organismului. Metoda poate fi folosită atât în scop estetic (ameliorarea ridurilor şi contururilor faciale, îmbunătăţirea aspectului feţei dorsale a mâinii, augmentare mamară, a feselor sau a gambelor etc.), cât şi în scop reconstructiv (în reducerea cicatricilor depresive, în reconstrucţia mamară din sindromul Poland, postmastectomie etc.).


În afară de efectul de umplere volumetrică oferit de grăsime, cercetările din ultimii ani au indicat efectele benefice suplimentare ale ţesutului adipos. S-a demonstrat că acesta conţine o cantitate importantă de celule stem, precum şi factori de creştere celulară. Acestea determină la nivelul zonei în care este transferată grefa de grăsime stimularea fibroblaştilor şi producerea de colagen, cu ameliorarea calităţii macroscopice şi microscopice a straturilor pielii supradiacente. Cercetătorii din SUA au demonstrat că transplantul de grăsime poate vindeca rănile cronice, precum cele din piciorul diabetic sau produse ca rezultat al radioterapiei.


Folosit în chirurgia cosmetică de rejuvenare facială, lipofilingul permite obţinerea unor efecte de întinerire imediat vizibile, fiind o metodă simplă, puţin traumatică şi care necesită o perioadă minimă de recuperare postoperatorie. Se adresează în general pacienţilor între 45-60 de ani, pentru corectarea ridurilor profunde şi redesenarea contururilor faciale (frunte, pomeţi, linia mandibulei etc.).
Grefa de grăsime reprezintă o opţiune excelentă în chirurgia estetică sau reconstructivă a sânului. Metoda poate fi folosită atât pentru mărirea de volum a sânilor, cât şi pentru ridicarea acestora. Efectul este imediat, sânul căpătând un aspect absolut natural. În timpul procedurii, mărimea şi forma sânului sunt modificate progresiv, până la un aspect considerat satisfăcător de către medic şi pacientă. În general se preferă o injectare stadială, în 2-3 şedinţe operatorii, la interval de 3-6 luni.
Injectată la nivelul feţei dorsale a mâinii, grefa de grăsime va restabili aspectul tânăr al mâinilor pacientului.


Procedura se realizează în condiţii de anestezie locală, cu sau fără sedare intravenoasă, în funcţie de amploarea procedurii (suprafaţa de tratat, volumul de grăsime transferat etc.).
Într-o primă etapă, zona donatoare (în general abdomenul inferior sau feţele laterale ale coapselor) va fi infiltrată cu o soluţie anestezică, similară cu cea folosită la liposucţie. Aceasta este etapa de infiltrare şi se realizează cu ajutorul unor canule de infiltrare. Ulterior se recoltează cantitatea de grăsime necesară prin intermediul unor canule de aspiraţie. Desprinderea fragmentelor de grăsime se realizează prin mişcări înainte şi înapoi ale canulei prin stratul de grăsime, iar aspirarea acesteia se face prin cuplarea canulei de aspiraţie la o seringă vidată. Canulele se introduc în piele prin nişte incizii de 3-5 mm lungime, plasate în zone cât mai puţin vizibile.


După recoltare, grăsimea este prelucrată, cu scopul separării acesteia de lichidele aspirate concomitent, ţesut fibros etc. Se repartizează în seringi de câte 1-5 ml, pentru o injectare cât mai precisă. Grăsimea se injectează la nivelul zonei de tratat cu ajutorul unor canule foarte fine (canule de lipofiling). Acestea sunt atraumatice, provoacă o durere minimă şi sunt uşor de tolerat de majoritatea pacienţilor. Succesul tehnicii şi supravieţuirea unui număr cât mai mare de celule adipoase transferate depind de folosirea unei tehnici de recoltare şi prelucrare cât mai puţin traumatică (de aceea autorii japonezi, de la care am preluat personal tehnica, recomandă aspirarea cu seringa vidată şi prelucrarea manuală a grăsimii). De asemenea, injectând cantităţi foarte mici de grăsime într-un singur loc, se asigură supravieţuirea acesteia la nivelul zonei donatoare. Se apreciază că din cantitatea de grăsime injectată, la un an de la procedură, se pot resorbi între 30% şi 80%, în funcţie de tehnica folosită.


După injectare pacienta poate părăsi imediat clinica, recuperarea postoperatorie fiind minimă. De cele mai multe ori, la nivelul zonei de unde s-a recoltat grăsime se resimte o durere minimă, şi cel mai frecvent apar echimoze (vânătăi) care dispar în 2-3 săptămâni.
La nivelul zonelor tratate apare de cele mai multe ori un edem (umflare) care este maxim în zilele 3-5 şi cedează progresiv, dispărând complet până la două săptămâni de la intervenţie. Concomitent pot apărea echimoze cu intensităţi variabile, care dispar în general după 7-14 zile.
Postoperator, se vor administra medicamente anitinflamatorii şi antalgice (care reduc durerile); se va continua pentru o perioadă scurtă tratamentul antibiotic început înaintea intervenţiei.
După intervenţie se recomandă pentru 14 zile evitarea efortului fizic, expunerea la temperaturi ridicate, saună, duşul fierbinte etc., precum şi consumul de băuturi alcoolice (determină dilatarea vaselor de sânge din piele).


Fumatul, suprimat cu două săptămâni înainte de intervenţie, trebuie evitat pentru minim 6 săptămâni după intervenţie.


Posibile complicaţii ale lipofillingului:
– neregularităţi ale pielii (atât la nivelul zonei de unde se recoltează grăsimea cât şi la nivelul zonei unde se injectează grăsimea)
– lezarea pielii sau a nervilor superficiali cu modificări persistente (peste 2-3 luni) a sensibilităţii cutanate
– infecţii
– formare de hematoame
– embolie grăsoasă sau cu trombi de sânge, inclusiv tromboză venoasă profundă şi trombembolism pulmonar
– acumulare excesivă de fluide
– anomalii de cicatrizare a inciziilor pentru canule
– complicaţii legate de anestezie
– durere persistentă (peste 2-3 luni)


În general aceste complicaţii sunt rare, fiind vorba despre o procedură minim invazivă, cu respectarea măsurilor de prevenţie.
Însă, în cazul în care apar oricare dintre complicaţiile amintite, sau starea generală se înrăutăţeşte fără o cauză aparentă, trebuie să vă adresaţi imediat medicului. Este posibil să aveţi nevoie de o medicaţie suplimentară, de o nouă intervenţie sau chiar de o reinternare pentru o perioadă scurtă de timp." 

 

SC Susanu Clinic SRL

 

Iași, România


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei