Termen de valabilitate al produselor. Iată când expiră cele mai comune alimente din bucătăria ta
Dimensiune font:
Ştii când expiră măslinele, uleiul de măsline sau zahărul brun? Iată o listă a termenelor de valabilitate pentru ingredientele pe care le are oricine în bucătărie.
1. Berea: Nedeschisa: 4 luni
2. Zaharul brun: Termen de valabilitate nedeterminat, daca este stocat intr-un loc racoros, uscat.
3. Ciocolata: Un an de la data de productie.
4. Cafea: Nedeschisa: 2 ani / Deschisa: 1 luna la frigider
5. Legume congelate: Nedeschise: 18-24 luni / Deschise: 1 luna
6. Miere: Termen de valabilitate nedeterminat
7. Ketchup: Nedeschis: 1 an. Dupa aceasta perioada, culoarea si aroma ii vor fi afectate. / Deschis: 4-6 luni
8. Sirop de artar: 1 an
9. Maioneza: Nedeschisa: termen nedeterminat / Deschisa: 2-3 luni (dupa acest interval, culoarea si aroma ii pot fi afectate, insa poate fi consumat in siguranta).
10. Mustar: 2 ani
11. Masline: 2 ani (dupa acest interval, culoarea si aroma ii pot fi afectate, insa poate fi consumat in siguranta).
12. Unt de arahide: 9 luni
13. Muraturi: Nedeschise: 18 luni / Deschise: Nu exista o data anume. Arunca-le cand sunt prea moi.
14. Orez: 2 ani de la data de pe ambalaj
15. Tabasco: 5 ani daca este stocat intr-un loc rece si racoros
16. Otet: 42 luni
17. Sosul Worcestershire: Nedeschis: 5-10 ani (dupa acest interval, culoarea si aroma ii pot fi afectate, insa poate fi consumat in siguranta).
18. Paste uscate: 12 luni
19. Masline la borcan: Deschise: 3 luni / Inchise: 3 ani
20. Ulei de masline: 2 ani de la data fabricatiei (dupa acest timp, culoarea si aroma pot suferi modificari, insa poate fi consumat in siguranta).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau