Test de intoleranta alimentara
Dimensiune font:
Test de intoleranta alimentara
Intoleranta alimentara reprezinta incapacitatea organismului de a tolera anumite alimente, medicament sau substante chimice. Intoleranta alimentara poate sa apara la orice varsta si se poate manifesta o perioda scurta sau lunga de timp, putand deveni cronica. Daca simptomele de intoleranta alimentara nu sunt indentificate la timp, se pot transforma intr-o problema majora.
Despre intoleranta alimentara si testul de intoleranta alimentara
Intolerantele alimentare pot sa produca alterari in orice organ / aparat / sistem, inclusiv in functiile caracteriale si comportamentale. Daca considerati ca aveti o astfel de incapacitate este indicat sa efectuati un test de intoleranta alimentara. Daca aveti simptome de alergie sau intoleranta alimentara consultati-va medicul pentru un sfat de specialitate.
De regula, alimentele care provoaca intoleranta alimentara si pentru care exista teste sunt : laptele de capra, laptele de vaca, laptele de oaie, drojdia, praful de copt, graul, orezul, porumbul, orzul, cafeaua, carnea de curcan, carnea de pui, carnea de iepure, carnea de porc, carnea de vita, carnea de miel, oul, somonul, tonul, homarul, codul, limba de mare, cartofii, zucchini, vinetele, salata, ardeii, rosiile, varza, spanacul, merele, perele, prunele, strugurii, kiwi, capsunile, caisele, piersicile, banana, ananasul, pepenele galben, portocala, lamaia, nuca, migdalele, arahidele, zaharul, mierea, ceaiul, maslinele, soia, usturoiul, ceapa, telina, morcovul, mazarea, sparanghelul, castravetele, piperul, fasolea, ciupercile. Insa, intoleranta alimentara se manifesta si in ceea ce priveste anumiti aditivi continuti de produsele pe care le consumam, cum ar fi : glutamati (E 620, E 621, E 622, E 623, E 624, E 625), glicerina (E 422), nitrat de sodiu (E 250), acid ascorbic (E 300), acid citric (E 330), sulfat de nichel, galben de Tartrazina (E 102), colorant galben - portocaliu (E 110), rosu de acid carminic (E 120), rosu de eritrozina (E 127), E 155 brun HT (E 155), pectina (E 440), polifosfati (E 452), sorbat de potasiu (E 202), benzoat de sodiu (E 211).
In urma efectuarii unui test de intoleranta alimentara veti primi o lista cu alimentele tolerate si alimentele intolerate de organism. Aceste alimente, in functie de reactivitatea organismului, pot fi introduse sau eliminate din dieta personalizata.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau