SUSANU CLINIC IASI Chirurgie Plastică şi Reconstructivă - Abdominoplastie

default

Dimensiune font:

| 23-01-2017 07:00


Alături de aspectul inestetic major pe care îl induce excesul de grăsime localizat la nivelul abdomenului, acesta determină de multe ori şi modificări grave ale posturii, cu repercusiuni severe asupra integrităţii funcţionale a coloanei vertebrale lombare. Excesul de grăsime abdominală acţionează ca o greutate purtată permanent de corpul nostru şi susţinută în mare parte de către coloana vertebrală lombară, care în cele din urmă va dezvolta deformări şi degenerări. Pe lângă afectarea coloanei vertebrale, excesul de grăsime în general reprezintă o cauză majoră de suprasolicitare a inimii, care trebuie să „muncească” anormal de mult, ducând în timp la tulburări funcţionale şi ulterior morfologice ale cordului. În plus, grăsimea abdominală exagerată reprezintă o cauză majoră pentru afecţiunile degenerative ale articulaţiilor genunchilor (prin exercitarea unei presiuni majore la acest nivel), dar şi cauză pentru apariţia varicelor (prin compresiune asupra sistemului venos de retur al membrelor inferioare).

Abdominoplastia reprezintă intervenţia chirurgicală prin care se îndepărtează atât excesul de grăsime, cât şi cel de piele de la nivelul abdomenului. Însă, Abdominoplastia nu presupune îndepărtarea grăsimii excesive din interiorul cavităţii peritoneale (grăsimea care înconjoară organele), al cărei volum trebuie controlat prin dietă şi printr-un program riguros de exerciții fizice.

Intervenţia chirurgicală se efectuează în condiţii de anestezie generală.

Iniţial, se infiltrează tegumentele situate deasupra ombilicului cu o soluţie anestezică şi vasoconstrictoare (care micşorează diametrul vaselelor de sânge). La nivelul acestei zone (cuprinsă între ombilic, marginea de jos a coastelor şi părţile laterale ale trunchiului) se va aspira excesul de grăsime prin liposucţie clasică. Este foarte important ca pliul cutanat restant să nu depăşească 1,5 - 2 cm, pentru a putea obţine un aspect optim postoperator al abdomenului. Este extrem de important, însă, de avut în vedere că aspectul general al abdomenului trebuie armonizat cu cel al întregului corpul, pe de o parte, dar şi cu al trunchiului, pe de altă parte. De asemenea, se va evita aspirarea a mai mult de 5 - 7 litri de aspirat într-o singură şedinţă.
Ulterior, se efectuează o incizie (conform desenului efectuat preoperator, cu pacientul în picioare) deasupra pubisului, prelungită lateral până la nivelul crestelor iliace (uneori chiar în afara acestora). Se disecă pielea (în toată grosimea ei) de la acest nivel şi până la marginea de jos a coastelor. Buricul se decupează de jur împrejur şi se suturează la fascia profundă, urmând a fi suturat ulterior în noua sa poziţie.

Se verifică dacă nu există eventuale hernii ale liniei albe (nediagnosticate anterior) sau dehiscenţe ale muşchilor drepţi abdominali. Se suturează pe linie mediană teaca ce înveleşte muşchii drepţi abdominali, realizând astfel întărirea pe linie mediană a peretelui abdominal.
Tegumentul în exces se secţionează, se repoziţionează buricul în noua sa poziţia normală (faţă de reperele osoase) şi se suturează plaga postoperatorie. În general, se montează tuburi de dren care se menţin 2-3 zile postoperator.

Este necesară purtarea unei burtiere în perioada postoperatorie, care va ajuta la lipirea tegumentelor decolate în timpul intervenţiei la fascia profundă, prevenind formarea de hematoame sau seroame. Pacientul se va mobiliza cât mai curând după operaţie, fără a efectua efort fizic exagerat. La 2-3 zile de la intervenţie edemul instalat este maxim şi începe să se remită după ziua a 5-a postoperator, până în ziua a 14-a. Ca şi în cazul altor intervenţii chirurgicale, rezultatul se poate aprecia abia la două luni de la intervenţie.
Există o serie de complicaţii ale Abdominoplastiei: infecţii, deschiderea plăgii operatorii, formare de seroame şi hematoame, perforarea unor organe interne (în cadrul procedurii iniţiale de liposucţie), complicaţii legate de anestezia generală, embolie pulmonară etc.

Respectarea strictă a indicaţiilor pre şi postoperatorii, precum şi folosirea unei tehnici chirurgicale minuţioase permit prevenirea cu succes a acestor complicaţii.

Totuşi, pacientul trebuie să cunoască posibilitatea apariţiei acestor complicaţii şi să se adreseze medicului imediat în cazul în care constată o înrăutăţire a stării sale imediat postoperator (în general, orice complicaţie poate surveni în primele 3- 5 zile postoperator).

La 14 zile postoperator se recomandă începerea unui program săptămânal de masaj anticelulitic la nivelul abdomenului, care va favoriza vindecarea accelerată a ţesuturilor, cu obţinerea unui rezultat estetic superior.

De reţinut că Abdominoplastia este o procedură chirurgicală care vine în completarea unui regim dietetic şi de sport. Deşi rezultatele sunt vizibile imediat şi spectaculoase, există riscul refacerii stratului adipos la nivelul abdomenului în cazul nerespectării unui regim alimentar echilibrat.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei