SUSANU CLINIC IASI Chirurgie Plastică şi Reconstructivă - Mărire de sâni cu grăsime proprie

default

Dimensiune font:

| 15-10-2016 22:00

 Lipofilling-ul mamar reprezintă o nouă eră în chirurgia estetică şi reconstructivă a sânului. Descrisă de autorii americani şi japonezi, tehnica măririi de sâni cu grăsime proprie (grefa de grăsime autoloagă) reprezintă o opţiune terapeutică ce are avantaje remarcabile faţă de tehnicile clasice de mărire şi/ sau ridicare a sânilor cu implante siliconice.

Spre deosebire de mărirea de sâni cu implante siliconice, augmentarea mamară cu grăsime proprie prezintă multiple avantaje, printre care:
– substratul folosit pentru mărirea de volum este reprezentat de ţesut propriu organismului şi, deci, complet inofensiv;
– riscul de reject care apare în cazul protezei siliconice este astfel inexistent;
– ţesutul gras transferat la nivelul sânului are capacitatea de a se integra în ţesuturile la nivelul cărora este transferat;
– grăsimea conţine o cantitate importantă de celule stem, care au capacitatea de a stimula suplimentar rejuvenarea ţesuturilor în care sunt transferate;
– creşterea/ ridicarea sânilor se poate face progresiv, în 2-3 şedinţe cu injectări între 150-300 ml/ sân/ şedinţă, în funcţie de volumul sânului şi dorinţa pacientei; aceasta permite o schimbare treptată a aspectului bustului;
– concomitent cu mărirea de sâni se realizează o corectare prin liposucţie a depozitelor adipoase inestetice;
– aspectul şi senzaţia la atingere a sânului sunt naturale;
– odată revascularizată, grăsimea transferată îşi păstrează definitiv volumul;
– intervenţia se realizează cu anestezie locală şi eventual, sedare, de aceea nu necesită spitalizare, iar pacienta poate părăsi clinica la scurt timp după intervenţie;
– perioada de recuperare este minimă, respectiv de 2-3 zile;
– durerile postoperatorii sunt minime.

Intervenţia chirurgicală este relativ simplă şi presupune trei timpi esenţiali: de recoltare a ţesutului adipos, de prelucrare şi, ulterior, de injectare a acestuia.

În cadrul consultului preoperator se vor stabili zonele de unde se va recolta grefa de grăsime (zonele donatoare). În funcţie de volumul de grăsime care este necesar a fi injectat se vor folosi una sau mai multe zone donatoare. În general, se preferă recoltarea de pe acele zone „cu probleme”, zone la nivelul cărora depunerile adipoase sunt foarte dificil de îndepărtat. Grefa de grăsime prezintă o particularitate, şi anume că păstrează caracteristicile zonei de unde a fost recoltată. De aceea se preferă zonele unde grăsimea se depune cel mai uşor şi dispare cel mai dificil. În acest fel, dacă pacienta va slăbi după procedură, grăsimea transferată la nivelul sânilor se va diminua ultima. În cazul în care pacienta se va îngrăşa, primii care îşi vor creşte volumul vor fi sânii.

În general se recoltează ţesut adipos de la nivelul abdomenului inferior, taliei, feţelor laterale şi posterioare ale coapsei. De cele mai multe ori, mărirea sânilor cu grăsime proprie este combinată şi cu procedee de remodelare corporală, numeroase paciente solicitând în aceeaşi intervenţie şi remodelarea genunchilor, a gambelor sau a feţelor interne ale coapselor.

Recoltarea ţesutului adipos se realizează similar cu o procedură de liposucţie, doar că presiunea negativă cu care se recoltează grăsimea nu trebuie să scadă nici un minut în timpul procedurii sub ‑0.5/ ‑0.6 bari, spre deosebire de liposucţia simplă, în care presiunea negativă folosită poate ajunge la ‑0.9/ ‑1 bar. Acest lucru este deosebit de important, pentru că presiuni negative exagerate pot determina spargerea celulei adipoase (nedetectabilă cu ochiul liber), topirea ţesutului transferat şi eşecul procedurii.

Lipoaspiraţia se efectuează, în general, în condiţii de anestezie locală şi sedare intravenoasă, pentru a oferi pacientei o stare de confort şi relaxare.

Ulterior, lichidul aspirat este prelucrat în vederea separării ţesutului adipos de ser, sânge şi ulei (fiind extrase împreună). Prelucrarea se realizează clasic - manual, deoarece centrifugarea, deşi oferă o rapiditate crescută procedurii, are acelaşi risc de a deteriora calitatea ţesutului adipos, cu resorbţie crescută ulterioară.

Ţesutul adipos astfel obţinut se amestecă cu factori de creştere autologi (concentrat trombocitar obţinut prin recoltarea şi centrifugarea a 10 ml de sânge de la pacientă) şi se injectează la nivelul regiunilor mamare.

Injectarea se face cu ajutorul unei canule fine (cu diametrul între 1.05 - 1.35 mm), progresiv, la nivelul fiecărui cadran şi, ulterior, a porţiunii centrale, submamelonare. Injectarea grăsimii se realizează progresiv, câte 1-2 ml pe fiecare injectare, pentru o repartizare uniformă a grefei adipoase în interiorul ţesutului gazdă. Prin această tehnică se pot corecta atât asimetriile de volum, cât şi cele de poziţie ale sânilor.

Efectul este imediat şi cu atât mai spectaculos cu cât se injectează o cantitate mai mare de ţesut adipos. Însă, aceasta este dependentă de volumul actual al sânului, deoarece „hrănirea” grefei de grăsime depinde de cantitatea de ţesut şi vascularizaţia existente anterior. În cazul unui sân foarte mic se preferă efectuarea procedurii gradual, în 2-3 şedinţe (întrucât grefa de grăsime odată integrată are capacitatea de a revasculariza ea însăşi o nouă grefa de grăsime).

După intervenţie, sânii vor dezvolta un edem moderat, până la 3-5 zile, care cedează până la 14 zile de la intervenţie. În general, se remite complet la două luni de la intervenţie, aspectul sânilor la acest moment fiind stabil. Doar în cazul în care pacienta va avea variaţii ponderale importante (+/–5 kg), sânii îşi vor modifica dimensiunile.

Perioada de recuperare este, în general, scurtă (în medie 3-5 zile). La nivelul zonelor donatoare pacienta va resimţi o durere sub formă de febră musculară puternică, va prezenta edeme (umflături) şi echimoze (vânătăi). Senzaţia de durere cedează după 3 zile, concomitent şi cu edemul postoperator, în timp ce echimozele pot persista 21 de zile.

Timp de 14 zile se recomandă purtarea ciorapilor compresivi la nivelul zonelor de unde s-a recoltat grăsimea şi a unei bustiere conformatoare. După 14 zile, pacienta îşi poate relua programul normal de exerciţii fizice şi masaj.

Fumatul este absolut interzis postoperator pentru minimum 6 săptămâni.

Susanu Clinic
Adresa: Şoseaua Ştefan cel Mare şi Sfânt
Exclusive Residence, Bloc A7, Parter (Copou), Iasi, Romania
Telefon: 0730 787268, 0730 SUSANU
Telefon: 0730 787268
Email: office@susanuclinic.ro
www.facebook.com/SusanuClinic

www.facebook.com/ClinicaSusanu 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei